Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija ALI JE TO ALERGIJA?

ALI JE TO ALERGIJA?

ZAMINA ME ALI JE TO LAHKO ALERGIJA? PEKOČ IZCEDEK IZ NOŽNICE, ZATEČE MI TUDI VSO SPOLOVILO, POJAVI SE KOT FIŽOL VELIKA ZATRDLINA, OB ENEM PA SEM DOBILA TUDI NAHOD Z KIHANJEM, SRBENJE OČI, IN OBČUTKOM PESKA V OČEH. BILA SEM PRI GINEKOLOGU, KI JE UGOTOVIL, DA JE VSE V REDU, RAZEN DA IMAM VNETO IN OTEČENO SPOLOVILO. PREDPISAL MI JE KUTERID IN CANESTEN. KER PA SEM MOČNO KIHALA, SEM VZELA ANTIHOSMATIK IN VSE NAŠTETE TEŽAVE SO PREKO NOČI MINILE. SEDAJ GA JEMLJEM ŽE TRI DNI, PA NE VEM KAKO DOLGO GA NAJ ŠE. NAJ GREM NA TESTIRANJE? HVALA ZA ODGOVOR.

Spolovilo lahko zateče pri alergijah, celo zelo pogosto, ker gre za mehko in dobro prekrvavljeno tkivo, ki že po naravi “rado zateka”. Kar se pa pekočega izcedka tiče, ta verjetno ni zaradi alergije. Po moje se ti je poklopila alergija s kakšno glivično okužbo, tudi ginekolog je tako odreagiral. Pri glivicah si pomagaš tako, da pozabiš za nekaj časa na sladkarije in nosiš perilo, ki diha. Alergijo boš pa morala ugotoviti, kaj bi lahko bilo. Lahko je kaj lokalnega. Lahko pa kaka hrana. Namreč vsa hrana, ki zdaj cveti (jablane, hruške, breskve,…) stimulira obstoječe alergije – seneni nahod pri cvetenju dreves. Poskušaj se izogibati tej hrani.

Lepo nedeljo!

New Report

Close