Najdi forum

Ali je to mogoče?

Osnovno pravilo bina8 je, da nikoli ampak res nikoli ne verjami tistemu, kar ti oseba, ki kaže znake MOM govori, še posebej se to nanaša na to, kaj naj bi rekli drugi. Izkušnja, ki jo imaš ti, to je, da gre mom partner k psiihiatru in da mu psihiater govori, da ni z njim nič narobe in da je krivda na tebi je skorajda pravilo v takšnih primerih in kaže na to da psihiater v resnici nima pojma o osebnostnih motnjah ( kar je na žalost kar pogosto) ali pa da se oseba z mom laže in manipulira ( kar je še najbolj verjetno).

Zato res nikoli ampak res nikoli 🙂 ne verjami vsega, kar ti mom govori, temveč vsako stvar dobro preveri, preden jo vzameš resno.

GittaAna

GittaAna

Kolikor je meni znano nobeden psihaiter na tem svetu, tudi tisti najboljši ne morejo ( in po profesiji tudi ne bi smeli) postaviti diagnozo v 15 minutah, ker je to preprosto nemogoče. Pri osebnostnih motnjah pa je bistvenega pomena, da psihiater govori tudi z bližnjo okolico, saj mu lahko dajo informacije, ki so ključne za postavitev pravilne diagnoze.

GittaAna

GittaAna

Lunali, kako podobno se jaz zdaj počutim … zbežala kot kriminalec praviš …
Tudi jaz sem medtem zbežala kot kriminalec. A v bistvu nimam kam. Ne morem vsega natančno pisat, ker bi me nekateri prepoznali … a zbežala sem … zbežala kot kriminalec. Ves čas se mi zdi, da sem kot v vojnem stanju – begunec na begu … nimam kam. Sem tam, kjer on tisti trenutek ni in me je ves čas strah, da bo od nekod prišel. Stanje se mu je tako poslabšalo, da je groza. Samo nekaj blodi, obtožuje … jutri bom poskusila obiskat njegovega psihiatra, a se bojim, da ne bom dobro razložila situacije, ker se ne morem zbrati. Zato – za božjo voljo: tiste, ki imate kam, ne oklevajte! Pojdite in se ne obtožujte.

Draga, Bina8,

kako dobro se še spomin, da te je strah in vem, kako zelo si na trnih. Ampak: BRAVO!
To si morala storiti in to je prvi korak.
Zdaj pa si najprej poišči varno zavetje, skrij se nekam, kjer boš na varnem pred njim (pa četudi to pomeni, da kličeš policijo, če se ti pojavi na vratih – če ni njegova lastnina, nima pravice biti tam, pa četdui ni nasilen in se hoče samo pogovarjat. Policiji zadostuje, da ga ti tam nočeš in se bodo z njim pogovorili in ga po potrebi odpeljali).
Kot ti je tudi že najbrž jasno iz postov drugih na tem forumu, je ‘normalno’, da zdaj nori, ker si mu podrla njegovo popolno podobo in ker si naredila nekaj, česar n ipričakoval. Zapomni si – to, da te podcenjuje, da si močnejša in pogumnejša, pa čeprav zato, ker si v to prisiljena, je tvoja prednost. Res je, dobro te pozna in znal se ti bo dobrikati ali pa obtoževati in si boš mislila – kako vse to ve, ali je vsaj malo resnice v rem?! Ampak naj ti gre mimo ušes!

Šibam zdaj in se ti še javim! Pa pusti njegovega psihiatra, pomagaj SEBI!!!!
lpL

Hvala, Lunali … tudi jaz – povem še kaj več kasneje, a res je tako kot praviš … hvala za tvoje besede …

Bina8!

Dolgo tega je, ko sem tudi jaz zbežala kot kriminalec… Vem in razumem te v kakšni godlji si, zato bi ti rada pomagala. V zahvalo, da se je vse dobro izteklo pri meni. V kolikor želiš izvedeti za moj e. naslov, prosi moderatorko, da ti da naj ti sporoči moj e.mail in se mi javi. Na nekem postu sem zaznala, da je Gitta Ana navedla nek e. mail. na katerega lahko komuniciramo, ne spomnim pa se naslova.
Drži se in srečno. LP Odmev

Evo, sedaj imam minutko več na voljo.
Meni tudi lahko pišeš na e-mail, če ti je lažje – [email protected]

Trenutno je najvažnejše, da si najdeš en varen prostor, četudi je najemniška luknja, vsaj po mojih izkušnjah je tako.Ker, Bina draga, moraš se umirit in pomiriti in predvsem moraš dojeti, da ti nič ne more. Ker bo grozil, norel, poskusil vse živo in ne bo odnehal, ko bi vsi noramlni ljudje že odnehali, ampak dolgo zatem.Tvoj strah je njegovo gorivo, je način, kako te dobi pod svojo kontrolo in te zlorablja še naprej. Postavi steno, debel zid, ne komuniciraj, če ti ni treba, razen tisto, kar je najbolj nujno.Še najmanj pa ga pošiljal k zdravniku, njegovi problemi so njegovi in nič več tvoji, če si odšla je konec in med vama mora biti debel zid, to je edini način, da se ti umiriš, okrepiš in se mu postaviš po robu.
Zato sem tudi napisala, da pusti njegovoega psihiatra, raje sebi najdi razumevajočega terapevta – ker, kaj ti pa bo on? Četudi bi te razumel in bi ti potrdil vse tvoje diomneve, da je tip MOM itd., njemu ne more pomagat, če si on sam noče, zaščititi te pa tudi ne more, razen če bi ti to mnenje pozneje potrebovala v kakem sodnem postopku, potem pa držim pesti, da se zmoreš zbarti in umirjeno razložiti stvari, (pa čeprav oni raje upoštevajo sodne izvedence).

Ne ukvarajaj se s tem, kako je vse krivično, da si ti morala iti in kaj vse si pustila tam, žrtve smo tiste, ki vedno zbežimo, nasilneži se ne umikajo, ampak gredo dalje kot buldožerji.
Čestitaj si za ta korak in se poskusi nekako zaščititi, to je v tem koraku najpomembneje zate.

Drži se in zdrži!
L

Pozdravaljene!

Ker je Odmev prijavlena na forum, ji lahko kdorkoli pošlje tudi zasebno sporočilo. V vsakem njenem odgovoru zgoraj piše z modro “odgovori preko zasebnega sporočila”. Zasebna sporočila lahko najdete v Moj profil , ki ga imate v pri modri pasici.

Če kliknete na njeno ime pa lahko vidite tudi mail ( če je med registracijo označila, da se lahko njen mail vidi, drugače pa ne). V primeru, da ste pri registraciji v forum označili, da ne želite, da bi se videlo vaš mail, potem ga tudi jaz ne morem videti.

Će želite komunicirati med seboj tudi izven foruma, potem je najbolje, da si ustvarite neprepoznaven mail in se z njimi prijavite v forum, tako da lahko drugi najdejo kontakt z vami tudi brez tega, da to javno objavijo na forumu.

Upam, da sem bila razumljiva 🙂

Mail, kamor lahko sporočate karkoli v zvezi s tem forumom ( vprašanja, pripombe, opozorila, da je nekdo prekršil pravila lepega vedenja…..) pa je:

[email protected]
gittaana

Najbolj preprosto je, da si naredite en mail, kjer

GittaAna

Bina8!

Danes sem precej pozno odprla forum. Naredila sem test in si po navodilih GitteAne sebi preko “odgovor preko zasebnega sporočila” poslala e.mail in mi je uspelo. E.mail je prispel na moj domač e. naslov tako, da zadeva deluje. Nov e.mail si bom poskušala opreti šele jutri.
Lp Odmev

Vsem iskrena hvala! Nisem še nič pisala, ker sem še preveč v pogonu in poskušam čim več naredit – kolikor morem, ker sem še vse preveč pod pritiskom vsega skupaj. Držim se stran on njega, ker je biti z njim nemogoče. Trenutno nisem v nevarnosti, ker je on na drugi lokaciji in se tudi tam zapleta v nemogoče situacije, ker je čisto zmeden. Če sem bila jaz ob njem, sem blažila situacije, v katere se je zapletal. V resnici zdaj ljudje vidijo, kako je in so mi pripravljeni pomagat, kolikor lahko. Moram pa nujno urediti nekaj v zvezi z njegovim zdravljenjem, ker bi sicer lahko bil nevaren. Zaradi otrok moram to narediti. Da bi bila pa še z njim – to je pa po vsem tem nemogoče.

Draga Bina 8,

….če potrebuješ kakršnokoli podporo ali kaj drugega lepo prosim, mi pošlji osebno sporočilo.

Drži se – močna in pogumna punca :)) vem kaj pomeni živeti v grozi za svoje življenje. Sama se zelo dobro spomnim, v kakšni agoniji oz. prestrašebnoasti sem živela zaradi ustrahovanj nekaj mesecev. Nikamor nisem upala, niti v trgovino brez spremstva. Ampak sem zmogla in tudi ti boš. Aha malo premisli glede varne hiše. Ti jo toplo priporočam, da se spočiješ ti in otroci. In če še nisi naredila prijave na policiji to nemudoma naredi.

objem velik viviana

Hvala vsem za tople in vzpodbudne besede. Malo sem se umirila, sama ne vem, kako, tako da bom zdaj lažje delala in urejala za naprej. Sem pa malo razmišljala in hudo dvomim že v vse službe. Marsikdo veliko ve, kaj in kako se dogaja, name pritiskajo, da naredim to in ono in potem se umaknejo, da ja ne bi bil kdo od njih kaj kriv. Zato sploh ne vem, če bi se še ukvarjala z njim, njegovim psihiatrom, odvetnikom. Celo moj zdravnik bolj skrbi zanj kot zame. Malo sem pogledala stare zapise, kaj so mi kakšne službe svetovale – v glavnem nič se ni obneslo. Vsi so bili polni nekih nasvetov, ki so v resnici neizvedljivi in oni to priznavajo. V glavnem pa vidim, da delajo tako, da ja ne bi bilo videti kot da bi oni imeli kaj prstov vmes. Zelo sem razočarana. A sem v sebi našla neko moč in grem naprej.

Bina8!

V kolikor želiš, mi lahko pišeš na: [email protected]
Imam kar nekaj izkušenj s podobno problematiko. Včasih je direktna komunikacija bolj učinkovita. Lp Odmev

Mene je moje otrostvo,in posledicno 20let zivlj.z njim spravilo do tega da se,mi, mesa,in dozivljam psihicne zlome in napade,ne morem vec normalo delovat,zal moram z njim bit zarad otrok in kercnimam v zivljenju nikogar ki bi afmi stal ob strani,razen zafurane bolane druzine.
razmisljam samo se o koncu.

Najprej – Odmev, hvala ti za ponujeno pomoč, resnično hvala Tebi in vsem ostalim, ki ste mi v res težkih trenutkih stale tu in tudi preko osebnega kontakta, ob strani! Brez vas bi se mi pred časom res lahko še zmešalo … in hvala Vam, dr. Mojca Z. Dernovšek za vse koristne nasvete, ki jih tu nesebično delite z nami! Naj povem, da še nisem “rešena”. V redu verjetno še dolgo ne bom, a izstopila sem iz tega začaranega kroga in to je poglavitno. Umaknila sem se nekam, kjer imam mir, kjer lahko v miru razmišljam in končno vidim stvari vsaj nekoliko bolj jasno, ker dokler si v tem začaranem krogu si preveč vpet v dogajanje in probleme. Potem se stvari počasi jasnijo. Ne tako hitro kot bi sama rada, pa vendar … poiskala sem pomoč zase. Sedaj vem, da je to tisto, kar človek v taki situaciji najbolj potrebuje, ker spreminjati drugih ne moreš, pa če si še tako tega želiš in če še tako dobro veš, da bi bilo prav, da bi se spremenil še kdo drug … skratka, izhajaš lahko le iz sebe. Da bi bilo to mogoče, pa moraš storiti prvi korak, ki je najtežji.
Zato, draga “zdaj se mesa meni” … poišči pomoč! Prvi korak si že storila: zaupala si se nam, a zdaj je nujno, da poiščeš pomoč pri nekom, ki te bo poslušal, slišal in če te slišal ne bo prvi, pojdi naprej .. zato, nikar ne razmišljaj o koncu. Veš, kaj sem jaz pomislila, ko se mi je (sicer enkrat samkrat v življenju in samo za stotinko sekunde) vsilila ta misel … pomislila sem: če bi se slučajno zgodilo, da mene ne bi bilo, svojim otrokom ne bi mogla NIČ VEČ pomagati. Dokler sem, pa jim lahko pomagam. Če jim še tako težko, če se še tako nemogoče sliši .. ČE SEM, jim morda še lahko kdaj, kje … sicer pa se zgodba konča in otroci so prepuščeni drugim, kar pa prav verjetno ne bi bilo dobro .. kdo drug jim lahko bolje in nesebično pomaga, če ne mama … zato, stori TAKOJ naslednji korak: poišči si pomoč – zdravnika, Društvo za nenasilno komunikacijo, telefon, kogarkoli … samo poiči si sogovornika, ki te bo SLIŠAL.
KONTAKT in URADNE URE

LJUBLJANA:
TEL: 01 4344 822
FAX: 059 09 57 66
uradne ure: pon, tor, čet (10:00 – 15:00)
e-mail: [email protected]

ENOTA KOPER:
TEL: 05 6393 170, 031 546 098
FAX: 05 6393 180
uradne ure: pon, sre, pet (10:00 – 14:00)

VARNA HIŠA:
TEL: 031 736 726

SAMARIJAN
Pomoč v duševni stiki
080 11 13

http://www.drustvo-sos.si/gfx/spacer.gif

Še to: vem, da ti je težko storiti naslednji korak – morda se ti bodo šibila kolena, morda se ti bo tresel glas – tudi meni se je dogajalo vse to, a pomembno je, da takoj poiščeš pomoč in – verjemi, ni treba, da si sama v tem …
Pošiljam ti en topel objem in piši, kako si ….

Draga Bina8!
Draga “zdaj se meša meni”!

Bina! Vseskozi sem bedela nad tvojo zgodbo. Iskreno ti čestitam in v mislih objemam. Zopet si ena od nas vseh, ki smo stopile na pot rešitve. Kljub hudi zagati o kateri si podobno pisala kot “zdaj se meša meni”, ti je uspelo. Bravo! Kdor išče, ta najde! Vesela sem, da s svojim sporočilom znova potrjuješ, da rešitev je, le iskati jo moramo. Napotki in navedba vseh kontaktnih naslovov, ki si jih napisala, lahko zelo pomagajo mami, ki je v hudi stiski. Sedaj je na tebi “zdaj se meša meni”, da stopiš v akcijo. In ostani še naprej z nami tu na forumu. Še marsikaj vzpodbudnega boš izvedela.

Bina! Opravičujem se ti, ker sem pozneje ugotovila , da e.mail. ki sem ti ga napisala, ni deloval. Izgleda, da ga nisi rabila. Včasih je dovolj že to, da veš da nisi sam in da pomoč vedno obstaja. Upam in želim, da se bomo enkrat le srečali. Uspešno in vsem vse dobro. Lp Odmev

No tako je hotela ena sodelavka Špela na negovalnem oddelku v Ljubljani meni škodovat in je lagala,no sedaj se je ugotovilo,da ima ona težave in prisluhe in upam,da so me poslušali in ji poiskali pomoč,saj punca je take laži širila,ter prisluhe imela od srednje šole naprej,pri različnih delodajalcih je lagala o sodelvcih.V smsih mi eno piše,a nato laže kaj sem ji odpisoval,a imam shranjene smse,ki govorijo resnico.V glavi je imela privide in prisluhe.Vsi so ji želeli škodovat in vse so ostali bili krivi.

Na kroženju sta bile eni dve njeni sošolki iz srednje šole in sem se lepo z njima razumel,pogovarjali smo se,nasvete smo si dajali,učili se,no Špela pa je pla do glavne sestre in si je izmislila,ker je slišala,da se iz nje norčujemo in sem jaz in še nekateri dobili prepoved se z njima pogovarjat,čeprav sem glavni sestri trdil,da ni res,nam ni verjela.Kasneje je pa meni tako štalo naredila.

In taki ljudje vejo kdaj in koga za nos vlečt.Pol se pa čudi zakaj jo ne marajo.Ja ker se bojijo,da bo tudi drugim tako sranje naredila.

Draga “Odmev”! Najlepša hvala 🙂 🙂 Tudi jaz bom res vesela, če se bomo enkrat srečale … verjamem, da se bomo 🙂 … z veseljem … 🙂
… in res: le stopiti je treba v akcijo, narediti prvi korak, ki je lahko na videz sicer čisto majhen, pa vendarle zelo pomemben …
Sama delam čisto majhne korake, poskušam sprejeti, kar ne morem spremeniti in narediti čim več v smeri željenega … in tako živim dan na dan, a grem naprej … malo po malo, pa vendar se “premikam” …
Tako se nekako začnejo stvari odvijati naprej in ko se človek ozre nazaj, šele vidi, kako daleč je pravzaprav že prišel.
Pozdravček tebi in vsem ostalim ter čim več lepega vam vsem skupaj želim v tem prazničnem decembru … objem vsem nam, ki smo na nek način že “zmagale” oz. zmogle izstopiti iz začaranega kroga, še poseben pa tistim, ki vam je na kakršenkoli način še težko, vendar vedite: vedno obstaja pot …

Draga Bina8!

Najbolj me razveselijo in zame so nadvse vzpodbudna sporočila, kot jih ti sporočaš zadnje čase. Hvala zanje in hvala, da SI. S svojim življenjem in ravnanjem samo potrjuješ, da res: “VEDNO OBSTAJA POT”…

Mislim, da je ravno december čas, ko seme obilo dobrih želja pada na najbolj plodna tla. Tudi sama se v tem prazničnem decembru pridružujem z najboljšimi željami zate, za vse tvoje in za vse ljudi. Spoznala sem, da če želim biti srečna, potrebujem ob sebi veliko srečnih ljudi. Rada sem srečna, zato vsem SREČNO! Lp Odmev

New Report

Close