Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Ali je to revma?

Ali je to revma?

Pozdravljeni,

Po 3. porodu imam zelo velike težave z rameni in rokami. Vsake toliko časa imam zelo močne bolečine v ramah, ki se raztezajo na prsni koš – težko dihanje in na hrbtne mišice. V rokah pa nimam nobene moči – težko dvignem krožnike, kaj šele otroke. Zatečenih sklepov nimam, vsaj opazim ne.
Zaradi bolečin sem bila že na urgenci, kjer sem dobila inekcijo ketonala, ki je držala natako 5 ur potem pa isto. Šla sem k osebni zdravnici, ki mi je na podlagi krvnih izvidov predpisala antibiotike Sumamed ( povečana sedimentacija in levkociti).
Ne vem ali gre samo za vnetje ali gre za kakšno obliko revme?
Havla za odgovore in lep pozdrav,

Jožica

Težko je na podlagi tako skopih podatkov reči,da imaš revmo.
Povečana sedimentacija v krvi je znamenje, da gre za neko vnetje.
Najbolje, da narediš test za HLA B27. Je pa značilno za revmo, da bolečine ponavadi trajajo lahko tudi dlje časa. Za zmanjševanje vnetja je potrebno redno jemati antirevmatike vsaj nekaj dni zapored, da dosežemo protivnetni učinek. Če ti je zdravnica dala samo en odmerek je to delovalo samo protibolečinsko, zato pa so se naslednji dan, ko je zdravilo pojenjalo, spet pojavile bolečine.
Se pa ob močnih vnetjih priporoča tudi gretje ali hlajenje sklepov. Meni osebno bolj paše gretje.
Pa zdravnici povej naj ti raje predpiše kak Elderin, ker je manj škodljiv za želodec. Mene je po jemanju Ketonala vedno bolel želodec.
Pa zahtevaj en ornk pregled, ker splošni zdravniki itak nič ne vedo. Naj te napoti k specialistu.

Revma ni isto kot revmatoidni artritis oz. je veliko vrst revm. Lahko, da je to revma ( ki sama po sebi ni skodljiva in jo ljudje ponavadi čutijo kot zbadanje itd )..lahko pa da je to začetek resnejše bolezni in lahko traja dalj časa preden se kaj pokaže..
Pri meni se je začelo z bolečinami v mišicah in boleče žile sem imela ( če bi se jih dotaknila )..roke sem lahko dvignila samo do določene višine in težko sem dvignila kovter v postelji.
Najbolje je, da obiščeš svojega zdravnika in mu poveš. Čeprav iskreno povedano retko kateri te jemlje resno dokler se po krvi ne vidi, da gre za revmo…

ali mora biti že zelo hudo,da kri pokaže,da gre za revmo?

Mene že več kot 10 let boli roka od ramena navzdol do komolca, čutim bolečino neprestano, vmes so sunki bolečine večji, kot nekakšni krči…seveda ta bolečina lahko traja 1dan, 1 teden, mesec dni pa izgine, tudi po več mesecev me ne boli pa se ponovno ponovi…bila sem samo na fizioterapiji nekaj let nazaj – ni pomagalo, na slikanju roke in ramena niso nič ugotovili, imela sem neke tablete, ki tudi niso pomagale…mi lahko kdo svetuje, kaj naj bi to bilo – mogoče revma? Je kakšno mazilo, ki pomaga pri pomaga pri olajšanju bolečin?

New Report

Close