Najdi forum

ali je to izvedljivo??

Pozdravljeni,

sem stara 34let partner prav tako.
Imava 3 otroke. Živiva v hiši njegovih staršev, ki sva jo sama adaptirala.
Problem je v tem, da živimo vsi na skupnem dvorišču in se to pač ne izzide.
Zato torej. Starša o vložku, ki sva ga dala v hišo niti slišati nočta, čeprav se kar naprej tolčeta po prstih, da je to njuna bajta…nočeta slišati..poskusili smo dosežti, da bi za ljubi mir pač nama povrnila vsaj polovico tega kar sva vložila pa se ne strinjata.

Ali sva prestara, da bi se lotila novogradnje?
Na šparanega nimava čisto nič, bi šlo z kreditom?
Parcelo morava kupiti.
Sva iz savinjskega konca kjer se giblje cena parc. od 50/€m2 – 80.

Imela bi skromno hiško nekje 130m2. Gradili bi v lastni režiji s prijatelji, kar znamo bi naredili brez mojstrov. Hiša ne bi bila podkletena.
Gre za 100,000€? Ali lahko o tem samo sanjam?

Jaz sem čisto obupana in ne vidim drugega izhoda.
Prosim za nasvet.

Ce sta oba kreditno sposobna, in ce znaga delati v lastni reziji,ne vidim problema,zakaj nebi sla stran. 100.000€ JE DOVOLJ
Pa naj se potem tolčeta po glavi,ko bodo vnuki šli stran 😉

Pa veliko sreče!!

za 100.000€ se lahko dobi že hišo na ključ
Samo za parcelo je potrebno še poskrbeti.

Ne pozabita računati še stroškov arhitekta in ostalih potrdil., dovoljenj.
Če se ne motim se pa v lastni režiji lahko zgradi objekt do 30m2..

lp
Miran

Miran Paulič s.p. Preglov trg 11 1000 Ljubljana M: 041 215 410 F: 01 540 65 94 E: [email protected] W: www.miran-paulic.si

Parcelo bi lahko dobila od mojih staršev AMPAK bi zopet bili potemtakem skupaj z mojimi.
V to sem se odločila, da ne grem, razlog je ta, da sva že uredila dve bajti nimava pa nič svojega. Svoje starše poznam in tudi tam bi kar kmalu mati začela diktirati kaj lahko in kaj ne.
Glede zakona o lastni režiji še ne vem, vem pa, da je sestrična pravkar zgradila do strehe in to v lastni režiji. Njena hiša je podkletena in v tri štuke – kvadratura ogromna.
Nimam pa občutka koliko je potrebno investirati oz. odšteti za gradnjo zato tukaj sprašujem.

Lp

najbolj točne informacije ti bo posredoval arhitekt na informativnem sestanku.

lep dan,
Miran

Miran Paulič s.p. Preglov trg 11 1000 Ljubljana M: 041 215 410 F: 01 540 65 94 E: [email protected] W: www.miran-paulic.si

pokraculja78 ,
poznam takšno situacijo.
Malce sta že v letih, to ni merilo kdaj začeti!!
Za začetek, “Korajža velja ali pogumne spremlja sreča“!!
Vsekakor, 50€ za m2 boš težko bodila zazidljivo parcelo; za tistih 80 pa gre. Če se boš prijavila, ti bom na ZS poslal številko gospoda, ki prodaja parcelo.
Ob tem NE pozabi, na “komunalca”!!!
Če smem, v kateri občini pa živiš? Zadnjič , nekaj postov nazaj, napisano, da v občini Tabor skoraj nič; Braslovče 30.000€!! Za popizdit, kolikšna razlika v denarju, pa samo nekaj “km” raazdalje.
LI stane 14 €;
PGD dokumentacija 2800-3500€;
PZI (vsi trije) 1500 x 3 = 4500€ ( tu je nekaj rezerve; PZI Gr.Konstrukcij potrebuješ v vsakem primeru)
Za hišo računaj min. 800€/m2, kar znese 104k €; si blizu. Tu ne pozabi še na stroške za priljučke za Vodo, Elektriko in Komunalo; Ti monopolisti se sploh ne ozirajo, če si v stiski; hočejo svoj denar ali pa nimaš E, V, ali Fekalnega priklopa.

Gradnja v lastni režiji seveda gre, a morata biti z možem kar za “akcijo” , saj zahteva veliko angažiranosti; počasi , po fazah gradnje pa gre.
Tudi kolegionalnost se je začela vračat.

LP

Moj mail:
[email protected]

Vaši nasveti so težko verodostjni glede na to kako poslujete – 3 leta z izgubo.

Ne kar takole obsodit nekoga, ki izkazuje izgubo. Sploh v teh časih v gradbeništvu. Kot prvo, to ni nujno izguba iz poslovanja.
Pa v teh časih je potrebno, sploh v gradbeni dejavnosti, veliko odpisovati, to vse povečuje izgubo.
In lahko je podjetje krasno likvidno, vse ima poplačano, pa mora prikazati izgubo.
Ali pa obratno, to da prikazuješ dobiček, ne pomeni NIČ. Če ne moreš plačevati oziroma ti tvoji kupci ne plačajo.

In tako eno leto ustvariš dobiček, potem ti pa kupec ne plača, pa moraš terjatev odpisati, pa se ti poveča zguba.

Ne posplošujmo zadev, bilanca hitro pokaže da podjetnik Miran Paulič dela z izgubo. Vse to kaže očitno na to, da dela na črno, saj ne verjamem, da bi kdorkoli 3 leta dela brez ene same plačeoziroma še več, vsako leto bi on moral plačati, da lahko dela….

sem ga vzel na znanje.Ti pošljem številko prodajalca.
Morda še dodaš kakšen komentar?-:)))

LP

Ko tebi nekdo dela na hiši, vedno vzameš račun?! Ali raje plačaš nekaj manj, pa brez računa?!

Ker iz izkušenj vem, da če sploh hočeš dobit posel, moraš včasih naredit brez računa, sicer gre stranka drugam. In dokler to ne bo pošlihtano, ne verjamem nobenim bilancam. In tudi DURS ne bi smel.

Jaz zmeraj vzamem račun.

Bilancam verjamem in so zame zagotovilo za osebo, kmi nakaj da nase in na svoje delo.

Počasi bi bil čas, da bi ljudje dojeli, da s podpiranjem dela na črno sami sebi pljuvajo v skledo.

Joj, debata ušla…
Tukaj bi še jaz pripomnila..imam moža, ki je s.p.-jevec in vem, da dela cele dneve kot črnc zato, da plačuje račune in svoje delavce..zaradi njegove pridnosti nimamo zato mi nič več denarja pri hiši..izkazano nima zgube – obratno nekaj dobička, ki pa seveda ni pokazatelj poslovanja…

ampak je pokazatelj neznanja?

Sem še opazila tegale siroteja….vas bi svetoval in ki se javlja vsaj še pod eniom nickom. Seveda se ne bo prijavil, revček anonimni.. Takšnile tepci sodijo na forum Starševski čvek.
Vprašanje je postavljeno v zvezi z gradnjo hiše, bumbar pa polemizira s tistimi, ki svetujejo in smeti temo s stvarmi, ki z vprašanjem nimajo nobene veze. Takšnile vseznalci in hvalisavci s tujim znanjem in od drugih pridobljenimi podatki spadajo v najnižji rang razvojne lestvice in jim je ena huda teta dala ime slovenceljni. Vse vedo in na vse se spoznajo, sami pa niso v življenju naredili še popolnoma nič omembe vrednega. No ja kakšno stvar od Lacosta so kupili. To pa je tud vse.
Tako, sedaj sem pa še jaz nasmetila in se vsem opravičujem. Mi pa dvigne pogrov takle brezdelen nakladač. Pejt se družit na druge forume s sebi enakimi možganskimi in podensko privoščljivimi revčki. Bljak.
Al pa vzamei lopatko in se zakoplji v kakšen kup gnoja. Še opaziu te ne bo noben.

Glede anonimnosti si verjetno govorila o sebi.

Glede znanja naj sodijo, tisti ki bereje, verjetno bodo ocenili, da je moj prispevek k temi večji od tvojega, mogoče tudi ne.

Z žaljenjem in načinom pisanja pa si povedala o sebi vse.

Vaši nasveti so težko verodostjni glede na to kako poslujete – 3 leta z izgubo.[/quote]

Zanimivo, da te s preprostim dobro željenim nasvetom ljudje začnejo grajat oz dajat v nič.
Moje negativno stanje je moja stvar. Kar se tiče mojih strank je le to da dobijo to kar plačajo.

Če bi pa malo pogledali po spletu bi pa ugotovili da se ne motim glede cene nakupa montažnih hiš.

morda pa komu prav pride tudi taka povezava.
HOT-HOT KG
Tel: +389 2 3097-141
http://www.hot-hot.com.mk/

Lep pozdrav vsem ki poslujejo negativno 😉

Jaz vas ne dajem v nič, saj vas ne poznam, na podlagi javnih podatkov pa sem izrazil dvom v vašo kompetentnost.

Stranke mogoče dobijo, kar plačajo. za dobavitelje gotovo lahko rečemo da to ne drži povsem, kajne?

Pa se še malo vprašaj kaj je razlog da dobavitelj ni dobil določenega kosa… morda neupravičeno neupoštevanje reklamacij ?

Primer..sestavijo okno – okno pride poškodovano,narobe sestavljeno. kdo bo plačal novo okno? morda jaz? in kmalu začnejo nastajati komplikacije.

Vsi pa vemo da se zna dandanes vsako stvar kaj hitro zakomplicirati.
Če pa potrebuješ kakšne dodatne razlage me pa tudi lahko kontaktiraš da ne bomo mazali te rubrike z ne vmesnimi debatami

lp
Miran

New Report

Close