Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Izgorelost Ali res delate več kot 8 ur v službi ?

Ali res delate več kot 8 ur v službi ?

Sem prebral vsa mnenja.
Večina vas zanemarja dom, partnerja, tudi, ali celo otroke. In kar je najslabše: tega se sploh ne zavedate. Ali pa se tega celo nočete zavedati, ker vam je tako lažje.

Vaša življenja so brez razmisleka, kot je recimo: na vago želim dati 12-urno odsotnost, 9 ali10-urno delo, tudi ob sobotah in nek stalen, toda praviloma BEDEN dohodek…
… napram temu, da dam odpoved, da grem na svoje. Pa magari, da dve leti doma “”žvižgam”…

Delate zato, da zadovoljite vašega delodajalca, vašega kapitalističnega prašička, ki bo imel zaradi takih, kot ste vi, ne samo za 3 miljone, ampak mogoče za 13 miljonov in več premoženja.

In potem vas bo možganska ali srčna kap pri 45-ih, ali celo prej, anksioznost, antidepresivi in pritisk 160/220.

Jaz? Po 32-ih letih dela spoznal, v katerem grmu tiči zajec, šel v invalidsko, 500€ penzije, glede na dohodke prilagodil stil življenja (sva brez avta, na izlete z vlakom, na morje pa s prevozi), uspaval ne rabim več, saj zaspim med meditacijo, malo mi še nagaja pritisk, ampak se tudi ta zboljšuje/niža.

Premislite. Ste bolj srečni z hišo in vikendom, z 10m jadrnico, pa živčni, pogosto bolni, napol nori?
In tista znana: koliko od tega premoženja pa boste odnesli s seboj, ko se boste stegnili?

Znan ameriški life guru je napisal: popolnoma dovolj je, če ima človek plačan (svoj) pogreb in če pusti bližnjim za tri plače, ali tri pokojnine gotovine…
Nekateri Slovenci pa zapustijo hiše s 300 kvadrati površine. Pa ne samo take hiše…

Ne pa, da kopičite materijalne dobrine do nezavesti, od politikov, gospodarstvenikov, do večine državljanov… Do VAS osebno…

Si šel v invalidsko.
I ja bih, tata.
Kje in kako se to uredi, da kar “greš v invalidsko”?

New Report

Close