Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Intimna nega in zdravljenje vaginalnih okužb Ali se da doma pozdraviti glivično vnetje nožnice?

Ali se da doma pozdraviti glivično vnetje nožnice?

Peče, srbi,…
Glede na to da sem parkrat to že imela lahko rečem da gre za genitalne glivice.
Zanima me ali je katera od vas to sama pozdravila s tamponom namočenim v jogurt ali limonino kopeljo, ali pa čim drugim? Se da poskusiti s čim preden grem spet k ginekologu?

Ne vem kako sem jih staknila, spolnih odnosov nisem imela vsaj 14 dni…

Ne vem, če ti bo uspelo, probaj, škodovat ne more.
Drugače pa glivice niso odvisne od spolnih odnosov. Lahko si še nedolžna pa jih dobiš.

Ja, z jogurtom se jih da lepo pozdravit – itak ti bo odleglo. Pri meni zadostuje že vložek, na katerega nakapam jogurt (hladen).
Pa izogibaj se sladkemu. Velja za vedno, ker očitno si nagnjena k pretiranemu razmnoževanju glivic, one imajo pa rade sladko.

In zakaj ne greš po canesten v lekarno?

obisk dermatologa.

V lekarno po Canesten kremo.

Ja kupi si Canesten combo – v kompletu sta ena ali celo dve svečki in krema. Bi moralo zadostovati. Za potem si kupi še kake kapsule za vzdrževanje vaginalne flore – Gynolact, Multigyn.. tega je v lekarni kar precej, ti bodo vedeli svetovati.

Meni ne pomaga noben Canesten. Mi pa pomaga Vitagyn in to zelo. Pa predvsem dva meseca ne jej nič sladkega, nič mlečnega in nič glutena. Od takrat naprej, ko sem to naredila, imam sama mir.

Jogurt pomaga … pa seveda lahko tudi lekarna in kaj za uravnavanje nožnične flore.

In glivice se lahko razmnožijo zaradi stresa, preveč sladkega, jemanja antibiotikov, padca imunosti, tudi zaradi pretesnih oblačil, ki ne dihajo in preveč umivanja z neprimernimi mili, samo spolnih odnosov ni treba povezovati z njimi..

http://www.suhanoznica.si
Poglej tole, simptomi so mogoče zelo podobni tvojim

v lekarni brez recepta dobiš kremo canesten ,ki pomaga

Se prilepim z vprašanjem – ali se dobi v lekarni tudi kakšna krema ali svečka brez recepta za bakterijsko vnetje?

Za to bo plačala več kot 20€… Čisto mimo teme, samo razmišljam, da si ob oderuških cenah marsikdo ne more več privoščiti zdravil iz lekarne.

Pa še nekaj je lahko vzrok – britje spolovila. Jaz sem imela hude in kar naprej ponavljajoče se napade glivičnih vnetij. Pa ne nosim tesnih oblačil, samo bombažno perilo, ne umivam se s šamponi… Canesten mi je pomagal, ampak se mi je vedno po prenehanju uporabe čez nekaj dni ponovilo. Po naključju sem ugotovila, da je bil pri meni vzrok britje spolovila, in sicer sem se brila tudi na notranjem robu sramnih ustnic in okoli vagine, torej vse dlake. Enkrat pa sem se “malo zanemarila”, in vnetja so čudežno izginila! Zdaj se brijem samo še po zunanjosti, ostalo pa samo malo bolj na kratko pristrižem. In imam mir!

Za to bo plačala več kot 20€… Čisto mimo teme, samo razmišljam, da si ob oderuških cenah marsikdo ne more več privoščiti zdravil iz lekarne.[/quote]

Komplet 3 vaginalete+krema stane par centov čez 10 € http://www.lekarnar.com/izdelki/canesten-3-set, samo komplet 3 vaginalet (brez kreme) okrog 7€, dala sem samo en link, tudi v naši lokalni lekarni so cene +/- par centov.

Za to bo plačala več kot 20€… Čisto mimo teme, samo razmišljam, da si ob oderuških cenah marsikdo ne more več privoščiti zdravil iz lekarne.[/quote]

Komplet 3 vaginalete+krema stane par centov čez 10 € http://www.lekarnar.com/izdelki/canesten-3-set, samo komplet 3 vaginalet (brez kreme) okrog 7€, dala sem samo en link, tudi v naši lokalni lekarni so cene +/- par centov.[/quote]

Vem, sem pogledala cene, ampak med 17€ in 20€ ni velike razlike. Leti pa moj post na vse cene v lekarni, slučajno pa sem se ravno v tej temi spomnila, da me to muči. 🙂 Na splošno me vsakič stisne, ko moram plačati v lekarni in potem vedno razmišljam, da si veliko ljudi verjetno sploh ne upa prestopiti praga, ker vsaka stvar stane 10€. Zdravniki pa tudi vedno več pošiljajo ljudi v lekarno po te in one dodatke, ki niso ali pa “niso” na recept.

Komplet 3 vaginalete+krema stane par centov čez 10 € http://www.lekarnar.com/izdelki/canesten-3-set, samo komplet 3 vaginalet (brez kreme) okrog 7€, dala sem samo en link, tudi v naši lokalni lekarni so cene +/- par centov.[/quote]

Vem, sem pogledala cene, ampak med 17€ in 20€ ni velike razlike. Leti pa moj post na vse cene v lekarni, slučajno pa sem se ravno v tej temi spomnila, da me to muči. 🙂 Na splošno me vsakič stisne, ko moram plačati v lekarni in potem vedno razmišljam, da si veliko ljudi verjetno sploh ne upa prestopiti praga, ker vsaka stvar stane 10€. Zdravniki pa tudi vedno več pošiljajo ljudi v lekarno po te in one dodatke, ki niso ali pa “niso” na recept.[/quote]

Se strinjam s tabo, to je res grozno! In čedalje več je ljudi ki dejansko ne gredo v lekarno ker vedo da jih bodo ocurili za dnevno plačo :((

New Report

Close