Najdi forum

ali lahko pes

Moj dva meseca star kuža je bil na dieti. Jedel je riž z belim mesom. Danes je jedel že brikete. Sedaj me pa zanima, če mu lahko še dam riža z belim mesom, ki je še ostal- namreč pozabila sem da ga je še nekaj ostalo. Ali mu lahko naškodi glede na to, da je danes že jedel brikete?

Seveda mu lahko daš. Več kot kompliciraš, slabše je, saj je vendar pes (da ne bo pomote – nasplošno tak odnos ”saj je samo pes” sovražim, a tukaj se strinjam s tem). Če ni ravno bolan ali pa ekstra občutljiv psu nič ne škodi oz. še koristi, če poleg (kvalitetnih!) briket dobi še kaj drugega, njemu primernega. Moj poleg kvalitetnih briket, ki so mu osnovna hrana, dobi pogosto, ko meni zapaše, ko sva kje ali pa ko zmanjka briket jogurt, jajca, ovsene kosmiče, polento, riž, ajdovo kašo, ječmenovo kašo, različno meso, sadje, zelenjavo, vse mogoče (kar je seveda primerno za pse). In nikoli ni imel nikakršnih problemov. Po mojih opažanjih imajo probleme ravno tisti, ki psu striktno dajejo le eno znamko briketov (če je sreča so vsaj ti kvalitetni), potem pa pes ne je več ničesar drugega, so problemi ko briketov zmanjka, ko gredo ven iz prodaje, ko psu nekdo nekaj drugega da pa je takoj vse narobe itd. Govorim pa seveda o normalnih, zdravih psih, alergije in posebno občutljivi psi so drugo. 🙂

New Report

Close