Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Estetsko zobozdravstvo Ali je zobni mosticek nevaren?

Ali je zobni mosticek nevaren?

Ker mi en zob ni zrastel (v familiji dedno), se odlocam med mostickom in implantatom. Od implantata me odvraca samo ena stvar, in to je, da je to mini operacija, ki zahteva okrevanje in posledicno odsotnost v sluzbi. Kako je z mosticki, kako se obnasajo sosednji obruseni zobje po vec letih? Kako je z nabiranjem hrane pod mostickom, a se to da temeljito cistit? Itak mi vsak zobar predlaga implantat, mene pa zanimajo izkusnje ljudi z mosticki.

Nevaren??
Že 22 let imam mostiček, nobenih težav. Je pa fajn, da ti vse skupaj dela dober zobar z dobrim zobotehnikom.

Implantant, ker se s tem ohranjajo sosednji zobje.
Kaj potem, če je potrebna mini op in odstotnost v službi. Ne boš valjda zarad službe raje sosednjih zob uničeval. Prvo je zdravje.

Odvisno v kakem stanju sta sosednja zoba. Če sta že zaplombirana, bi se jaz za most odločila. Tud vrtanje v kosti ni tako nedolžno. Kolegica je imela 2 meseca hude težave, ker se je vnelo, ni se celilo…

Odvisno v kakem stanju sta sosednja zoba. Če sta že zaplombirana, bi se jaz za most odločila. Tud vrtanje v kosti ni tako nedolžno. Kolegica je imela 2 meseca hude težave, ker se je vnelo, ni se celilo…[/quote]
Kaj pol če sta zaplombirana… – še toliko bolj je nesmiselno vezati se na že poškodovane in ne toliko trdne zobe še mostiček… še vseeno je implantant samostojen zob… če gre pa za šparovnost, ker je kao ceneje pa to ni dobro…
seveda mora impl. vstaviti narediti strokovno kirurg in ne pa nek zobar – dohtar sam – tak kkot eni zobarji to kar pr seb oglašujejo, da oni delajo… in to se mora narediti vrhunsko strokovno in natančno, ne pa kar tak,d a bi zobarji to delal sami, sam zato,d a bi zaslužili…
kaj vse eni neb naredili, sam da bi dnar pobral

Podpišem stokrat! Kaj bi dala, da bi tako delali že trideset let nazaj!

Jaz pa si nikoli in še enkrat nikoli ne bi dala vrtati v kost.

Problem mostička je v tem, ker mora brusiti dav sosednja zdrava zoba. teh je res škoda. Drugače je recimo, če imaš kakšno nesrečo, pa ti pobrusijo ostanke pa dajo zatičke not,pa čez lep mostiček(porcelanski, po možnosti brez kovine. Zdrave zobe pa…. jah, zna se zgodit, če obrusi preveč, da bo moral zob ubit, torej vzeti živec ven. Mrtev zob je avtomatično šibkejši od živega.
Drugače pa, če je mostiček res kvalitetno narejen, zobje pravilno obrušeni in potem mostiček natančno zacementiran gor, je njegova življenjska doba kar dolga in nosilci pod njim zaščiteni. Čiščiš z super nitko, tako ki se uporablja tudi pri aparatih(Oral jo ima).
Če pa je že v šratru bolj šlampasto narejeno in so previsi(torej se ne prilega v nulo), so tam špranjice, kamor zahaja hrana pod mostič in kvari nosilce.
Jaz bi šla v inplantant, seveda če bi imela zanj denar.
kakšne finančne možnosti pa imaš ti?


meni po mlečnih nista zrasli zgornji petici. mlečni sta mi zdržali do enega 18 leta, potem pa sta začeli delati probleme in ju ni bilo mogoče rešiti pa sta šli ven. Pa nikoli nisem delala mostička in polnila vrzel. Nisem želela štiric in šsstic uničevat. Nisem se pa nikoli obremenjevala s tem, pač mi narava ni dala petic, vseeno imam prisrčen nasmeh in čisto normalno jem. Verjetno bi pa drugače gledala na zadevo, če ne bi dobila dvojkic… Katera tebi manjka?

Manjka mi trojka in sem do sedaj ves cas nosila zabico, ki pa je totalno neprakticna.

Financno nimam omejitev, ali eno ali drugo. Oboje bi mi delal privatnik v Sloveniji.

Sosednja zoba imam zdrava. Mosticek me skrbi, ker sem slisala za primer, da je nekomu vse pod mostickom zgnilo. S higieno nimam tezav. Po drugi strani me je implantata pa kar malo strah.


V tem primeru b definitivno šla v implantant.
ker pri mostičkiu bi morali še dvojkico tako dobro oblikovati.. ma ne vem no, sprednji sektor je za majhne mostičke težje oblikovat, kot če bi delali celo kopito. Tisto trojko mislim da bodo lepeše oblikovali, kot da bi delali 2,3,4 da izpade enako naravno kot na drugi strani, kjer so tvoji pravi.

Tudi meni so pod mostički zgnili zobje. Na koncu sem pristala na implantatih. Delali so mi kost, sinus lift ipd. Za navaden implantat si lahko kakšen dan doma, za sinus lift pa kakšen teden, lahko tudi več, če je huda oteklina. Poleg tega si na antibiotikih, obvezno. Vsekakor se odloči za implantat. Če nimaš težav z denarjem, pojdi recimo k dr. Gorjancu, na Rudnik( zraven Leclerca) Jaz hodim na Hrvaško, takoj za mejo. Implantate mi je delal oralni kirurg in naredil je res strokovno.

New Report

Close