ali lahko?
Ali se lahko zdravniki in medicinske sestre, skratka osebje, ki dela v zdravstvenih domovih med pavzami sprehaja v isti obutvi zunaj prostorov v katerih delajo? Še posebej, ko je zunaj sneg in plundra, ter po pločnikih veliko umazanije, ki jo tako kot mi, potem prenesejo v zdravstvene domove in ambulante? V tujini je baje to prepovedano, kaj pa pri nas?
Ne vem, če je to prepovedano, se pa sprehajajo v isti obutvi zunaj in noter, jih sama vidim 🙂
Se pa spominjam nekaj let nazaj, ko je prišla zdravnica k meni domov (takrat sem bila bolna in sem imela 6 mesečnega dojenčka) in me je dobesedno nadrla, ko je zagledala v stanovanju našega kužka … da žival nima kaj iskati v stanovanju. Malo je manjkalo, da je nisem porinila skozi vrata. Sem si mislila – naš kuža ima za razliko od tebe vsaj umite tačke, ti mi pa z umazanimi čevlji tacaš po stanovanju in to celo po tepihih.
Zdravniki so seveda oh in sploh, vir pameti in čistoče :-))))))))))
MOGOČE SI ZNAJO V TUJINI UMIVATI ROKE pa tudi sicer bolj poskrbeti za higieno
nisem slišala,da bi ukinili pravilo, da je na delavnem mestu obvezna obleka in obutev
smo pa lahko vsi priče sprehajanju zdravstvenega osebja po celi klinike,izven nje,po polikliniki,po bližnjih bifejih, v predavalnicah,skratka povsod kamor jih nesejo nožice
celo v sobah kjer se igrajo otroci so v isti obutvi
malo bolj so previdni v intenzivni pa še tu si le nataknejo tiste šlape
v ambulantah delajo v domačih čevljih, nato gredo še malo po oddelkih pa po hiši,potem se pa čudijo , da se ne morejo rešit kliničnih okužb
na viziti si nihče ne razkuži rok ne pri prihodu in ne pri odhodu
tistih nekaj malo primerkov,ki se mogoče držijo pravil se kar zgubijo v množici in to počnejo le zaradi osebne zaščite in zaradi vseh udeleženih
Ne vem sicer zakaj bi se nakladalo, glede na to, da to kar se dogaja lahko vsak vidi in si ustvari svoje mnenje. Je pa res malce čudno, ko človek gleda zdravstveno osebje, ki prečka cesto v coklah, ki jih verjetno potem še po oddelkih nosi, ali pa tudi ne. Na to človek pomisli, ni pa nujno, da je temu res tako.
Pa še nekaj….Vi tudi pridete v čevljih direkt s ceste (!!); nikjer drugje, razen pri nekaterih ginekologih dobite tiste “zelene natičnike = copatke”, preden daste noge na stremena pred pregledom….
Drugače pa VSI obiskovalci, bolniki pridete in hodite po zdravstvenih ustanovah v čevljih – izjema so le bolnišnični oddelki, kjer se bolnik preobuje v svoje ai bolnišnične natikače. Sicer pa – po teh oddeklih vsako uro hodijo čistilke pomivat – tega pa ne vidite?
mi imamo obutev kakršno nam je po zakonu dolžan priskrbeti delodajalec.samo vi pacienti,ki pridete v zdravstvene ustanove z umazanimi podplati prinesete vsega boga v mojo pisarno.zadnjič je bil na tleh celo pasji drek.in kaj,pol pa mi to svinarijo z “copatki” raznašamo po hiši.ja od tod tale packarija.
Tole za Italijo pa ni res. Tale post je najbrž nastal iz italijanske “Striše”, saj je tam Jimy tole pokazal, kako dohtarji in sestre hodijo ven po malico v istih obuvalih. Torej ne nakladat za italijo,ki je itak še slabša pri zdravstvu kot pri nas. So kar nebesa pri nas proti njim. V coklah ali brez. Tale trditev je pa čisto mimo.
Izven delovnega mesta (bolnice,zdra.doma ,ali doma upokojencev,zobozdravstva) se ne bi smelo hoditi naokoli v uniformah in delovni obutvi (coklah ali natikačih).
Seveda se to dogaja.
lp