Ali je to normalno?
Stara sem 25 let in me zanima, ce se je se komu to dogajalo kar se trenutno meni. Sicer sem ze 3 leta samska, bila sem v eni zvezi dolgi 4 leta, vmes v teh 3 letih pa pac malo pisanja s kom pa tko… Z enim je postajalo ze kr resno vednar je pol kr iz jasnega zginil in to je to. No sedaj pa ko recimo razmisljam o kakrsni koli zvezi me je tega res zelo strah. Kr zmrazi me ko pomislim na to.
Zadnjic sem spoznala nekega fanta, ki me je res drugi dan takoj dodal na fb, in mi kar direktno napisal: ves ful si mi simpaticna in bi rad sel kdaj s tabo na pijaco. Ko sem to prebrala sem res dozivela sok… Nekako si trenutno ne predstavljam da bi se s kom dobivala, saj imam ze 2 kr slabi izkusnji za sabo. Sploh si ne predstavljam, da bi se s kom poljubljala, imela spolne odnose…
Kr v prvi zvezi sem imela s tem res zelo slabo izkusnjo, saj je prve pol leta vse klapalo, potem pa ker mi vcasih ni bilo do tega (fant pa je res vsak dan zelel, in pac potem sva, ampak mi sploh velikokrat ni bilo do tega, ker nisem cutila vec tiste privlacnnosti iz moje strani). Nwm ce sem se prav izrazila, ampak velikokrat sva imela spolni odnos samo zato ker je on tako hotel, ne ker bi zelela jaz… Od tem pa sem vedno poslusala, lahko si srecna da me mas, noben fant nebo tako dober s tabo, tako potrpezljiv, z nobenim nebos imela tako dobrega sexsa…
In ko mi je par dni nazaj oni fant to napisal, se mi je kar naenkrat ta film odvrtel pred mano in se res ze par dni tako grozno pocutim… Sej ni receno da bo sploh kaj, ampak jaz se sploh ne pocutim pripravljeno na kar koli… Kaj mi svetujete da naj naredim?
Hvala za nasvete.
Taki flashbacki so normalni, ko zacenjas razmisljati o novi zvezi, tako da preko tega bos nekako morala ali pa tudi ne, lahko si tudi sama. Moras pa prevzeti odgovornost malo bolj v svoje roke. Ni ti treba imeti spolnih odnosov, ko ti do tega ni recimo, saj to je menda jasno. Vsak od partnerjev ima svoje potrebe in meje, katere je potrebno nekako uskladiti. kolikor vidim, si bila prevec vodljiva in podrejena v prejsnji zvezi in se bojis da se to ponovi. Ce noces, da se ponovi, bos morala sprejemati drugacne odlocitve, zaceti moras pri sebi.
Kot ti je Marko lepo napisal, strah pred ponovnimi težavami je normalen, ampak ni pa normalno, da se to vleče v nedogled. Trenutno na take občutke sicer vpliva tudi retrogradni Merkur, letos je težko leto, če se kaj spoznaš na astrologijo. Strahovi zaradi preteklosti nas lovijo in nas ne spustijo, ampak z novim letom bo to popustilo.
Je pa to znak, da še nimaš občutka, da bi imela moč v svojih rokah. Če ti ni do odnosa, ti pač ni. Če te v to nekdo sili, je to znak, da je z njim nekaj hudo narobe. Še bolj pa te mora skrbeti, če nisi predelala svojih težav, zaradi katerih si se silila v odnose, ko ti do tega ni bilo. Drugih ne moremo spreminjati, drugi nam samo kažejo ogledalo, česar še ne znamo in kaj se moramo naučiti. Postaviti meje je ena velika in izjemno pomembna lekcija. Pomeni, da se imaš dovolj rada, da si nekih stvari ne dovoliš in pika. Ko boš vedela, kaj hočeš in česar ne, bo lažje. Ko z delom na sebi dobiš lastno moč, potem odpadejo strahovi, ker nimajo osnove. Potem lahko greš na zmenek in če boš čutila željo po odnosih, jih boš imela, sicer pač ne. Ko boš imela v sebi moč in vedenje, da lahko brez slabe vesti rečeš NE, potem strah odpade. Jaz sem marsikomu marsikdaj rekla ne, pa ni bilo nobene panike. Samo pogumno. 🙂
Zaenkrat si mu simpatična in bi rad samo šel na pijačo s tabo. Ni te vprašal, ali bi se poročila z njim.
Vzemi zadevo takšno, kot je: verjetno je tudi on simpatičen tebi, sicer ga ne bi potrdila na FB. Če ti ni do ponovnega srečanja z njim nekje na kavi, soku, potem ne pojdi. Če bi rada še malo poklepetala z njim in ga spoznala, pojdi. In če ti po tem drugem srečanju ne bo všeč, boš pač odklonila ponovno vabilo na randi.
Vsi fantje niso taki kot tvoj bivši (mimogrede, bil je izjemno spreten manipulant, verjetno je zavohal tvojo pomanjkljivo samozavest in to znal izkoristiti v svoj prid). Normalna oseba ti ne bo nikoli rekla, da te nihče več ne bo imel tako rad in podobne traparije. So ti starši vcepili občutek manjvrednosti, so ti pogosto očitali, kaj vse naj bi naredili zate? Samo vprašam.
Glede na to, da je bivši seks izrabljal za manipuliranje, je normalno, da se ti je malce zagabil. Samo ne naredi napake, da bi komu spet “popustila” samo zato, ker je po toliko in toliko srečanjih pač skrajni čas, da greš v posteljo in podobno. Glede tega ni pravila in si imaš pravico vzeti toliko časa, kolikor ga rabiš, da se boš počutila varno in sproščeno.
Mislim, da se tipom ne da ravno zapravljati časa, se jim gre samo za to, da čim hitreje spravijo žensko v posteljo. Tako da boš zelo hitro videla, koliko je ura, če si le ne boš metala peska v oči. Spomni se, kako je bilo z bivšim.
Hvala za vse vaše nasvete. Sicer sem v tem času res ogromno naredila na sebi. V primerjavi s 3 leti nazaj sem čisto druga oseba, vem kaj hočem, vednar so me še vmesne iskušnje naučila dodatnih stvari med drugim naj se res nikoli ne zapletam z osebami ki so se vsaj kako leto nazaj. Vem kakega fanta želim, pri katerih stvareh lahko popustim, pri katerih ne, vendar očitno še nisem dovolj trdna in odločla.
Iskreno se mi s tem fantom ne da ukvarjat,saj so se v druzbi cel čas pogovarjali samo o alkoholu, o feštah, o tem kolkrat je bil kdo pijan… Pac sicer sama tut rada hodim ven (prej sploh nikoli nisem sla-sedaj v treh letih pa sem ozivela ce lahko temu tako recem) in mi ni vsec ko se fant hlavi o teh stvareh ki sem jih jaz poslusala… Lepo je ce je oseba direktna, ampak vcasih pa je tut potrebno mal premislit kaj rect in cesar ne… Nwm moje mnenje… Bom raje pocakala kako leto pa dobim res nekega dobrega fanta, kot pa da nekaj brezveze hitim, in na je vse bolj kot ne na silo samo za to da fanta mam, ker se mi zdi to najvecja bedarija kar je mozno…
No vidiš, v bistvu nimaš dileme, ali sprejeti vabilo nekega fanta ali ne.
Ampak da si sploh vprašala, ali je tvoje vedenje v tem konkretnem primeru normalno, kaže, da še nimaš čisto vseh stvari razčiščenih in imaš občutek, da se moraš podrediti tujim željam. Fant se ti skratka ne zdi boyfriend material, ker ima preveč rad alkohol, pa si vseeno podvomila vase, ali pravilno razmišljaš, ker te ne mika ven z njim.
Edino normalno je, da svoj čas nameniš osebam, ki ti dejansko zbudijo zanimanje, ker jih oceniš za osebe na mestu. Tako da pravilno razmišljaš, nikamor se ne mudi s tem.
Najlepša hvala za vase odgovore. Stati morem za svojimi odlocitvami, in ne sme me biti strah kaj bodo drugi rekli o tem. To je edino prav. Kr to kar sem do sedaj prezivela, je bilo samo zaradi tega, ker nisem znala reci ne v pravem trenutku, da nebi drugih prizadela, vbistvu pa sem samo sebe se toliko bolj… Pomembno pri vsem skupaj je torej, da gledam in se odlocam vedno v smeri ki je zame najboljsa. Se enkrat hvala.