Ali me čaka ponovna operacija?
Pozdravljeni,
pred 20 leti sem zaradi neštetih izpahov imela artroskopijo ramenskega sklepa, po operaciji sem imel sprva dva izpaha, en v morju med plavanjem, drugi med igro. Bolečine so bile močne, a kratkotrajne narave. Tretji izpah po operaciji se je zgodil po več kot 10 leti, lani septembra, slišal se zvok utrganega papirja, bolečine so bile močne in so vztrajale tudi čez noč za skoraj pet mesecev. Zato sem se odločila, da grem na preiskave.
prosim za razlago tega MR izvida, ki sem ga imela pred 3 tedni:
– iregularna kontura kostne kortikale velikega tuberkla. kostni edem glavice humerusa. hill sachs poškodba.
– kostni bankart.
-sklepni hrustanec je neenakomerno stanjšan. abrupcija antero – inferiornega roba glenoida. kostni fragment v recesu subskapularisa.
– tetiva supraspinatusa je hiperintenzivna in zadebeljena. parcialna poškodba t. supraspinatusa.
lepo prosim za razlago, ker sem neznosno neučakana na mnenje zdravnika. zanima me, ali me spet čaka operacija? ali bom še kdaj v življenju naredila položaj celega mostu, nekateri rečejo tudi kolo (morda google urdhva dhanurasana) , kateri mi je najboljši za ohranjanje odprte in pokončne telesne drže, saj sem v mladosti nosila korektivni steznik zaradi kifoze in skolioze.
hvala za odgovor in lep pozdrav..
Pozdravljeni,
v izvidu navajajo Hill-Sachs-ovo poškodobo glave nadlahtnice (vgreznjenje v zadnjem delu), zlom spodnjega sprednjega dela čašice lopatice (obe poškodbi sta posledica izpaha(ov)), kostni košček v sprednjem delu sklepa, ob kiti mišice subskapularis (sprednja mišica rotatorne manšete) ter delno poškodbo kite mišice supraspinatus (zgornja mišica rotatorne manšete).
Za odpravo težav bo vsekakor potrebna artroskopska ali celo klasična (odprta) operacija.