Najdi forum

Prijateljica hodi s fantom že kakšno leto in pol, zelo lepo se razumeta. Včeraj pa je bila pri meni, in mi priznala, da so se ji ponovile neke psihične težave. Prosila me je, če bi šla znjo do zdravnika, kot pred leti. Seveda ji tega nisem odklonila, zmotilo pa me je, ker je rekla, naj tega ne povem fantu. O fantu imam dobro mnenje, seveda jo lahko tudi pusti, če bo izvedel da je bolna, ampak… bolje da se razideta sedaj, če je ni pripravljen sprejeti z vsemi dobrimi in slabimi stranmi. Na moje prigovarjanje naj mu vseeno pove pa je rekla, da verjetno tudi ona ne ve vseh podrobnosti o njem in da sem tudi jaz izgubila fanta, ker sem mu povedala resnico. Jaz sem mu povedala, da sem se zaljubila v drugega in normalno, da je šel… to pa se mi zdi, da je čisto nekaj drugega? Zanjo pa ne, ker se potem ta moja nova ljubezen ni obnesla in sem ostala sama, če bi pa molčala in prikrila, bi pa imela sedaj morda že moža. Zame vem, da sem se pravilno odločila, ker sem odnos vedno gradila na medsebojnem zaupanju. Kaj menite? Naj vztrajam, da mu pove? Nočem pa je preveč obremenjevati, ker je v “slabem stanju”.

Joži,

več kot odlično si ji svetovala in ji še naprej trdi isto, bolje da izve sedaj kot kasneje. ZA kaj takega pa ji res ni poterbno skrivati to kar je. Kar pa si naredila ti, je pa edino pravilno in vse čestitke, za tako modre odločitve.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Joži !

Ali bo povedala ali ne, je njena stvar in njena odločitev.
Jaz na tvojem mestu se ne bi vmešala v odnos tvoje prijateljice.
Če te vpraša za mnenje ali nasvet, ga seveda lahko daš, ali ga bo upoštevala ali ne, je tudi njena odločitev.
Seveda enako velja za pomoč.

Lep dan !

Nina

Tudi jaz mislim, da se nimaš pravice vmešavat v njun odnos!

Vsak nasvet je dobrodošel – a vendar je odločitev njena!

Saj si nebi rada kdaj očitala, da sta končala zaradi tebe !?

Zivjo, ok je , da ji svetujes, kaj vec pa ni tvoja stvar. Mislim, da tvoje vtikanje v zadevo nikakor ne bi bilo na mestu. To je njeno zviljenje pri katerem jo lahko podpiras in ji stojis ob strani v vezo med partnerjem pa nimas nikakrsne pravice, da bi se vmesavala.

lp

mislim enako kot nina.
LP

Saj jo bom pustila pri miru, naj dela kar hoče… Zakaj bi bila jaz kriva, če bosta šla narazen? Če fant ne prenese resnice o njeni bolezni ji tudi kasneje ne bo stal ob strani, bo prevaran, razočaran… Nevem no, še vedno mislim, da bi mu morala povedat.

Dragi forumaši, kar je fer, je fer. Tudi za fanta omenjene prijateljice.
Tudi on ima pravico odločati se na osnovi znanih dejavnikov, medtem ko skoraj vsi po vrsti svetujete, da naj ga ženska preprosto “namoči” v dano situacijo.

Če gre za zadeve, ki se bodo poznale na življenju obeh, po možnosti še na naslednji generaciji, potem MORA izvedeti in to ČIM PREJ.
Odločitev, ali to sprejme, ali ne, pa je vsekakor njegova.

Glede prijateljice – definitivno ji ne zavidam, niti je ne obsojam. Vendar vsak živi s kupčkom kart, kot nam je bil podan. Nekateri so dobili boljše, nekateri slabše… ampak če že imaš slabše karte, to nikakor ne pomeni da lahko sedaj sesuješ lajf še nekomu drugemu.
Za dober, kvaliteten in fair odnos so še najboljše odprte karte. Res pa je, da jih prenese zelo malo ljudi.

V vsakem primeru srečno, tako tebi, Joži, kot tvoji prijateljici.

bravo t

Hvala vam Primož, t in iza, in tudi vsem ostalim, saj tako je narejen ta svet…

Moje mnenje je da mora fant to vsekakor izvedet ampak dejansko od nje… Samo en resničen primer vam dam… Poznam osebo ki se je po nekaj letih ljubezni odločil,da se poroči z njo…vse lepo in prav…tudi ona je bila čist normalna…ko sta bila neki časa poročena,mu punca zaupa da ima močno sladkorno bolezen ter da ne bosta smela imet otrok…a ni to kruto.kar mu je nardila??? Kot da tega nebi mogla prej povedat,ko sta bla še par?

Vaša mnenja so dobrodošla.

Lp

New Report

Close