Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Ali rabim dovoljenje sosedov, če želim kužka?

Ali rabim dovoljenje sosedov, če želim kužka?

Mene pes ne bi motil. Odkrito povedano bi me pa motila horda obiskov kot praviš, da jih imaš ti. Da je toliko mladine “tiho” kot miška me ne boš prepričala. Da gledate TV čisto tiho, me tudi ne boš prepričala. In da pijete sokove in igrate človek ne jezi se… hahaha.
Imamo soseda, ki ima tudi neprestano “tihe” obiske. Veš kaj počnejo? Cele dneve vlečejo travo in polegajo okoli. Na balkonu pa nasad konoplje…
Seveda so tiho, ker se bojijo policije.
Stokrat raje imam sto psov, kot deset zadrogiranih mulcev.

Ne! In tudi nikjer ne morejo od tebe zahtevati, da moraš prej povprašati za dovoljenje, halo? A potem, če bom hotela otroka, bom tudi povprašala za dovoljenje sosede? A če bom kupila glasbeni stolp, tudi?
Prosim lepo.
“pri nas pa” tisto kar imate na oglasni deski je izmišljotina oz. nekdo je pravila kar sam postavil. Jaz bi dol strgala, ker si to ne bi smel upravnik privoščiti. Nikjer v nobenem zakonu, pravilniku ni napisano, da moraš povprašati za dovoljenje, zato mi ni jasno na podlagi česa, to zahetvajo, me pa res zanima?!hehe

Ne potrebuješ nobenega soglasja. Tudi za obiske ne potrebuješ soglasja sosedov. Niti za otroka. Kaj jih briga, kaj ti počneš v svojem stanovanju.

in? Na oglasno desko lahko nalimate kar čte – če ni v zakonu, nima nihče kaj praskat!

Pri nas so tudi kar določili, da nihče v stolpnici ne sme imeti psa – pazi: NE SME, ne samo da rabi soglasje! malo morgen!! Da bo enemu ČLOVEKU en kup zafrustriranih babnic brez življenja, ki ne znajo drugega kot težit in sitnarit, določal, ali ima lahko v svojem stanovanju psa.

pa ljudje res niso več normalni! Na srečo se lastniki psov na to požvižgajo, dejansko je pa naš vrli odbor šel težit eni ženski, ki se je na novo priselila s psom, da ga ne sme imet! Mislim…hvalabogu ji na misel ni prišlo, da bi jih za pet sekund upoštevala!

Saj potem so nehali, ker je itak jasno, da je bilo vse skupaj več kot idiotsko.

Da ne bo pomote: jaz imam dve mački. Za mačke pa niso prepovedali:) Sicer ne da bi me količkaj ganilo, če bi.

Bedaki, res. Kar slabo mi je ob takih ljudeh.

Res nikogar nič ne briga, kaj kdo počne v svojem stanovanju, če to, kar počne, ne moti okolice. Ker za življenje v blokih, vsaj kar se hrupa tiče, obstajajo pravila.

Res nikogar nič ne briga, kaj kdo počne v svojem stanovanju, če to, kar počne, ne moti okolice. Ker za življenje v blokih, vsaj kar se hrupa tiče, obstajajo pravila.[/quote]

Ok, torej prepovejmo dojenčke, a ne?

Bodi dosledna. Hišni red vsebuje tudi naslednje postavke:
– prepovedani psi,
– prepovedani otroci,
– prepovedano sesanje s sesalcem, ki ima več kot 60 decibelov
– prepovedano fenanje po deveti zvečer,
– prepovedan stroj starejše izdelave s hrupnejšo centrifugo
– prepovedane cokle
– prepovedano glasno pogovarjanje na hodniku, glasni obiski
– prepovedani golobi na strehi…..

hmmmm, a je to blok ali dom upokojencev?

Pa še kaj si spustila.

Res nikogar nič ne briga, kaj kdo počne v svojem stanovanju, če to, kar počne, ne moti okolice. Ker za življenje v blokih, vsaj kar se hrupa tiče, obstajajo pravila.[/quote]

VSEKAKOR! Samo to se rešuje sproti in če do problema pride, ne pa da se kar apriori vtikuje ljudem v življenja. Sama sem striktna zagovornica miru v bloku, hrup, ki se ga res ne da preprečiti, razumem (jokanje otrok, popravila…), a brezobzirnosti pa ne prenesem, a la nabijanje muzike in pa tudi nekontrolirano vedenje živali, seveda, a tega vsaj pri nas ni.

Mi smo imeli od nekdaj mačke – ko smo imeli prvega muca, nihče še vedel ni zanj. Ker je bil itak stalno v stanovanju, se nikoli ni ven sprehajal.

Nato je enkrat nekdo od žlehtnob slučajno videl mačka (ko je bil star že par let) v stanovanju – in kar naenkrat je bil naš maček največji problem v stolpnici, glavna tema sestankov odbora itd. Smrdelo je od njega od najvišjega nadstropja, v katerem smo, do pritličja, cela stolpnica je bila “okužena” itd. Prej pa še vedeli niso, da ga imamo.

Dejansko je morala moja mama jim uradno zagroziti s tožbo zaradi nadlegovanja, ker so jo ustavljali na hodniku, jo vlačili po oglasni deski…adijo pamet,res. No, ko so dobili dopis, da jih bo tožila, so prenehali kot bi odrezal. Od takrat je že leta mir, na srečo se je pa tudi garnitura ljudi vsaj malo zamenjala in so bolj prijazni, tudi imajo muce in pse -pa od nikogar ne smrdi niti nobenga psa ne slišim lajat. Muce vidim samo na oknu, psičke, če jih peljejo ven.

Aja, sliši pa jih seveda soseda, ki sosedu dva nadstropja višje hodi trkat, da jo moti, ker on smrči.

In taki ljudje bojo odločali, ali bom jaz imela žival ali ne…da me ne razpoči od jeze!

LOL saj ne morem vrjet, kaj si ljudje dovolijo…
Pa tudi ne, če bi imela 20 folka v svojem stanovanju, kaj koga briga…saj nima v njihovem.
Konec koncev do 22 ure zvečer lahko počneš skoraj vse, potem pa že moraš imet toliko v glavi, da ftihneš.

Pri nas je najglasnejši pralni stroj. Ko pere ruži kot kripa in moram na njem sedet da ne pobegne saj skače sem ter tja.

nisme brala vsega ma ne ne rabiš dovoljenja sosedov res ne.

pol pa najboljše da še sosede vprašaš,če imaš lahko otroke,če lahko malo glasneje sexaš,mislim no,absurd,mi ko smo kužija kupili nismo nobenega soseda vprašali za dovoljenje,le zakaj bi jih,to je naša stvar,naše stanovanje,naše življenje.kuža pa je tut zelo priden,je majhen,ni glasen pa tudi če zalaja nima noben nič proti.ti ljudje ki se kar non stop nekaj bunijo,češ da ma kdo glasbo prenaglas,da se prenaglas pogovarjaš ali karkoli,so zame nestrpni,v redu nič ne rečem če je to po 22 uri zvečer,ampak čez dan pa nima kdo kaj rečt.če živiš v bloku veš v kaj si se spustil,sploh pa meni je všeč,če slišim,da se kaj dogaja v bloku,da je vsaj kaj življenja,sem pač tko navajena.

Jaz sem šel v zavetišče in pripeljal eno čistokrvno mešanko.
Nikogar nisem nič vprašal. Reši še ti ene ga psa!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

dokler ne laja cel dan in ne lula po bloku je to tvoja stvar.

če bi pri nas v bloku kdo težil zaradi kužija,kar pa itak ne,bi samo lepo nazaj rekla,aja kuža vas moti a pijanci,ki občasno ležijo na stopnicah pa ne,ne moti vas kreganje in pretepanje sosedov ob polnoči,ne moti vas ko pride policija sredi noči…so še hujše stvari kot eno malo živo bitje.pa naj laja,zakaj pa ne,sej ljudje tut govorimo,potem pa še nej ljudem prepovemo govorit,otroci naj se ne derejo naj ne jokajo pa bo vse ok…mislim eni so res primitivci…

jaz ne vem kje ti živiš, da vam ljudje ležijo po stopnicah in če bi te pretepanje sosedov motilo bi lahko poklicala policijo…

moti me pasje lulanje po bloku, ker to pomeni, da pes ni socializiran oz da ga lastnik ne vozi redno ven in da ni zdržal.

eno malo živo bitje lahko tudi zelo trpi, lula v mačji wc, ker lastnika nikoli ni doma in psi načeloma ne lajajo 8 ur skupaj v kolikor res ni kaj narobe. očitno nimaš pojma o “kužijih”, sploh pa ne o njihovih ljudeh, ki si jih velikokrat tako srčno želijo, potem ko so bolani pa jim je škoda denarja za veterino, preračunajo koliko dni bi lahko bili za ta denar na morju in težko je it ven, ker pada dež in težko se je odpovedat pijački po službi, ker doma čaka pes, ki verjetno 10 ur ni šel na wc.
torej – prej preberi in razberi kaj je kdo hotel povedati, preden pridigaš o ljubezni do psov.
mene nič ne moti dokler to ne vpliva na moje življenje.
to, da ljudje ne skrbijo za živali me pa ekstremno moti, zato sem ji tudi napisala, da dokler ne laja cel dan in ne lula po bloku je to njena stvar.

aleksandra sem ponosna lastnica maltežana in imam kar dosti pojma o psih,seveda se strinjam s tabo v določenih pogledih,ampak sam kuža ni kriv,kriv je lastnik,ki je prelen ali prezaposlen da bi se s kužijem ukvarjal,potem pa lajajo nekateri non stop in polulajo vse živo po bloku.to se strinjam,seveda ampak nekateri ljudje so že po naravi žleht in se bunijo za vsako stvar,če ga že kuža samo pogleda.na take sem alergična.živim hvala bogu v dobrem bloku,imam dobre sosede,ki jih kuža ne moti,ne laja,je čist,socializiran in ga imajo radi,pa tudi če bi lajal nihče ne bi nič rekel,ker jih ne moti,bi pa seveda bila drugačna pesem le bi bil to večji pes. .in me to bolj moti kot pa to da bi se kuža polulal v bloku.dokler znaš skrbeti za psa,za red in čistočo nima kdo kaj rečt.a mogoče obstaja kak zakon,ki prepoveduje imeti žival pa ne glede na to ali je blok ali hiša?sorry samo men je to isto kot če bi mi prepovedali imeti otroka.pač povem svoje mišljenje,ni se treba takoj razburjat in me obtoževat,da nimam blage veze o psih.vse pa itak nikoli ne bomo mogl vedet,a ne?

in ja,doma sem s kužijem 24ur na dan,povsod gre z mano,tudi na morje,če gremo na pijačko,gremo na vrt kamor lahko gre tudi on,hodim ven v snegu v mrazu v dežju,v vseh možnih razmerah,za vsako pikico ga peljem k veterinarju,da le kaj ne bi bilo narobe in ni mi žal niti tolarja oz. eura ki sem ga dala za tega psa.ampak vsi ljudje niso taki in ti na podlagi določenih izjav oz. mojega mnenja ne moreš vedeti kakšna sem v odnosu z mojim kužijem.koker vem živim v državi kjer lahko svobodno rečem kaj.
in tudi mene motijo ljudje,ki si nabavijo žival potem pa uboga žival po cele dneve životari sama,vse polula pokaka,raztrga,laja,joka,vznemirja sebe in sosede.ampak vseeno kot sem prej napisala,nekateri ljudje določenih stvari ne morejo in ne želijo razumeti in jih že moti sama prisotnost psa,potem pa se znašajo nad lastnikom,poznam tudi primere kjer so ubogo žival zastrupili.o takih bolanih umih jaz govorim.to me moti.pa kaj potem če kuža zalaja,dokler ne laja zvečer ko je vse mirno,me ne moti,pa sj ne živim v samostanu da bi mogl bit vse tiho…ne vem,mene res take stvari ne motijo,mogoče sem pa čudna.ampak se vprašam,če ljudi moti pes oz. pesji lajež,a jih potem tudi moti otrok ko vrešči vzunaj po cele dneve na dvorišču pred blokom ali pa dojenček,ki sredi noči joka?
pa lep dan

no, potem sva na isti valovni dolžini kar se psov tiče 🙂
med lajanjem in zalajanjem je razlika. pa lepo prosim ne dojenčkov s psi primerjat, sej mam rada živali in otroke, sam mladički ene in druge sorte se pa precej razlikujejo 🙂

Chat

New Report

Close