Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Ali mi pripada denarna pomoč?

Ali mi pripada denarna pomoč?

Lepo bi prosila za nasvet. Trenutno sem brezposelna, noseča. Prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje in dobivam denarno nadomestilo(340€), ki mi pripada še do konca septembra(zaradi ukinitve mojega delovnega mesta). Kaj naprej-ali lahko zaprosim za denarno pomoč na csd, glede na to, da nisem aktivna iskalka zaposlitve, ker grem na porodniško sredi novembra?
Kdaj naj zaprosim, glede na to, da zadnje nadomestilo dobim 15.10. za september? Ima to kaj veze?
Hvala

Vse je odvisno od tega, kakšen status ste si uredili na ZRSZ za ta oktober. Če Zavod ve, za vaš status neaktivne iskalke zaposlitve, mora vaš status nekako imenovati, da bo Center vedel, kako vas obravnati. Če pa statusa nimate urejenega na ZRSZ, vam DSP ne pripada.

Torej, kako ste zmenjeni z ZRSZ, pa vam lahko več povem.

Aja, še to, ni mi jasno, ko sprva navajate, da imate SN do konca septembra, potem ob koncu vaše teme pa napišete, da vam SN pripada 15.10. za september???!!??? Ali je do septembra, ali pa je do septembra+oktobra, ne pa z nekimi prekinitvami.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Mogoče je res malo nerodno napisano. Se opravičujem.
Torej-prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje, kot iskalka zaposlitve, ampak mi je šla svetovalka toliko na roko, da mi ne pošilja napotnic za delo, ker pač ve, da dela ne bom dobila.
Denarno nadomestilo pa mi pripada od 1.7.2010 do 30.9.2010. Zadnje izplačilo dobim 15.10.- za mesec september.(Nekako tako, kot dobiš plačo 15. v mesecu za pretekli mesec)

To je v redu, da imate še vedno status kot iskalka zaposlitve in da vam svetovalka pomaga.

Tudi to mi je sedaj jasno glede DN 🙂

Se pravi, vam sfali oktober – če imate pravico do 9/2010, potem morate iti na CSD 9/2010, ker se vam bo pravica začela šteti z 10/2010 in če bo zadeva hitro rešena, lahko dobite DSP že 20.10.2010, drugače pa 6.11. ali 20.11. (navkljub novi pravici, ki bo začela teči 11/2010 – porodniška, če se ne motim).

V glavnem pravica DSP vam bo začela teči 1.10.2010 do 15.11.2010 (ko bo dejansko realizirana porodniška, porod ipd.). DSP bo cela v oktobru, in delna v novembru, ker ne bo cel mesec (ko rečem cela, morate upoštevati, da lahko, da ne bo polna, ker se pogosto zniža zaradi raznih pogojev, lahko pa je tudi cela).

Srečno vam želim!

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close