Najdi forum

Zgodilo se mi je (sem samska zrela oseba), da me je prijatelj, ki je poročen, po dveh letih pustil zaradi tetje ločene ženske. Zelo sem razočarana, vem da zveza z njim ni bila perspektivna, ampak, da si je sedaj našel tretjo, tega pa ne prenesem.
Ima me, da bi poklicala njegovo ženo in ji vse povedala, da bi vedela, kakšnega moža ima.
Kaj naj naredim? Ali pustim vse skupaj in tega ne storim ali jo pokličem in povem? Žena očitno ničesar ne ve (tudi o meni ne) ali pa sumi!
Hvala za mnenje in prosim, bodite prizanesljivi do mene!

Prvo kot prvo kako si sploh lahko bila s poročenim moškim!? A nimaš nobene vesti!? Ej mislim…postavi se v vlogo njegove žene, kako bi se ti počutila. no saj si ne zelo podobnem mestu.

Veš tisto zlato pravilo: Vse, kar želite, da bi ljudje vam storili, storite tudi njim !
A bi ti na ženinem mestu želela vedti, kaj mož počne?
A bi bila srečna, če bi tvoj mož imel drugo? Iz te izkušnje se nauči, da se ne boš podala v take dogodivščine, ker lahko marsikoga prizadaneš.

Občutek imam, da želiš njegovi ženi povedat samo za to, da se mu maščuješ. To ni pravi razlog. “Upravičen” razlog bi bil, če bi ženi hotela odpreti oči glede njenega moža….to možnost pa si izgubila, ko si sploh spetljala z njim.

Kika od danes napej spremeni življenje in spoznaj samskega fanta in ne išči sebi ter drugim nesreče!

Pa veliko sreče!

Hmmm, zanimivo … dokler se ni vmešala tretja ženska, te pa ni mikalo povedati njegovi ženi, ali kako. In kaj bi sedaj to koristilo njej – ali pa tebi, če že gledaš z bolj egocentričnega stališča? Morda bi le tebi prineslo ‘zadoščenje’, da si ga zašpecala …

********************************** Vsak junak postane na koncu dolgočasen! (R. W. Emerson)

Hvala Klara za spodbudne besede. Res bi se mu rada samo maščevala in odprla ženi oči, da ne bi bila tako zaslepljena.
Tako trenutno sedaj razmišljam, ko je še rana sveža.
Morda bom ravnala pametneje!
Hvala ti še enkrat Klara za predzanji in zadnji stavek.

Vse slej kot prej pride na dan. Tudi on bo moral nekoč razčistiti s svojo ženo. Toda njun odnos zdaj ni tvoja stvar. Bile je, ko si bila na tem, da postaneš ljubica. Odločila si se nepravilno, zdaj pač nosi posledico, torej bolečino, prizadetost… Njegova žena je verjetno izbirala pred oltarjem pod čisto drugačnimi pogoji in cilji. Ona si ne zasluži soli na rano. Zasluži si sicer da ji nekdo odpre oči, toda to nikakor nisi ti. Bi si ji upala pred oči in ji mirno razlagati stvari, ki bolijo v dno duše? Zakaj ti je zdaj naenkrat pomembna ona, takrat, ko pa si jemala telo tujega moškega, pa nisi pomislila nanjo? Morda si, pa se ti je zdelo čisto ok? Ne, draga moja, tega se ne dela. In da bi jo dodatno prizadela, mi ni čisto nič všeč. Čeprav bo nekoč vse te boleče stvari imela pred seboj.
Razmišljam, kaj bi jaz mislila o moževi bivši ljubici, ki bi mi prišla tožit, da ima naslednjo….hmmm…verjetno bi me zelo bolelo, pa vendar bi se počutila mnogo bolje, kot naj bi se počutila tista ki mi je prišla tožit. Vedela bi, da sem jaz super človek, njo pa bi -žal- pomilovala. Ne bi se mi zdelo vredno o njej sploh kaj razmišljati. Bila bi mi nepomembna. Pomemben bi bil samo on in pot do svobode, da se rešim svinjarij.
Oprosti, sem se pač skušala vživeti.

Praviš, da si zrela. Dvomim! Tvojo nezrelost dokazuje dejstvo, da si se zapletala z moškim, za katerega si sama vedela (in to priznavaš), da zveza nima perspektive! In boli te, ne dejstvo da je odšel k drugi, ampak da se je končno zgodilo kar se je moralo. Zveza brez smisla, se je končala… Menim da je najbolje, da greš dalje. Ne pozabiš ampak si zapomniš kaj je bilo okey in kaj ni bilo ter se iz preteklosti naučiš kaj za prihodnost. Ugotoviš kaj bi sploh rada, se začneš dovolj ceniti in si poiščeš pravega moškega samo zase, pa četudi bo nekaj časa trajalo da ga najdeš. Te zadeve se tičejo najprej same tebe, potem nekaj njega, njegova žena pa z vama nima veze…

Na tvojem mestu ne bi več mešala te vroče juhe. Ti si zdaj iz tega izvzeta. Pusti ljubčka naj se naprej ubada z ženo in drugimi ljubicami in naj oni sedaj rešujejo te probleme brez tebe.
Bila pa je to zate šola. Nikoli, res nikoli se ne ukvarjaj več s poročenimi moškimi. Brez izjeme so vsi isti nakladači. Njihove žene so vedno “slabe”, hladne, nezanimive in še kaj nam natvezijo tile “idealni” možje.
Pozdrav.

Odgovor – definitivno NE. Pusti stvari pri miru!

jAZ MISLIM, DA JE TO ČISTO SAMO TVOJA STVAR, ČE SI SE ZAPLETLA Z S POROČENIM IN NIHČE TE NIMA PRAVICE OBSOJATI. NE VEM OD KJE ŽENSKAM SPLOH MISEL, DA TE OBSODI. TVOJ BIVŠI LJUBČEK IMA SVOJE ŽIVLJENJE IN SVOJO GLAVO IN ČE JE V TEM ENEM IN EDINEM ŽIVLJENJU BOLJ SREČEN ČE IMA LJUBICE , NAJ JIH IMA.
ČE ŽENA NE VE IN NI PRIZADETA ZARADI TEGA, PA JE SPLOH O.K.
VERJETNO PA TUDI TI NISI IMELA NJEGA LE ZA ZABAVO, DA SI POPESTRIŠ ŽIVLJENJE, VENDAR SI ČAKALA DA SE ODLOČI ZATE, SAJ PREDVIDEVAM DA SI GA IMELA(GA IMAŠ ŠE VEDNO RADA.)
GLEDE IZDAJE ŽENI, PA MENIM DA SE RAJE ZADRŽI NAZAJ, SAJ JO BO TO SAMO PRIZADELO, TI BOŠ PA ZAČUTILA SAMO TRENUTNO OLAJŠANJE.
VERJETNO PA TE JE ŽE MINILO, KO SI TO NAPISALA IN DALA VEN IZ SEBE.

Ej, … ta pa je lepa… pa ne pozabi povedat, da si jo ti tudi nasadila. A to te pa ni prizadelo, da je letal med tabo in ženo???

Tija???

Ne razumem takšnega razmišljanja…res ne. Današnji svet se res čudno vrti.
Potem pa se sprašujemo zakaj smo nesrečni, zakaj toliko prevar…ljudje imejte radi sebe in tudi druge.
Obrabljena fraza ampak nekateri nikoli ne bodo doumeli življenjske modrosti : nikoli ne delaj drugim tistega, kar ne želiš da se zgodi tebi!

Da ne boš mislila, da jaz varam, oziroma,da me ne moti(oziroma me ne bi motilo) če bi me mož varal. Niti slučajno ne bi mogla sprejeti takega odnosa, ker sem preveč ljubosumen in egoističen človek,vendar različni smo in vsi imamo različne potrebe. Nekdo na odnos gleda drugače in ne vidi v tem nič tragičnega. Zakaj bi ga obsojala. To so le človeške norme, da to ni lepo, če varaš ženo,…
Sicer pa sploh ne vemo, kaj vse je v ozadju tega možakarja, ki vara ženo. Mogoče je pa njegova žena postala totalen dolčas in se pač ne more ločiti od nje.

Strinjam se z ostalimi.Nimaš pravice odločati o tem ali poveš ženi ali ne!
Moram ti povedat, da si zelo velik egoist!Kaj bi rada dosegla s tem, ko bi povedala njegovi ženi?Tudi za njega pride čas, ko bo moral polagati račune, tako kot tudi za tebe.In slej ko prej tudi ti dobiš nazaj!Predstavljaj si: Spoznaš moškega, se zaljubiš, pomeni ti vse na svetu.Tvoj dragi pa menjava ljubice drugo za drugo… itd, mislim, da sama dovolj dobro poznaš zgodo … in njen konec.

Razmisli!

EVA

New Report

Close