Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Ali katera ve?

Ali katera ve?

Lep pozdrav vsem skupaj. Sem nova na forumu in sem prav vesela, da sem ta forum nasla. Z mozem sva se odlocila za narascaj in zacela poskusati. Sicer to traja komaj tri mesece, a vseeno sem nervozna. Je pa tako, da v pomoc uporabljam btt in f-test. Pri f-testu pa mi nekaj ni jasno. Ta zadeva mi pokaze plodne dneve, potem dan ali dva nic, potem zope pokaze plodne dneve in zope nic. Cudno. Ceprav moje dojke postanejo napete ze, ko prvi dan zasledim plodne dneve. A takrat je se prehitro za ovulacijo. In sploh ne vem, koliko je ta zadeva zanesljiva. Ta mesec je bilo tako, da je bila ovulacija 6. v mesecu ali vsaj priblizno tako. In takrat tudi veliko odnosov. Picica, zdaj pa me ze dva dni sraufa in imam drisko. To ti je nervoza, ha? Ali bi to lahko bilo kaj drugega? Kaj mislite? Sem pa res zmedena, se tako zmedeno pisem. Pravijo, da je zacetek najtezji. Pa saj bi se rada skulirala in mislila na kaj druga, ce pa ne gre. Takoj ko odprem oci, cakam, ce se bo kaj zgodilo, ce bom zasledila kaki znak, ceprav je verjetno se prehitro. Pa ze od zacetka menstruacije do danes me spika tam spodaj ko hudic. Prejsnji mesec sem sanjala, da sem bila na slikanju (rentgen), pa je zdravnica rekla, da sem noseca. Noro ne. Pa sem ji rekla, da je to nemogoce, saj sem imela menstruacijo. Pa je rekla, da se na sliki lepo vidi. Eh, kaj morem, sem pac histericna baba, pa mi se podzavest ne da miru. In cudno, se moj ciklus je bil dolgi samo 28 dni, kar se ze dolgo ni zgodilo. Ja nic, bomo mogli pocakati se nekaj dni, kaj hocem, pac ne morem prehitevati dogodkov.

Uzivajte punce, lepo vas je brati in dobivati izkusnje.

Plodni dnevi so nekje v sredini ciklusa (14 dni pred predvideno menstruacijo). Če imata odnose vsak drug dan, vama bo verjetno uspelo, saj semenčice preživijo do enega tedna. Mislim pa, da trije meseci še ne pomenijo neplodnosti – tukaj smo vse nad enim letom in v terapijah za neplodnost.

Zato se nič ne sekiraj in uživaj v crklanju s partnerjem – verjamem, da vama bo uspelo.

Hojla,

no pa nisem edina, ki jo živci že počasi puščajo na cedilu?!!!!! ha ha

Mislim, da sva kar v podobni , če ne kar v isti situaciji.
A dogodkov se res ne da prehitevati, zato bova mogli preživeti še teh nekaj dni, tako ali drugače.
Pa sem si rekla : ko bo pa BO !!!! A ne gre in ne gre.

Lep vikend, čao.
alenka

P.S.: žal ti ne znam nič svetovati v zvezi z f-testom, ker tega sama ne uporabljam. Se mi zdi, da bi potem pa res ceeeleeee dneve premišljevala še samo o bebiki. Zato si teh pripomočkov rajši sploh ne omislim.

Res je Alenka, tudi sama razmisljam, da bi nehala uporabljati te zadeve, ker vsak dan celi dan, prvi dan ciklusa buljum v to sranje. Se mi zdi, da cela spontanost izgine iz zivljenja, kar se seksa tice. Ves, f-test sem najprej uporabljala zato, da nebi zanosila, zdaj pa moji hormoni norijo, kazejo plodne dneve skoraj celi prvi del ciklusa, a kaj, ko mi je prislo v navado to slinjenje in gledanje v zarnico. No, si bom ze kaj drugega omislila, da se zamotim in pozabim na to. Moram mozu reci, naj to zadevo skrije, pa lahko on slini in noter gleda, he, he.

Pozdravljena!

en zelo topel nasvet:

glede na to, da se trudita sele 3 mesece si vzemita dobesedno casa 1 leto pri tem pa OBVEZNO vrzi proc vse f test in pozabi na merjenje BT. se bo prej prijelo. tudi sama sem hotela imeti “stvari pod kontrolo” in sem na veliko uporabljala progame BT in f test; v kombinaciji obeh pa se mi je dobesedno zmesalo, ker svojega telesa sploh vec nisem razumela, kaj se z njim dogaja… da o f testu sploh ne govorim – kazal mi je O tudi nekaj dni po M in nato se nekaj dni pred M… halooo?

vse te meritve te zgolj obremenjujejo in v glavi si delas zgolj vprasanja; kako to da nama tokrat ni uspelo, ko pa je bilo vse v idelanih pogojih in le-ti izpolnjeni?

zanositev je zgolj slucaj in ne pravilo… zal tu nima NIHCE kontrole in vpliva.

v mesecu ko sem pometala vse pripomocke proc in nekako obupala, da se dolgo ne bo nic, pa se je zgodilo… BINGO!!!

kaj bos naredila ostaja tvoja odlocitev,

p.s.
pri sebi sem se nekako odlocila, da ko bo na vrsti 2. clan druzine, da ga nocem vec “nacrtno delati”, ampak ko bo – bo. pri tem pa zagotovo ne bom vec uporabljala vseh teh pripomockov, razen ce se po 1 letu neuspeha ne bo pokazalo drugace…

srecno
nika

New Report

Close