Ali je upravičena?
Lepo pozdravljeni!
Pišem vam v imenu moje mame in upam,da mi boste znali pomagati.
Mama je bila pred dvema letoma operirana pri starosti 48 let.
Odstranili so ji maternico,jajčnika in jajcevode.Zanima jo,ali ima pravico do kakšne odškodnine ali invalidnine?Zavarovana je kolektivno v službi in življensko z dodatnim nezgodnim zavarovanjem.
Najlepša hvala za vaš odgovor.
Lp
Simon
Dragi Simon!
Žal ne gre za pravico iz obv. zdr. zavarovanja, ampak iz pokojninskega in invalidskega, zato se za podrobnejši nasvet obrnite na naš center, kjer vam bomo brezplačno svetovali. Sicer pa se ta pravica imenuje invalidnina, in predstavlja nadomestilo za telesno okvaro.
S spoštovanjem,
Tanja Koderman
POZDRAV.IMAM AGORAFOBIJO S PANIČNIMI NAPADI F40.KO SEM ZAČELA Z ZDRAVLJENJEM,ME JE HOTELA OSEBNA ZDRAVNICA DATI 3.KATEGORIJO VSAJ KOLIKO SE SPOMNIM,IN MI JE REKLA DA NE BOM DOBILA POTEM NIKJER SLUŽBE.SEDAJ PA IMAM ŽE VEČ KOT LETO DNI OHROMLJENO LEVO ROKO DO KOMOLCA,DALJE DO RAMENA ME ZELO BOLI,IN SEDAJ SE MI JE RAŠIRILO ŽE NA DESNO ROKO,TAKO DA POTREBUJEM PRI VSEM PARTNERJEVO POMOČ.BILA SEM ŽE NA MNOGIH PREGLEDIH IN NASLEDNJI TEDEN IMAM KARDIOLOGA.KAM SE NAJ ORNEM ZA POMOČ V MARIBORU,ČE MI VI NE BOSTE MOGLI SVETOVATI.PROSIM VAS DA MI ČIMPREJ ODGOVORITE.HVALA.
Pred pol leta so mi vstavili pacemaker, ker sem še sorzamerno mlad me zanima ali imam sploh kakšno pravico do uveljavljenja invalidnine.Ali lahko pridobim tudi kakšno kategorijo?
Prosim lepo, če mi lahko kateri odgovori na ta vprašanja sam namreč nisem zasledil nikjer podobnega primera.HVALA..
Forum je zaprt za komentiranje.