Ali katera ve kje je Trbižu trgovina…
…z vozički Peg-Perego?
Baje jo ima neka Slovenka, piše se Prešern.
Včeraj sem bila v Baby-centru v Velenju, da bi si malo bolje pogledala vozičke, ampak sem bila tako razočarana. Najbolj pa nad trgovkami, ki pojma niso imele. Jaz sem jim govorila eno, one so mi kazale vse drugo. Me je kar minilo.
Tam pa je bila še ena stranka, ki mi je predlagala en voziček, da ga je ona lani kupila in da je ful zadovoljna. Rekla pa mi je le, da ga je vzela v Trbižu pri tej gospe. Baje ima vse, kar potrebuješ. Ona je kupila celoten voziček, z vsemi dodatki za 200 EUR. Pri nas bi ga plačal najmanj enkrat toliko.
Ali mogoče katera točno ve, kje je to, da ne bom cel dan lutala in iskala tam okoli- se namreč ne spoznam na te kraje!
Hvala za vsak odgovor!!!
LP, Bani
Bani lep pozdrav!
Naj ti nekaj napišem o vozičkih Peg Perego- sama sem pred 10 dnevi kupila P3 completo v Ljubljani na Celovški cesti, kjer ima trgovino podjetje Mami, ki je generelni uvoznik za te vozičke v Sloveniji. Ob nakupu z gotovino imaš 5% popust, če pa pristopiš še v klub Peg perego, ki ja brez obveznosti, pa še dodatnih 5%. Z 10% popustom me je P3 completo, lupinica in torba prišlo le 12000 sit dražje kot v Trbižu( cene preverjene na dan nakupa). Če upštevam potne stroške in garancijo, ki velja pri nas, to ni ne vem kakšna velika izguba.
Najvažnejše pa se mani zdi, da imajo v trgovini Mami na Celovški že modele in barve za drugo leto in ki bodo uradno predstavljene šele oktobra, tako da jih vidiš lahko le v trgovini. Mi smo seveda kupili barvo iz nove kolekcije, ki so nekoliko bolj živahne od starejših. V Trbižu sem telefonsko preverile, če že imajo novo kolekcijo, pa je še ni bilo.
Telefonska št. od trgovine Prescheren v Trbižu je 0039-0428-2405, gospa Vida govori slovensko. Trgovina se nahaja v starem delu Trbiža, na zelo ozkem delu, čisto ob cesti, nekaj sto metrov pred pokrito tržnico, če prihajaš iz smeri mejnega prehoda.
lep pozdrav in uspešen nakup ! Tanja
Tudi sama sem se že zanimala za vozičke Peg Perego – P3 completo ali Atlantico completo. Pozanimala sem se tudi za cene v trgovini na Trbižu (trgovine res ne moreš zgrešiti, je tik ob cesti na desni strani, takoj ko se pripelješ na Trbiž) in meni se zdijo cene precej bolj ugodne kot pri nas. Naj povem, da na Trbižu P3 completo pride 221E, Atlantico completo 229E in košara Navetta 133E. Toliko za informacijo.
LP,
Punce hvala lepa! Sedaj se moram samo še odločiti kam, v Italijo ali kar v LJ. Tako kot si rekla Tanja, včasih se vprašaš, ali se za 12.000 sit res izplača voziti tako daleč, če imaš to skoraj pred nosem, z garancijo vred.
Bom videla, če bo moj za izlet v ITA bomo pa mogoče šli, če ne bo pa kar LJ v redu!
Hvala še enkrat!
BANI
Jaz se opravičujem za moje “neumno” vprašanje, ampak sem s Primorske in teh slovenskih imen italijanskih krajev sploh ne poznam. Ali zna katera kako je Trbiž po Italijansko (ali morda Treviso)?
Tanja, iz katerega mejnega prehoda naj bi prihajal oz. iz katerega naj bi izstopil?
Zahvaljujem se vam za odgovor
Zivjo Petra!
Ker zivim na Trbizu ti lahko povem,da se po italijansko imenuje Tarvisio,obstaja pa tudi Treviso vendar je veliko nizje od nas.Odvisno iz katere starni prihajas,ce prihajas iz Ljubljane je meja v ratecah.
Obisci nas pri nas je lepo,ceprav je majhno mesto imamo vse.Imamo veliko trznico z veliko ponudbo na osnovi pravega usnja.Ta trznica je zelo poznana saj veliko Slovencev prihaja k nam pa tudi ljudje iz celega sveta!
LP
Pozdravljena *korosica*,
hvala za informacije. Nekje sem tudi jaz zasledila, da naj bi bil Trbiž Monfalcone (v Primorskih novicah), in ko sem malo po forumu gledala sem si rekla to ne more biti to tako, da sem nekako sklepala, da je Tarvisio oz. Treviso, v glavnem nekje zraven Udin?
Če bo prilika bom tudi ta kraj kdaj obiskala, hvala za povabilo.
Lp
Nekaj slovenskih poimenovanj za kraje v Italiji:
Trbiž = Tarvisio
Tržič = Monfalcone
Videm = Udine
Treviso je pa večje mesto v pokrajini Veneto pribl. 30 km pred Benetkami (Venezia).
Petra, ne vem zakaj jemlješ dejstvo, da si Primorka, kot opravičilo, da ne poznaš slovenskih poimenovanj za kraje ob italijansko-slovenski meji (kjer živi precej Slovencev). Ampak si vsaj vprašala.
Pa lep pozdrav in brez zamere od še ene (ponosne) Primorke!