Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje ali je sploh dermatitis

ali je sploh dermatitis

Ker se mi pojavlja rdečina v obliki majhnih drobnih vodnih pikic in sicer pod nosom in na bradi ste mi že pred časom svetovali uporabo kreme blue cap (decembra je bilo to). Naj povem, da sem očitno že odvisna od te kreme. Na vsake 5 dni se mi pojavi rdečina, potem se mažem z blue cap (po dveh, treh dneh skoraj izgine), je nekaj dni dobro, pa se spet pojavi. Do dermatologa še nisem šla, ker ne vem če je to dermatitis. Imam pa luščečo kožo tudi na lasišču. Je možno, da je tam tudi dermatitis. Je to vse skupaj hormonskega izvora?

Spoštovani!

Seveda je možno, da je tudi na lasišču prisoten dermatitis, vendar menim, da bi bilo sedaj vsekakor veliko bolj pametno, da se odpravite do dermatologa, da vam končno postavi ustrezno diagnozo. Morda gre res za obliko dermatitisa, morda pa tudi ne.

Že na splošno se morate zavedati, da je izjemno težko svetovati preko interneta, brez da bi človeka videl, poleg tega pa za postavljanje diagnoz seveda tudi farmacevti nismo ustrezno usposobljeni. Kljub temu, vam izdelki linije Blue Cap očitno pomagajo, drugače pa ti izdelki koži ne morejo škodovati, tudi če ne gre za prisotnost dermatitisa.

Glede na to, da vam Blue Cap krema očitno pomaga, se lahko za vzdrževanje zdrave kože poslužite tudi zgolj 2-3 x tedenske uporabe Blue Cap gela za umivanje oz. tuširanje, brez uporabe kreme. Gel lahko uporabljate kontinuirano. Načeloma bi morala biti potem vaša koža videti bolj ali manj zdrava, poslabšanj stanja kože bi moralo biti bistveno manj. V primeru redkih poslabšanj pa bi še vedno lahko uporabila Blue Cap kremo.

Lep pozdrav,.

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Spoštovani.

Naj vam povem, da sem si sedaj kupila še sprej od Blue capa. Sedaj uporabljam kombinacijo spreja in kreme že deset dni, 2x na dan. Naj povem, da mi pomaga, koža je postala zelo lepa, ni ne duha in ne sluha o kakšnih mozoljčkih. Na začetku ko sem začela uporabljati sprej me je ene tri dni malce peklo, sedaj je ok.Samo bojim se kaj bo, če s tem preneham. Kaj naj storim, naj še uporabljam oboje ali ne?
Hvala.

Spoštovani!

Me veseli, da vam je nasvet pomagal. Sedaj, ko je stanje vaše kože občutno boljše, uporabljajte zgolj vzdrževalno terapijo z redno uporabo svetovanega Blue Cap gela za umivanje.
Z uporabo kreme in spreja sedaj prenehajte, lahko pa ju ponovno uporabite v primeru ponovnega poslabšanja stanja kože. Naj vas ne skrbi kaj bo če prenehate… koža bo vseeno povsem lepa kljub uporabi zgolj Blue Cap gela za umivanje. Je pa res, da kožna obolenja – dermatitisi – potekajo v zagonih, tako da ne bo nič neobičajnega, če se stanje kože v določenem obdobju ponovno poslabša. Nikakor pa to ni nič vezano na prekinitev uporabe Blue Caps spreja ali kreme. Gre zgolj za simptomatsko zdravljenje – koža se omenjenih izdelkov ne navadi.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close