ali lahko vprašam
Danes je nedelja in sin je dobil vročino in ima vneto grlo. Ker imam že slabe izkušnje z dežurnim zdravnikom (napačna diagnoza in zdravljenje), sem po telefonu vprašala kateri zdravnik je dežuren. Sestra mi je grdo odgovorila kaj me to zanima, da oni tega ne povedo, če imam za priti k dežurnemu, naj ne sprašujem. Imam pravico vedeti kdo je dežurni zdravnik ali dobiti tako neprijazen odgovor?
Zdravo Tina! Tudi sama sem zaposlena v zdravstvu, delam nočne,…tudi sama sem doživela, da je gospa klicala v pozni nočni uri, ampak ni naletela na neprijaznost! Vprašali ste če imate pravico vedeti kateri dr. dela! DA imate vso pravico vedeti kateri dr. dela, sami se morate odločiti komu boste zaupati še posebej če imate slabe izkušnje za sabo! Sprašujete tudi glede neprijaznega odgovora; lejte kot povsod so tudi v zdravstvu izjeme, ki imajo slab dan, ali pa nimajo glave na pravem mestu..ne obremenjujte se z neprijaznimi osebjem in za vsako stvar, ki vas spravlja v dvom pojdite k pravemu dr. ne pustite se kar odgnati, zato so plačani, da pomagajo tistim, ki pomoč potrebujemo!!Lep dan Vam želim pa čim manj neprijetnih izkušenj!
če gre za nujno stanje res ni pomembno, kateri zdravnik dela.
sama delam v zdravstvu in ne bi verjeli, kakšne “nujne” stvari hodijo v dežurne ambulante. ljudje so pač ugotovili, da čez vikend ni take gužve v čakalnicah kot med tednom (in nekateri to tudi čisto odkrito povejo…). taki ljudje običajno tudi vprašajo po tel. kateri zdravnik dela.
tudi nam gredo ljudje, ki po telefonu sprašujejo, kateri zdravnik dela v nedeljo, pošteno na živce.
kar se pa tiče o prijaznosti privatnikov – seveda tega ne bi doživela pri privatniku v nedeljo popoldne. in zakaj? ker ne dežura…
pa lep pozdrav
Jaz pa bom povedala svoj primer.
Med nekajdnevnim bivanjem v Avstriji sem dobila močne bolečine v trebuhu. Prijatelj je poklical privatno ordinacijo, ki seveda ne dežura (v nedeljo). Seveda je takoj prihitel, me pregledal, iz sosednje sobe prinesel zdravila, mi dal napotke, kako jih jemati in sem šla domov. Mimogrede naj omenim, da ni bilo izgubljanja časa z napotnicami, pisanjem receptov in iskanjem lekarn. Mi je pa bilo malo nerodno, ker mi ni računal niti eura. Sem se mu pač zasmilila. Da ne govorim o prijaznosti in spoštovanju, ki ga pri nas velikokrat pogrešam. Komaj čakam, da bo pri nas tako. Sicer pa je že moč opaziti razliko v odnosu v privatni ali državni ambulanti. Da ne govorim o razlikah glede čakalnih vrst…