Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina ali pozna kdo koga, ki….

ali pozna kdo koga, ki….

Pozdravljeni,

po dolgem času (pred 4 leti mi je poginil zlati prinašalec) sem se odločila, da zopet nabavim kužka.
Zanima me, če kdo na forumu oddaja ali prodaja kakšnega psa, nisem se namreč še odločila za pasmo, lahko je tudi mešanec. Ali, če mogoče pozna koga, ki bi kužka oddal.
Katerakoli pasma je dobrodošla, nekako pa bi najraje nekaj med bokserjem, buldogom, prinašalcem.

Hvala

Vzemi v roke oglasnik. Veliko jih podarjajo. Ni problem.

LP

Obrni se na DZZŽ Ljubljana. Oni imajo vedno polno psov za oddat (na žalost). Lahko poskusiš pri Mileni, samo dvomim, da ga boš dobil.

Če se boš odločila za mešančka, ti vsekakor priporočam, da greš tja, kjer imajo največ mladičkov (zavetišče) in se zaljubiš v katerega od njih. Tudi sama sem to že enkrat storila in ni mi žal!

Če pa bi si rada izbrala čistokrvnega psa, bo najbolje, če kontaktiraš kinološke klube, ker so razni oglasi (npr. Salomon) precej nezanesljiv vir in tam ne boš dobila resnih vzrediteljev, ampak samo take, ki želijo le zaslužek (povdarek na čistokrvnih psih brez rodovnika!). Mogoče boš na slednji način res nekoliko prišparala pri nakupu, ampak taki mladički so precej podvrženi raznim dednim boleznim, okužbam… In kaj ti pomaga prihranek, če ga boš morala porabiti za veterinarja? Seveda se ne gre samo za denar, tu ni prostora za škrtarjenje, ampak bolj za povečanje možnosti, da bo pes zdrav in nam bo dolgo delal družbo.

Lep pozdrav in veliko veselja z novim kužijem 🙂

Lahko pa pogledaš v Mariborskem azilu. Tudi tam imajo polno kužkov, ki čakajo na nov dom. Za razliko od tistih, ki jih podarjajo ljudje so ti veterinarsko pregledani in cepljeni.

V reviji Jana piše, da bodo začeli oddajati pse vsako soboto. Malo poglej v časopis. Pogoj je, da podpišeš izjavo, da posvojiš psa. To se mi zdi lep način, kako pomagati tem psom. Seveda z namenom, da bo našel ljubezen in srečo v novi družini.

Srečno!

Konec februarja bom imela naprodaj zlatega prinašalčka – fantka. Ne vem če te bo zanimalo ker ima pač svojo ceno – je namreč rodovniški, oba starša sta odličnjaka. Mali bučman je bil rojen 1 januarja, naslednji teden dobi še knjižico, cepljen je tudi…Cena : 80.000,00 SIT.
Sicer je naš pes oče, mama je v Murski Soboti – in nam pripada en samček.
Lep pozdrav!
A

Pozdravljena Alma,

najlepša hvala, ampak je to vseeno malo preveč dinarčkov zame. Nekako pa sem imela v mislih bolj psičko kot samčka.
Zelo bi ti bila hvaležna, če bi me vseeno obvestila, če slučajno izveš za kakšnega kužka, ki bi ga kdo mogoče prodal ( za največ 20.000 sit) ali še bolje, oddal.

Hvala in lep dan še naprej!

Če kaj izvem ti javim. Nič hudega če ti je predrag. Pač takšna je cena, če bi bila jaz na tvojem mestu bi sigurno vzela mešančka brez doma.
Lep pozdrav!
A

New Report

Close