Najdi forum

Pozdravljeni.Imam sina ki hodi v 1.razred devetletke.Nad šolo ni najbolj navdušen,rad se igra,in rad bi v šolo nosil igračke.No moram povedati da ga že od malega zanimajo tehnične stvari,že ko je bil čisto majhen,je rad imel fen,likalnik,radio,sedaj pa ima rad mobilne telefone,radia,računalnik,skratka zelo ga zanima tehnika.Računalnik zelo obvlada.V šoli pa ko pišejo številke,ponavadi zrcali,jih narobe obrača.Potem me skrbi,ker pri glasbi ne poje,in ga zato ne morejo ocenit(drugače ima rad glasbo,velikokrat posluša in si poje).Ima govorne napake,in sicer ne izgovarja šumnikov.Zdaj pa me to vse skrbi,vem da je sramežljiv,ampak vseeno me zanima če je morda kaj narobe z njim?Učiteljica še pravi da ima zelo slab besedni zaklad.Včasih se mi zdi da se prav otročje obnaša,kar pozabim da je star 6.5 let.Kaj mislite?

Saška,

iz vašega vprašanja je zaznati skrb za sinka, ki ste stopnjuje vsakič, ko dobite informacijo, da vaš sinko nečesa ne obvlada ali ne zna tako kot sovrstniki. Po eni strani opisujete težave, ki ste jih opazili sami ali vas je nanje opozorila učiteljica, po drugi strani pa sprašujte, če je z otrokom kaj narobe? Kako in kaj narobe? »Narobe« tako, da zaradi svojih težav ne bo izdelal razreda ali bo pri tem potreboval pomoč ali da bo izstopal od sovrstnikov?

Dobro je, da znate oceniti področja, ki jih vaš sin dobro (če ne izvrstno) obvlada in prav všeč mi je, da ste vprašanje začeli prav s tem. Ker nekatere stvari boljše obvlada, je vaš strah za težave (oziroma za področja, ki jih obvlada manj), popolnoma razumljiv, vendar neutemeljen.

Težave, ki jih navajate (šumniki, zrcaljenje številk, besedni zaklad) so stvari, ko so rešljive, če poiščete ustrezno pomoč (logoped). S tem, če poiščete pomoč in pomagate vašemu otroku, ni prav nič narobe. Z nasveti logopedinje boste otrokovim težavam in lastnim strahovom lažje kos.
Kako je z njegovo sramežljivostjo in socialnim razvojem, vam bo najbolje svetoval psiholog.

Če se vrnem na vaše osnovno vprašanje: »ali je z otrok kaj narobe« – ne, z njim ni nič narobe, ima pa težave v orientaciji (ali v vizualni percepciji) in govoru. Te težave boste najlažje premagali s pomočjo logopeda, ki vam bo mogoče svetoval tudi pregled pri psihologu.

Lep pozdrav, Petra

Pošlji oblikovano (22-03-04 08:43)

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close