Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza ali je to inkontinenca?

ali je to inkontinenca?

Lepo pozdravljeni

Že več kot eno leto imam probleme z uriniranjem. Zelo pogosto namreč hodim na wc. Dogaja se tudi, da po 10-15 krat na dan grem urinirat da res uriniram. Zadnje čase sem opazila, da se mi pojavljajo tudi lažni alarmi. Bom bolj specifična. Zelo me tišči na vodo, ko pa pridem do wc-ja,pa uspem odtočiti mogoče le par kapljic.

Bila sem že na ultrazvoku sečil ampak tam je bilo videt vse vredu, izvidi urina so tudi v redu, sama pa težave nikakor ne morem odpraviti.

Uriniram tudi ponoči, ker se zbujam zaradi tiščanja, potem pa se nič kaj dosti ne pozna.Kdaj pa kdaj imam občutek, da med smehom mi uide nekaj kaplic, kar pa postaja zadnej čase vedno pogostejše.

Premišljevala sem, da imam morda prehlajen mehur, vendar bi verjetno izvidi to pokazali.Sama se ne spoznam, zato sem se odločila obrniti na vas v upanju na pomoč. ALi mislite, da bi tole, kar pesti mene, lahko bila inkontinenca?

hvala

Sara

Spoštovani, glede na posredovane podatke očitno gre za urgentno inkontineco. Seveda svetujem obisk pri osebnem ginekologu zaradi diagnostike in zdravljenja.
lep pozdrav,

Pozdravljena Sara!

Da, težava, ki pesti vas je žal urinska inkontinenca. Menim, da imate mešano inkontinenco, saj navajate, da vam voda uide tudi med smehom. Stresna inkontinenca se zdravi na konservativen način z vsakodnevnim izvajanjem Keglovih vaj oziroma z izvajanjem vaj za utrditev mišic medeničnega dna, ki se jih lahko naučite pravilno izvajati z edukatorjem. Dobite ga v lakarni ali v trgovini z medicinsko-tehničnimi pripomočki. Je plačniški in stane okoli 20 evrov. Edukator je pripomoček, ki vam pokaže, da stiskate pravilne mišice za utrjevanje medeničnega dna. Stresna inkontinenca se zdravi tudi z maloinvazivnim posegom TVT pri katerem operater pod sečnico vstavi sintetični trak s čimer doseže, da sečnica med povečanim pritiskom v trebušni votlini do katerega pride kadar se smejimo, kihamo, kašljamo ali dvigujemo bremena, zdrži povečan pritisk. Poseg se opravi v lokalni anesteziji pri kateri pacientka med samim posegom tudi sodeluje, lahko ga opravijo tudi v splošni anesteziji in traja od 10 do maksimalno 30 minut. Bolnica pa lahko bolnišnico zapusti še isti ali naslednji dan po opravljenem posegu. Pri nas je praksa, da gre bolnica iz bolnišnice naslednji dan po opravljenem posegu. Kar se tiče urgentne inkontinence pa se zdravi s treningom mehurja, ki ga izvajamo tako, da preprosto ne gremo na stranišče, ko nas tišči na vodo. Jaz zmeraj priporočam, da imamo vložek, kajti lahko nam uide samo par kapljic, kot navajate in tako smo že pridobile daljši čas za normalno uriniranje. Urinirale naj bi nekje na 3 do 4 ure ob normalnem pitju tekočine. Dnevno bi naj šle na stranišče 6 do 8 krat in ponoči nič, kar pomeni, da, če gremo spat okoli 22. ali 23. ure moramo z našim mehurjem imeti mir do jutra, vsaj nekje do 5. ali 6. ure. Priporočam tudi, da po 20. uri ne pijete in da pred spanjem še izpraznite mehur. Urgentna inkontinenca se zdravi tudi z zdravili, ki jih vedno predpiše ginekolog, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem uhajanja vode.

Priporočam vam, da z zdravljenjem urinske inkontinence pričnete takoj in verjamem, da vam bodo naši zdravniki na tej poti radi in z veseljem pomagali, prav tako vas bom jaz v Društvu Mena Maribor z veseljem usmerjala, seveda, če boste to želeli.

Lepo vas pozdralja
Lorena Meglič, predsednica Društva Mena Maribor
Tel.: 02/320 20 75; o40 462 029

************************************ http://www.drustvo-mena-maribor.si Tel: 02-320-20-75 GSM: 040-462-029

Spoštovana gospa Meglič, hvala za vso pomoč pri odgovorih v času mojega dopustovanaj.

lp, Lili L

Spoštovana gospa Lili!

Na forumu ne odgovarjam zaradi vaših odsotnosti, ampak zato, ker sva se tako dogovorila z gospodom Primožem.

Lep pozdrav,
Lorena Meglič, predsednica Društva Mena

************************************ http://www.drustvo-mena-maribor.si Tel: 02-320-20-75 GSM: 040-462-029

New Report

Close