Ali je vredno?
Avtor: IDNA
Pozdravljeni!
S fantom sva skupaj 5 let, začela sva zgodaj (18), za oba je to prva resna zveza. V zadnjem letu pa sva imela precej težav, sprva sem imela krizo jaz, mal sem se naveličala vsega, želela bi mal spremembe, razmišljala sem o tem, da bi končala. Zaradi tega sem bila bolj hladna do njega, zdel se mi je samoumeven, nisem mu izkazovala dovolj pozornosti… Ampak s časom se je pri meni to uredilo. Zdaj pa je do tega prišlo pri fantu, s tem da je k temu pripomogla druga punca. O vsem sva se pogovorila in prišla do zaključka, da bova poskusla še enkrat, s tem, da se bova oba potrudla za najino zvezo.
AMPAK.. zdi se mi, da se bolj kot ne trudim jaz, poleg tega mi pa zmanjkuje moči ob misli na to, da ima on itak rezervo. Ves čas se obremenjujem z mislijo na to, da je kje z njo, da se kliče z njo, da misli na njo!!! Kako naj se otresem teh misli?? Zaupanje se mi zdi osnova, in brez tega nimam moči, niti volje za to, da bi se trudla. Trenutno je meni več do tega, da še ostaneva skupaj, ampak vseeno bi pričakovala, da bi mi pomagal ponovno pridobiti zaupanje vanj. Verjetno pa delam napako pri tem, da mu vse iskreno povem; če me kaj muči se sploh ne morem pretvarjati, da je vse OK in se mu smejati- enostavno ne morem! On sicer pravi, da mi ni treba skrbeti, vendar mu ne morem povsem verjeti. Verjetno pa ga ti moji izpadi in sumničenja samo še bolj potiskajo k njej. Kako naj se obnašam, da ga bom pridobila na svojo stran in odvrnila od nje??
Ob takem trpinčenju pa se vprašam ali se sploh splača… Po drugi strani pa mi je tako žal, da bi zapravla to, kar sva imela… Sploh ne prenesem misli na to, da bi se razšla… pa niti ne ne morem ves čas misliti na to, da mi laže.
Poleg tega mi pa vsi prijatelji govorijo, da (posebej) moški ne morejo ostati s prvo punco, da jih morajo preizkusiti več preden postanejo resni. To me pa še bolj bega.
POMAGAJTE MI!!!
Hvala!
Ne ni vredno, izsiljevati zvezo, ko si je on že našel drugo, vi pa sste tudi že vsega naveličani. Tistega kar sta imela, ne boste več nikoli priklicali nazaj. V petih letih, kar sta skupaj sta se osebnostno razvijala vsak po svoje in ob tem sta se tudi spremenila. Čas je, da se razideta, to pomeni, da popolnoma prekinete vse stike, ker le tako se boste vi lahko popolnoma čustveno ločili od njega in po določenem času postali sposobni za novo zvezo.
Alenka B