Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Depresija, anksioznost in razpoloženjske motnje Ali je to anksioznost? Pretirana ”živčnost”, oz. težave s koncentracijo med nastopanjem, opravljanjem ustnega izpita i

Ali je to anksioznost? Pretirana ”živčnost”, oz. težave s koncentracijo med nastopanjem, opravljanjem ustnega izpita i

Sem 23- letni študent nekega jezika in filozofije, ukvarjam se z glasbo (izdelujem srednjo stopnjo izobraževanja in želim kasneje nadaljevati v poljubni smeri) in imam težave z obvladovanjem koncentracije med ustnimi izpiti in javnim nastopanjem, ki bi jih rad uredil ali pa jih do neke mere rešil, obvladoval. Čutim, da me to malo ovira in preveč vleče nazaj.
Bi mi lahko svetovali kakšno tehniko ali vrsto priprave, oz. miselni proces pred samim dogodkom. Namreč med izpitom ali nastopom večkrat podležem pritisku (čeprav pri nastopanju, npr. igranjem klavirja izpeljem zadevo do konca, vendar z zadržanim dihom.. še vedno bom lahko vadil kot nor.. ampak nekako se bom še vedno bal narediti napako.. menim in čutim tako).. Tudi napotki so dobrodošli. Najbolj bom vesel dolgega odgovora z zajetno količino informacij, ker se iskanja rešitve do sedaj zares še nisem lotil (mislil sem, da se bom le kako sam uredil) Želel bi slišati kak nasvet ali usmeritev.
Torej zanima me, kako umiriti misli in se skoncentrirati. Kaj deluje pri vas? Ali imate kakšen ritual pred javnim nastopom? ipd.

pravzaprav včasih se lahko pomirim.. in izvedem, drugič pa spet ne.. dogodki predtem nekako močno vplivajo name… ali je to le stvar priprave ali poznate kakšno alternativo, da ne izgubiš živcev..
ne kadim.

Pozdravljeni,

če sem prav razumel vaše sporočilo želite, da vam bralci povejo nasvet in usmeritev na podlagi svojih izkušenj?

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Vsak komentar je dobrodošel.

New Report

Close