Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom ali ponoci tudi ogrevate stanovanje

ali ponoci tudi ogrevate stanovanje

ampak meni pa res ni jasno, kako eni lahko spite celo noč pri zaprtih oknih.
razen, če vam šipe puščajo:-)))

da imate tajmer pri centralni sploh če je stara. Če bi bil, bi ga videla. Starša prižgeta centralno ko ustaneta.
Mi imamo vedno na 22 st. Tudi ponoči, enako sosedje.
Avtorica, če ti seveda finance dopuščajo, prevzemi plačevanje elektrike in si nabavi termo peč. V mrzlem od doma it je eno sranje.
Moram pa priznat, da ko smo plačevali plin smo se tudi pregovarjali kdaj naj se centralna prižge in ali naj bo dopoldan vklopljena. Sedaj ko imamo TČ pregovarjanja ni več, ker se ogrevamo ceneje.

Mi ponoči ne kurimo. Ne midva z možem ne otroci ne moremo spati, če je pretoplo. Sem lansko zimo nekaj dni ogrevala otroško sobo tudi ponoči, ker sta pri hčerki prespali prijateljici in so vse tri spale na blazini na tleh in sem se bala, da se mi katera ne prehladi (vem, da so od doma navajene na zelo toplo). Se ni obneslo. Drugo noč je hčerka ponoči prikolovratila k nama v spalnico, ker ji je bilo v njeni sobi pretoplo in ni mogla spat. Je bilo takrat v njeni sobi 22 stopinj, sicer imamo ponoči okrog 19 ali še manj. Zjutraj vstanem prva in prižgem gretje. Čez četrt urice, ko vstanejo mož in otroci, je v kopalnici in kuhinji že toplo, tako da ni težav. Sicer se da pa kakšno jopico gor, ne kompliciramo… 😉 Ljudje smo navajeni na različne temperature, tukaj ni prav ali narobe in nima smisla se kregat, katera temperatura je “prava”. Vsak po svoje, kakor komu paše! Avtorica pa mora najti rešitev, ki bo njim ustrezna. S taščo naj se pa meni njen sin! Za dogrevanje pa so primerni tako kalorifer kot tudi kakšen električni radiator, klima, za kopalnico pa montirajte infra peč…

odgovor je popolnoma enostaven. Če imate sedaj nastavljen vklop ob 7h zjutraj, spremeniš da se vklopi ob recimo 5h. tudi sam imam tako nastavljeno. Nekje ob 21h izklopim in nato zjutraj timer vklopi ob 5:00. In lepo greje skozi celi dan.

Je pa res da so nekateri zelooooo škrti kar se kurjave tiče. Včeraj sem gledal sosedo(kar premožni) ob 7.30 uri zjutraj okna in vrata na stežaj odprta, ona pa v dvojni jopi po hiši. Pol se pa hval da skuri le 1000 litrov. Itak če si skoz na mrzlem.Skratka tak folk jz ocenjujem na pol prištevne, kar se tiče ogrevanja.

…se centralna vklopi okrog petih in ko gremo zjutraj v kopalnico, je že toplo.Če je pa premalo toplo, pa mož vključi še kalorifer, pa jaz tudi.Pri tuširanju zjutraj ne zmrzujemo.
Zato te popolnoma razumem, da je mrzla kopalnica zjutraj višek bedarij.Takrat najbolj rabiš toploto.
Ta stari so sebični egoisti, mislijo, da imajo samo oni prav s svojimi predpotopnimi idejami.Poznam take finte.Sem živela tako nekaj časa.

Diplomatske žilice ti sicer ravno nimaš.

Kaj imaš sploh s taščo za razpravljat o nakupu kaloriferja? Kupiš, uporabljaš, si tiho. Zato pa imate ene nenehne težave s taščami, mamami, tasti,… ker o vsem diskutirate in iz vsega delate vprašanje javnega interesa.

V resnici današnji kaloriferji sploh ne porabijo toliko elektrike, da bi se par minut uporabe na dan na računu za elektriko kaj bistveno poznalo. Tašča še vedela ne bi, da ga imate, če ne bi ti tega izpostavljala.

tale “premožna” soseda je precej bolj prištevna kot ti, saj ravna tako kot je prav!!!

Radiatorjev to jesen še nismo odprli, ker nas ne zebe.
V spalnici jih sploh ne odpiramo, okno je vedno na “kip”, ker mi paše spati v svežem zraku.

Opcije, da dolocene radiatorje zaprete (v tem primeru v tascinem stuku), nimate? Sicer je pa bolj zdravo, da spite na hladnem zraku, jaz bi se vzgala, ce bi bil radiator v spalnici prizgan. Pa tudi svez zrak se ogreje hitreje kot postan.

Živite pa na Korčuli? Ali še bolj južno?

Ja, ne vem, kaj je problem preprogramirat termostat? Pač nastavite, da zakurbla ob 5 namesto ob 7.

Vem, Barca, poznam eno tako tu, dela v pisarni, popolnoma omejena in polna sama sebe, čudakinja taka, da jo nihče ne mara in se ji vsak izogiba.
Ubogi otroc,če jih slučajno imaš ali imaš zgolj linke, nič drugega ne morem rečt, ko začneš pisat “pametne” iz glave, ne iz linkov.

Avtorici je očitno še dobro, ko bi imela Barco za taščo bi ji še fliglce pobrala z okenskih okvirjev…[/quote]

Res tako zelo boli, če nekdo misli in dela drugače kot pa ti?[/quote]

Barbie, nehaš pa zlepa ne, a ne?

Se da, z majhnim vložkom. Pri nas je oče preuredil centralno tako, da lahko ogreva samo spodnje nadstropje. Namrec ko smo se otroci odselili sta se z mamo odselila v spodnje nadstropje in ogrevata samo spodaj. Kadar pa pridemo čez vikend z druzinami na obisk pa ogrevamo tudi zgornje nadstropje. Sicer ne vem tocno kaj so naredili, ampak vem da se da ločit nadstropja. Peč je ostala ista, zgoraj kadar nas ni imata termostat nastavljen na 15 stopinj, spodaj kjer živita pa na 23. Se pravi da se da, povprašaj monterja centralne ti bo znal povedati točno kaj je potrebno naredit in kakšen je strošek.
Lp

Živite pa na Korčuli? Ali še bolj južno?[/quote]

Kaj ti ni jasno?
Težko razumeš, da nas ne zebe?

Živite pa na Korčuli? Ali še bolj južno?[/quote]

Kaj ti ni jasno?
Težko razumeš, da nas ne zebe?[/quote]

Tudi jaz ne razumem tega.Mogoče živite na Lošinju.
Ali pa v Avstraliji, tam je zdaj prav lepo toplo.

V spalnicah so okna odprta vedno, kadar je topleje od -15/-20, enostavno smo vsi navajeni na spanje pri svežem zraku in jaz osebno se celo noč zbujam, če okno ni odprto (sem silom prilike poskusila tako spanje v bolnici). Ne delam se hrabro in ne varčujemo, a pri 20+ in zaprtem oknu niti slučajno ne zmoremo spati. A zvečer ob TV ali pa knjigi pa imamo čisto solidnih 21-22 stopinj, včasih kako poleno da še kako stopinjo več.

PS – dve stopinji pod ničlo je zate mrzlo? Za december? Saj se šališ….[/quote]

Vem, Barca, poznam eno tako tu, dela v pisarni, popolnoma omejena in polna sama sebe, čudakinja taka, da jo nihče ne mara in se ji vsak izogiba.
Ubogi otroc,če jih slučajno imaš ali imaš zgolj linke, nič drugega ne morem rečt, ko začneš pisat “pametne” iz glave, ne iz linkov.

Avtorici je očitno še dobro, ko bi imela Barco za taščo bi ji še fliglce pobrala z okenskih okvirjev…[/quote]

Ne vem zakaj bogi otroci, če ona spi tako kot njej paše. Ali je napisala da otroke v to sili? Ne vem moji starši so tudi taki. Pa smo 30 let živeli skupaj v hiši, midva z bratom sva imela v svoji sobi normalno tudi radirjator pa toplo, starša pa sta imela v spalnici vedno mrzlo, vedno 365 dni v letu odprto okno, na kip. Pač tako jima paše, še danes imata malo odprto okno, sedaj sta v bloku in imata skoraj cello leto, razen ko je res mrzlo, zaprt radirjator. Je majhno stanovanje in se jima že ful segreje s kuhanjem. Pač paše jima nižja temperature. s tem nikogar ne obremenjujeta in ne vem zakaj bi bila potem čudaka?

Avtorica jaz bi na tvojem mestu se zmenila s taščo in tastom da se pač začne kuriti malo prej saj če pogledate tako vam je potem tudi vseeno če ne kurite do 14tih, ali kdaj pride hči domov. Pa jima tako predstavite da kar se vas tiče pol dneva kurite brez pomena saj vas itak ni doma.

Glede tega da eni še niso priklopili radirjatorja. Jaz verjamem pač tisti ki imate slabo izolirane hiše morda ne ampak če je hiša dorbo izolirana in pravilno obrnjena, tako da ima okna cel dan na soncu, potem tudi ni potrebe po kurjavi. Pri nas smo sicer kake 2-3 tedne nazaj priklopili toplotno črpalko, ampak ob dnevih kot je današnji, veliko sonca, praktično črpalka ne dela. Ker je že od samega sonca v hiši 25 stopni in se do jutra ne ohladni niti na 22 stopin.
Če pa je hiša slabo izolirana potem pa so že pri temperaturah nad +5 ponoči težave kot jih ima avtorica.

uh, se spomnim zim mojega otroštva… centralna na drva, hiša na prepihu in zjutraj, ko smo vstajali več kot 5 stopinj ni bilo v hiši….
brrrr hvala bogu za današnjo tehniko in centralne, ki delajo avtomatsko…

To tebe boli najbolj. Se spomnim nesteto tem, kjer si pametovala.
Te bom spomnila na tole tvojo misel, ko bos naslednjic spet “najbolj kompetentna”. Po moje si ena tezka pametnjakovicka.
Mene tvoji linki ne prepricajo. Brez njih te je eno samo hvalisanje. Ze tvoj avatar kaze obupno potrebo po pozornosti.

V spalnici imava z mozem zaprt radiator v otroski sobi je odprt ker je bil ta del hise dozidan in se nima fasade. To smo resili z dodatnimi odejami. V kopalnici pa res ni prijetno se oblacit ko je mraz. Moz je tudi sam stopil do mame in ji rekel da ni prijetno zjutraj v kopalnici ko je mraz. In dobil je isti odgovor kot jaz. Ne zdi se mi posteno od tasce da je taksna. Videti je da to dela zanalasc.

New Report

Close