Ali obstaja še kje in kaj je narobe z mano?
Spet dejstvo, da moraš imet žensko, bodisi za resno zvezo, bodisi f** frendico.
Bom drugače vprašal; kaj hočeš s tem povedat?[/quote]
Točno to, kar sem napisala v prejšnjem prispevku:amod ljubezni se ne da živeti in tudi, če si z nekom v vezi, te to, da imaš nekoga neskončno rad (in on/ona obratno), ne reši pred razpadom veze oz. pred problemi, ki jih imata.
To je pa dejstvo, da vsaka veza pomeni tudi prilagajanje in sprejemanje kompromisov. Na začetku je evforija, sčasoma se pa to pomiri in pokaže se dejansko stanje. Da bi pa resnična ljubezen bila pogojena z njegovim denarnim dohodkom, s službo, dopusti in še čim, žalostno je kdor tako razmišlja.
Saj lih tle je catch – nekateri ljudje ljubezensko razmerje mitizirate v neskončnost in potem padete na realna tla in še kar ne dojamete, da ljubezen ni nadnaravna in ne reši vseh ostalih težav.
Eni pač sanjarijo o ljubezni iz filmov in romanov, pozabljajo pa, da so filmi fanzaija in ne resničnost
Brezpogojna ljubezen je samo ljubezen matere do otroka.
Vemo, da se od ljubezni ne da živet. Nisi odkrila tople vode. Jaka, enako velja zate.
Toda tukaj:
…pišeš, kot da je moški nek luzer. A tisti, ki iščejo službo, so zate manjvredni? Če si lahko s partnerjem privoščita dopust na Hrvaškem, ti bi pa rada šla na Bahame, bo zato tvoj partner manjvreden? Zate morda ni dovolj Renault 5, moški mora imet BMW-ja? Te ne poznam, toda če si materialistka in se oziraš na to, kakšen avto vozi moški, kakšno službo ima, dohodek, kje živi itd, se pa lahko zamisliš nad sabo. Morda se motim, toda dobil sem tak občutek.
Bral si s čustvi, ne pa z glavo.
Pisala sem o tem, da ljubezen ni vse v življenju, kot nekateri sporočate s svojimi prispevki. Češ, če bom imel punco, bo konec mojih težav, jaz bom skoz srečen, cedila se bosta med in mleko, pa kaj če nama ne bo šlo vedno fajn, važno da mam punco, ker se le z njo počutim izpopolnjenega.
Gre za to, da ko si nečesa tako obupno želiš in obenem zanemariš vse ostalo oz. jim pripisuješ neznatno vrednost, si močno močno nerealen.
Tisti primer s službo je bil zgolj v prikaz, da ni vse na tem svetu imeti neko vezo, ker to ni dovolj.
Prvo kot prvo, velja za vse samske tu govorim za moške, če boste hoteli žensko boste morali žačeti živeti kot mora živeti pravi moški.
Sama od sebe jasno ne bo nikamor prišla to je menda jasno vsem in čakati nima smisla kaj, sploh če imaš željo po vezi in s tem ni nič narobe samo smiliti se ne smeš.
Moj nasvet pa imam že kar precej vez za sabo je, da če želiš žensko jo išči kjerkoli ne na silo in ne z obvezo in ne nasloni se na eno samo če se ti že pojavi prilika, odpri več planov A, B, C, D… in slej ko prej jo boš našel zato imej vedno plan B tudi če dobiš vezo s tem ti bo samo lažje.
Zapomni si to, pravi moški ni vreden ponižanja ženske in da boš po kolenih hodil za njo in jokal in stokal, da bi te sprejela, odpade pojdi v nov krog.
Naredi nekaj na svojem stilu, nujno hodi na partye, prireditve, lokalne fešte, karkoli tam jih je veliko, imej pogum in vedi, da je vsaka zavrnitev samo bližnjica do uspeha, ne imej sramu, sprosti se, uživaj, daj priložnost, bori se ženske samo ne zganjaj jokanja pri tem, ker boš če jo boš že našel z njo samo navadna copata, kar pa moški ne sme biti. Če boš žensko iskal za štirimi stenami, na poti v službo in iz nje pa na sprehodih je verjetnost da jo najdeš 1% tako razen če nimaš job-a, kjer dela veliko mladih.
Isto je v vsakdanu ko zgubiš službo želiš si nove pišeš prošnje, hodiš na razgovore padajo zavrnitve na koncu obupuješ na situacijo pa vendar enkrat dobiš job, ker se zato boriš in prizadevaš več ko boš v to vložil več boš dobil nazaj. Pa še to ti dodam, vsaka izkušnja je dobra tudi, če je slaba nekaj se vedno potegne iz tega. Naredi si plan, če drugače ne gre, formule pa itak ni! Pravijo, da še slepa kura zrnjo najde.
To načeloma drži. Poznam pa nekoga, ki je star nekaj čez 20 let, je skoraj vsak petek in soboto zunaj, pa kljub temu še ni imel punce, še nobeni se ni približal na manj kot pol metra, če se tako izrazim. Obiskovanje zabav, koncertov ipd tudi ni garant, da bo nekdo našel punco. Tudi jaz sem hodil ven, na koncu sem pa punco nepričakovano spoznal na internetu.
Ne vem sicer ali se je v tvojem življenju od objave tega prispevka kaj spremenilo na tem področju pa vseeno bi ti dala kak nasvet. Napisal si svoj problem, ki to pravzaprav ni in ne jemli ga preveč osebno, ker te lahko zaznamuje.
Se mi pa zdi lepo, da tudi fantje razmišljajo na ta način no vsaj če je malo iskrenosti v tvojih prispevkih. Mislim, da ti najprej potrebuješ eno močno voljo, veš tudi punce imajo podobne probleme, ker enostavno ne vejo kje najti primernega partnerja. Tudi sama sem bila med tistimi, ki fanta ni spoznala v šoli preko druženj s prijatelji ali čisto tako slučajno na poti. Ampak verjemi, da bo punca prišla samo potrebno bo nekaj narediti, če te to tako ovira sama sem hodila na okrog na razne dejavnosti tudi v diskoteke, plesne tečaje in še mariskaj. Pa se je pojavil vedno sem bila z mislijo, da je morda danes dan, da ga bom spoznala pa sem ga in tudi ti jo boš samo ne zapri se vase, tudi sama nisem marala podivjanih fantov, ki so se ob vsaki priložnosti metali ven in lovili kolegice, želela sem toliko umirjeno osebo, ki bo z mano živel zaradi vse tistih stvari, ki so del partnerskega življenja in vseh ostalih možnostih, ki jih omenjaš tudi ti. Ne zbujaja se z mislijo, da ti ne bo uspelo ne bodi obupan ampak bodi močan, pokaži svoj karakter in z nasmehom hodi naokrog pa še letni čas je najbolj pravi za te stvari. Srečno.
Saj ponavadi je tako, da najdeš, ko ne pričakuješ oz. ko najmanj pričakuješ. Tudi jaz sem navezoval stike s puncami, spoznaval dekleta preko skupnih prijateljev, šel na plesni tečaj itd, pa nikoli nič. Skoraj sem že izgubil upanje, da bom sploh kdaj imel punco. Potem sem pa nekega dopoldneva prebral nekaj, kar je pritegnilo mojo pozornost in sem ji brez vsakršnih pričakovanj poslal zasebno sporočilo. Na moje neznansko presenečenje se je iz tega razvila resna zveza. Tako da dejansko je nekaj na tem, da nas doleti ko ne pričakujemo.
Se popolnoma strinjam! Ko najmanj pričakuješ, ti zleti z neba ta popolna oseba! Jaz sem mojega sedanjega partnerja tudi tako spoznala. Enostavno sem nehala iskat fanta. Pa se je nekega dne zgodila tista iskrica, ki še danes plameni.
In verjemi, da tudi zate obstaja punca, le naleteti je treba nanjo. Jaz poznam veliko punc, ki niso žurerke, ki so zainteresirane za izlete v naravo, šport, izobraževanje… V družbi, s katero shajam vsake tolko časa imam dve prijateljici, ki sta kljub 26im letom samski. In sfrustrirani, ker okolica pritiska na njiju.
Morda je bolje, da se preseliš v Ljubljano, kjer imaš veliko večjo možnost spoznat ljudi in punce. Pa mogoče kak nov styling, malo več družbenih prireditev, družbenih športov…
Glede na prebrano, lahko rečem le to, da te 20-25 letnica tako ne bo osrečila te zadovoljila. Imaš prezrel način razmišljanja in prezrel (za svoja leta, seveda) način dojemanja odnosa med moškim in žensko
Vidim, da je moja tema še vedno aktulna. Nekaj komentarjev je zelo na mestu in se čisto strinjam z njimi.
Od objave mojega prisevka so se določene stvari spremenile, ne samo zaradi prispevka pač pa na splošno, ko človek pride do ene točke in vidi, da ni preveč uspešen na tem področju pod to potegne črto, poiskuša analizirati napake in jih sčasoma odpraviti. V zadnjih dveh mesecih sem predvsem dobil veliko na samozavesti in prišel do enega jasnega odgovora in ta je: da preveliko vlaganje v iskanje idealnega partnerja ne prinese praktično nobenega rezultata. Prišel sem tudi do določenih ugotovitev, kako bi lažje našel družico, ampak žal nekako sebe ne želim preveč spreminjati. Všeč mi je, da sem se navedil biti samski, da se s to mislijo da mi ne bo uspelo najti prave partnerke več na zbujam in grem z njo spat. Vesel sem tudi tega, da lahko svoje misli povem, da mi lahko vzamejo vse tistega kar imam pa v sebi pa mi ne more vzeti nihče, da ima široke možnosti za pogovore, da me komunikacija ne ovira in da ima zelo širok pogled na svet, potrebno se je resnično veseliti malih stvari, ker iz tega lahko nastane nekaj velikega.
Mora pa moški biti bolj odločen in zaživeti kot pravi moški, z spoštovanjem do ženske ponuditi del sebe za boljši partnerski odnos, za možnost osebne rasti tudi nasprotnega spola ji dati možnost, da tudi sama uspe tako kot si želi. Človek se karakterno zelo težko spreminja, če nečesa ne bom spremenil je to relacija moški-ženska, sam bom vedno za žensko, ki bo pripravljena deliti z mano tudi svojo zgodbo, ki bo znala ceniti moje kvalitete dokler bo moje dekle stal do konca, tega nikoli ne bo spremenil.
Vem, da v mojih željah in prizadevanjih ni nič nenavadnega nič nemogoče izpeljivega pa vendar še vedno nisem našel takšne osebe, ki bi to na meni opazila. Ampak upam in živim za dan, ko se bo pojavila ko se bo njena pot vsaj za trenutek križala z mojo. Lahko se to sliši patetično ampak človek potrebuje čas, da določene stvari razčisti v glavi zato se tudi ne splača siliti v vsako vezo, ljudje smo bitja ki čutimo in svet gledamo in občutimo z čutili, tudi moški svet dojema na drug način kot ženska in prej kot se s tem sprijaznimo bolje je za nas. Biti pa moraš pozitiven, tudi z svojimi problemi jih ne pometati pod preprogo, čeprav se včasih vprašaš pa zakaj si toliko slabši od drugih če so v tvojih željah vbistvu najbolj željene in iskrene stvari, morda res tudi zarad svojega načina dojemanja relacije moški-ženska, zaradi poštenja do osebe nasprotnega spola plačujem tako visok davek na partnerskem področju ampak to vse delam zato, da bi bila skupna pot kasneje lažja in problemi lažje rešljivi. Seveda je tu deliti zgodobo lahko z množico, tega na ulici povedati ne moreš, marsikateri punci se bi to zdelo tudi čudno ampak če človek to je, naj za tem stoji ker ve da se v veliki mere prizadeva za prave reči. Zato grem odločno naprej najlepše stvari pa so tako ali tako ženskega spola 🙂 .
PS. : Jaz sem v prispevku napisal ali obstaja še kje dekle, ki je staro med 20-25 let, ki zna ceniti takšno razmišljanje to je bilo mišljeno na splošno, da dobim output se pa zavedam in s tem po mojem mnenju ni nič narobe, če bo ta oseba, ki bi jo rad spoznal tudi kakšno leto starejša od mene. Lahko pa je to tudi oseba, ki bi se v zvezi rada umirila oz. počasi odklopila od prejšnega načina življenja, ali pa me tudi sama naučila kaj je še dobrega in zabavnega na tem svetu. Pomembo je neko ravnoveseje vsega, človek se mora seveda včasih tudi dati na off, ker ideala ni, pomembno je samo to da ne skreneš s poti.
LP,
Matt
Tak dolg post, da nisem uspela prebrati … 🙂
Obstajamo (jaz sem sicer že zasedena – se pa vseeno večkrat vprašam, ali ne bi bila lastnemu fantu bolj zanimiva, če bi bila ena brezvezna, tumpasta kura, ki na facebooku objavlja retuširane fotke) približki “superžensk”: smo pametne, razgledane, brihtne (imamo glavo in srček na pravem mestu), se ukvarjamo s športom, izobražene, žuri že zdavnaj niso več najpomembnejši – morda samo občasno, alkohol tudi ne … Raje kot se brigamo za žur preletimo kako knjigo za širjenje obzorja ali pa prečekiramo kakšen recept, da si bojo vsi prste obliznili – smo pedantne gospodinje… Raje kod da gremo na žur se ukvarjamo s športom … In glej ga zlomka, tudi izgledamo ne slabo, znamo se urediti … Ljubezen nam je velika vrednota, libido imamo zdrav … Bla bla bla. Ampak vse to je res.
Človek bi pomislil, da takšna punca (seveda imamo tudi taki približki napake)
z lahkoto dobi princa na belem konju … Pa ne, po mojih izkušnjah ne. Najslabši kraj za iskanje žrebca so žuri … Tam vse zgoraj opisane dobre lastnosti pri močnejšem spolu razvodenijo … Opažen in najbolj iskan je drugačen tip žensk – bolj tak tipa La Toye – pa ni nujno. In zato pride do tega, da “dobre punce” in “dobri fantje” ne pridemo skupaj.
Vso srečo pri iskanju – iskreno.
No, vsekakor ne poslušaj žensk, ki ti pravijo: bo že.
Samo od sebe ne bo ničesar. Ne boš naenkrat srečal kr ene in ona bo uvidela, da si ti the one. To so pravljice, ki nimajo veze z realnostjo.
Boš moral sam nekaj naredit, če boš hotel dobiti punco.
Moraš se zavedati, da je ženskam filozofija “bo že” naravna, ker so one v fazi osvajanja pasivne in samo sprejmejo moško ponudbo.
Če se boš zanašal na “bo že”, boš do smrti sam.
BI rekla – s tabo se ne morem strinjati. Mislim, da leta niso tako pomemben faktor zrelosti, kot jo ima avtor. Tudi sama sem praktično njegova ženska verzija (kot je že nekdo zgoraj omenil), pa imam 23 let. In tudi sama se večkrat vprašam, ali še kje obstaja kdo, ki mu zabava pri teh letih ne pomeni viška življenja.
Mislim, da preveč obupuješ. Le korajžno in samozavestno. Iz tvojih besed lahko razberem, da si zelo pameten in razgledan, ter fant na mestu. Marsikatera pametna punca bi te hotela, le še srečati jo moraš. Nekega dne se bo to kar zgodilo. Moraš čimveč v družbo, pa tudi na tiste blesave žure. Ni rečeno, da se tam sreča samo “tumpaste La Toye”.
Re: Mattpad : lahko ti rečem, da ima Jaka čisto prav! Bo že je čisto brezvezna obrabljena fraza, če ti v to ne boš vložil vsega kar premoreš. Pozabi na zgodbico da se bo ženska kar pojavila iz nenada, kar tako enkrat brez da bi se ti trudil, to so smešne pravljice za lahko noč.
Vem o čem govorim, ženske se za veze odločajo zelo iracionalno in vedi zelo malo ti bo pri tem pomagal tvoj način razmišlanja, vbistvu ti bo prej škodil, ker se boš ženskem zdel čudaški.
Edina prednost bi bila samo ta, če imaš dobro frendico, ki bi te spoznala s kakšno samsko kolegico, ki bi ji prej pripovedovala o tebi, da te pozna takšnega kot si, edino tako bi lahko dobil vezo s tvojim načinom razmišlanja, drugače pa vglavnem pozabi na tvoj način dojemanja veze moški-ženska, če boš sploh kdaj želel najti punco. Ne rečem pa, da ni lepo in pravilno da tako razmišljaš, ampak to obdrži zase pri osvajanju punc ti to ne bo nič pomagalo.
Pri vzpostavljanu veze včasih igrajo čisto banalne stvari, ni ti treba biti ne bogat ne ne vem kakšnega izgleda pa boš dobil vezo, niti ti ni potrebno imeti posebno visoke šole.
Lahko pa si tak kot si ti in boš vedno taval v temi, za žensko boš moral spustiti nivo tvojega načina razmišlanja in dojemanja veze, do ženskega srca pač obstajo druge poti, ki so bolj preverjene in uspešne. Ni se mi dalo brati vsega vidim pa da imaš napisan tudi svoj mail predvidem, da nisi dobil nič odgovorov in da ti posledično niti ena punca ni odpisala, no vidiš kaj ti pravim, ker se ženskam ne zdiš zanimiv s takim načinom razmišlanja, oprosti sicer če je drugače ampak to razberem iz tvojega zadnjega odgvora. Za vezo boš moral spustiti nivo svojega dojemanja veze začni z prepostimi triki, ženske niso bavbav in všeč so jim preposti tipi in preprost način razmišlanja, to se potrjuje dnevno. Zakaj to govorim, ker je imel moj zelo dober prijatelj praktično sličen problem kot ti, želel si je veze razmišljal je v tvoji smeri bil je dober človek, a žal preveč okoren pri osvajanju ženskega srca, da mu je to postal že del depresivnega vsakdana. Samo še to dodam, poglej če boš na žurih dekletom govoril o tvojem načinu razmišlanja jih boš s tem avtomatsko takoj odbil, če ne boš zgledal res dobro se boš ženskam zdel čudak. Poglej še sam si napisal zakaj plačuješ tako visok davek in vedi da to kar pišem je stvarna resnica in to se dnevno dogaja, ženske gredo v vezo zato ker jih v tistem momentu pač nekdo na prepost način prepriča, da bi hodile z njim, če pa ji bi eden govoril na tak način da bi osvojil njeno srce pa so možnosti za vezo minimalne (četudi je ta tvoj način razmišlanja pri ženskah za resne veze najbolj željen).
Lahko, da se boš vprašal pa zakaj je temu tako ampak žal tako je, malo je pomembnoto da si dober in pošten človek pomemben je pravi pristop in način jaz ti rečem bodi zvit, preprost in kreativen pa ti bo uspelo in spusti način svojega dojemanja veze in se bo izšlo, drugače se bojim da boš vedno samski.
Na razumi mojega prispevka kot žalitev pač pa dobronameren nasvet, ker imam s tem nemalo izkušenj.
Forum je zaprt za komentiranje.