Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza ali je to že mena

ali je to že mena

Vprašala bi stara sem okoli 40 let,zdi se mi čudno,da nimam več redne menstruacije.Dvakrat mi je zaostala za cel mesec,sedaj pa teče drug mesec,ko jo še nisem dobila.Povedati moram,da imam miome,pri ginekologinji sem dobila pred malo več kot dvema mesecema antibiotično kremo,zaradi bakterije,ki pa še je nisem mogla uporabljati,saj piše,da tedaj ko imaš menstruacijo je ne smeš.Bilo pa je to malo preden bi jo 5.11.morala dobiti,zato sem mislila,bom pač začela po njej,sedaj pa menstruacije ni in ni.ali je to že začetek mene.

Krvne preiskave bi odgovorile na to vprašanje.

Sem že bila pa druga,da imam vnetje in povečane levkocite že celo leto,nič novega.

Tudi jaz bi imela eno vprašanje, stara sem 46 let ,4 leta imam Mireno s katero sem zelo zadovoljna, nimam nobenih krvavitev ne PMS nič.Me pa zanima naslednje, vsakih par mesecev se par noči na teden močno potim,potem pa spet nekaj časa ne, a je možno da je to že začetek mene?

kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

12 grt, sem mislila na hormonske krvne preiskave…FSH, LH, Estradiol…

JJE, jaz sem pri 46 čez noč “padla” v začetek mene, z valungami na 10 minut….daj si pregledat hormone, meni se je ginekolog smejal kao hahaha saj ste premlada…pazi premlada pri 46 ni nobena…no pa sem sama šla v AdriaLab in si dala pregledat hormone, za interpretacijo izvidov sem prosila Pušenjaka, ki je napisal da kaže na odpoved jajčnikov…..ekola zdaj pa že 2 leti trpim, ne spim, kuha me NORO in čakam, da mi začne delovati Progesteronska krema s katero se mažem.

Sama sem se z začetki mene srečala pri svojih 43.letih in hvala bogu na tem forumu izvedela za dr.Toljanovo(hvala Stana). Danes zopet ŽIVIM.

Kar se tiče uporabe kontracepcije, pravi dr.Flisova na svoji strani:
“Dober primer klasične hormonske nadomestne terapije (HNT) je kontracepcijska tabletka. Ta tabletka zavira nastanek notranjih spolnih hormonov v jajčnikih in jih nadomesti s sintetičnimi estrogeni in progesteronom, ki so drugačni od naravnih, telesu lastnih.”

Dokler imaš kontracepcijo, ne moreš vedeti, če si že v meni, ker ti jo sintetični hormoni prikrivajo.

Kako pa ti “umetni”, jaz bi jim rekla “zaslužkarski farmacevtski” hormoni delujejo, pa tudi piše na strani dr.Flisove:
“Ne-bioidentični SH hormoni imajo drugačno zgradbo (strukturo) kot naravni hormoni humanega porekla (BiH oz. bioidentični hormoni). Drugačna zgradba lahko povzroči napačno zvezo s hormonskim receptorjem kot je: prekomerna vezavo ali nestabilna ali nepopolna vezava hormona na receptor, kar posledično povzroči drugačne (»napačne«) učinke. Upoštevati moramo tudi dejstvo, da človeška jetra niso namenjena za razgradnjo teh hormonov, zato razgradnja SH zmeraj poteka počasneje, kar pa na drugi strani povzroča njihovo kopičenje v telesu. V določenih, redkih, primerih, je ta upočasnjena razgradnja SH lahko tudi prednost – v primerjavi z BiH, ki se lahko razgradijo tudi prehitro. Vendarle, počasna in otežena razgradnja lahko povzroči veliko škode tako v jetrih zaradi čezmernega kopičenja hormonov kakor tudi na ostalih mestih, tkivih v telesu (karcinom dojk zaradi sintetičnih progestagenov).

Za boljšo ponazoritev so v spodnji tabeli navedeni neželeni efekti na srčno-žilni sistem, ki jih povzroči ethinyestradiol, najpogosteje uporabljan estrogen v kontracepciji:

Neželeni stranski učinki Etinyestradiola (kontracepcijsko sredstvo) na ožilje:
Zadebelitev notranje stene (intima) arterij in ven pri ljudeh in živalih;
Povišani lipidi: trigliceridi, holesterol zelo nizke gostote (VLDL);
Poviša se krvni pritisk, zlasti diastolične vrednosti (ta je pogost vzrok bolezni, pogosteje kot povišane sistolične vrednosti);
Poviša se viskoznost krvi, poveča riziko nastajanja krvnih strdkov kot posledica povečanje agregacije trombocitov in nižjih vrednosti anti-trombina III (snov v krvi, ki zavira koagulacijo).

NA MISEL MI NE PRIDE, DA BI ŠE KDAJ V ŽIVLJENJU V SVOJE TELO VNESLA KAKŠEN SINTETIČNI HORMON. BERITE PUNCE IN SE IZOBRAŽUJTE.
SKUPAJ BOMO MOČNE.

LP JERNEJA

Hvala za informacijo.lp

Nolica ne zdravnik me noče dati,ne vem zakaj ne,tudi ginekologinja me ni dala,dala mi je samo hormonske tablete ,ki pa mi niso odgovarjale.Ali lahko še enkrat prosim osebnega zdravnika,če me da na hormonski pregled in ali to boli.

Ali gre to iz zavarovanja,ker denarja za pregled preprosto nimam od kod vzeti.

Vztrajaj pri svojem ginekologu in ga prosi, da te da na hormonske preiskave. Povej, da ti sintetični hormoni ne ustrezajo. Še predobro vem, kako je, ko omeniš možnost, da bi ti dali pregledati hormone. Nasmeh, da ne rečem posmeh, češ, mi že vemo glede na simptome in zato ne rabimo laboratorija(beri:nepotrebni stroški). In potem hop pa nadomestna hormonska terapija, če bo pomagalo bo, če ne zboliš pri tem za rakom, hvalabogu, če pa, bog pomagaj, pač nisi imela sreče. Medtem pa gospodje v črnih oblekah in z belimi srajcami in kovčki v rokah hodijo mimo tebe v ordinacijo in tam puščajo bogvekaj ,vse za to, da se bo napisala še ena množica receptov, vse za dobro naših teles.
Jaz sem si na srečo lahko sama plačala testiranje v Adrialabu, ti pa le vztrajaj in povej, da težav ne moreš več prenašati. Pa poročaj.

Lep dan vsem
Jerneja

Hvala ti jerneja za nasvete,saj ti pravim,dala mi je že Premulut nor,ki pa mi ne pašejo,hotela mi je dati tudi mireno,kar se zavrnilasem pa tudi jaz osebno proti umetnim hormonom,zaradi bojazni glede raka.Raje bi imela kakšen naravni hormon,ki mi ne bi škodil.Drugače pa res raje potrpim .da pač menstruacija počasi odhaja.A osebni zdravnik,pa nima možnosti,da me da na hormonski pregled.
lp

Moja osebna zdravnica sploh noče slišat o kakih kao “ginekoloških” zadevah, na žalost pa tudi ginegolog ni nič naredil razen da mi je napisal recept za HRT, ki sem ga vrgla v smeti.
ŽALOSTNO res Jerneja…. Za pregled vseh hormonov v krvi sem plačala 93 €, kar je za marsikatero preveč in lahko samo trpi in molči…..
JOJ KAR ZAKUHALO ME JE OD JEZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hvala obema,bom vseeno vprašala osebnega ni tako slab,se mi ginekologinja zdi slabša,on pa je kar v redu.Če drugače ne bo bom pač morala potrpet,saj upam,da je samo izguba menstruacije,in me ne more nič drugega hujšega doleteti,ali pa se morda motim.Z izgubo bi se ,čeprav sem stara komaj 41 let,že sprijaznila.res je ,da imam miome,pa neko čudno bakterijo,za katero sem dobila antibiotično kremo(ki je šenisem uporabila,saj čakam na menstruacijo),prej pa so mislili,da me jezi mehur,čeprav sem rekla,da me ko grem na vodo nič ne peče,so me z antibiotiki zdravili v enem letu kar osemkrat.pa nonstop ,povišane levkocite, upam,pa da ne bo še kaj hujšega.Res pa je ,da me boli v predelu križa in jajčnikov. lep pozdrav obema.

Bom pa še jaz probala pri osebni zdravnici, drugače je krasna ženska in upam da mi bo prisluhnila, samo verjetno pred novim letom ne, bom pa probala.

Kaj pa če bi zamenjala ginekologinjo, saj se najdejo še druge.

Res je ,najbolje da poskusimo po novem letu.Pozdrav vsem .

Joj, kako mi je težko, ko berem tvoj komentar. Tako rada bi ti pomagala, da bi prišla do prijaznega zdravnika in s tem v zvezi tudi do tvojemu telesu prijaznega zdravljenja z bioidentičnimi hormoni.
Ne trpeti, vztrajaj na preiskavah, poizkusi pri osebnem zdravniku. Porušeno hormonsko ravnovesje ni hec in dela našemu telesu veliko škodo. Čeprav ginekologi menijo, da je za naša leta vse, kar se nam dogaja v povezavi z menopauzo, normalno, se jaz nisem predala.
Namreč nihče mi ne bo govoril, da je normalno, da sem pri 45.letih postala živčna razvalina, ki je morila sebe in svoje najbližje z jokom, izbruhi jeze in histerije, s črnogledostjo, bolečimi sklepi in popolno odsotnostjo želje po seksu.
Jaz se nisem dala in nisem želela trpeti in potrpeti, ker sem menila, da imam pravico do kvalitetnega življenja.
In sem iskala in brskala in se odrekla kakšni stvari na račun tega, da sem si plačevala testiranje in obiske pri zdravnici in hormone. Kako lepo je, ko se zopet počutiš polnega energije in moči in mladosti in bi se kar smejal in objemal.
Vse to ti omogočajo hormoni, zato se ne vdaj.
V skraji sili probaj na nek način skrpati skupaj 100 eur, da si boš testiranje plačala sama. Seveda potrebuješ še 60 eur za prvi obisk pri zdravnici. Kasneje pa se lahko dogovoriš, da dobiš na recept vsaj estrogen v obliki obliža, ki se ga pri nas da dobiti pri ginekologu. Seveda, če boš estrogen tudi rabila. Na to temo ti bo kaj več povedala Stana. Vem, da se da z zdravnicama tudi okoli stroškov pomeniti in ti bosta svetovali, kako čim ceneje do zdravja.

Drži se, mislim nate, vse bo še dobro, ko se boš pri sebi odločila, da je treba iti v borbo.

Lp Jerneja

Neverjetno je kaj moramo ženske vse potrpeti, po drugi strani pa je neverjetno to da zdržimo ogromno in se ne predamo. Pomagajmo si da nam bo vsem lažje!!!

Se povsem strinjam. Držimo pesti, da bo uspelo, da bi dr.Flisova postala moderator tega foruma.
Si predstavljate, da bi končno imele tukaj strokovnjakinjo, ki bi nam iz prve roke svetovala, nas osveščala in preganjala naše strahove.Vse to seveda v povezavi z zdravljenjem z bioidentičnimi hormoni.

LP Jerneja

Drage moje Jerneja in nalica,hvala vama za vzpodbudne besede.Bom res poskusila po novem letu pri osebnem zdravniku,drugače pa bom vsaj do jeseni “nakrampala” skupaj denar za pregled.
Lepe praznike vama želim in vsem ostalim na forumu.Ostanita takšni kot sta.

New Report

Close