Ali je pomebno v kateri ustanovi je bolnik operiran (abdomin.)?
Spoštovani,
moje laično mnenje je, tako kot smo si ljudje na splošno različni, so si različni tudi kirurgi in bolnišnice (boljši in slabši)…
Kdo vas bo operiral lahko izbirate sami, mislim da imate to pravico (nisem 100%), res pa je, da je potem treba čakati na prost termin izbranega kirurga. Predolgo čakanje pa zopet ni dobro.
Po navadi vaš internist ali pa gastroenterolog predlaga in organizira nadaljne postopke, vsaj tako je bilo pri meni. Upam, da sem lahko kako pomagala. Veliko je odvisno tudi od same sreče!
Veliko sreče
lp
Pacient ima sam pravico, da izbere, kje bo operiran. Kako jo bo dosegel, pa je verjetno od njega odvisno. Vsekakor pa je zelo pomembno, kdo bo operiral. Nekdo, ki je specializiral iz abdominalne kirurgije in ima veliko izkušenj bo verjetno svojo nalogo opravil bolje, kot nek splošni kirurg, ki se z operacijo crevesja sreča le nekajkrat na leto, saj operira vse živo. Po moje se je potrebno potruditi in najti izkušenega zdravnika, kako pa bo prišel do njega, pa je res odvisno od sreče, poznanstev itd. Tako pač je na vseh področjih.