Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje ali je možno da sem noseča?

ali je možno da sem noseča?

Pozdravljeni!
Trenutno sem zelo zaskrbljena in potrebujem vašo pomoč. Stara sem 20 let, prav tako fant. Zadnji dan zadnje menstruacije je bil 13.5, pa je še sedaj ni. Pred približno 3 meseci sem nehala jemati kontracepcijske tablete, v tem času pa sva imela s fantom nezaščitene spolne odnose, ampak skoraj sigurno mu nikoli ni prišlo vame. Zadnja 2 tedna opažam, da sem skoz lačna, pogosto se mi vrti, vsake toliko mi je slabo kot pred menstruacijo (ampak te ni in ni), razpoloženje mi zelo niha in bolijo me prsi in bradavice. Predvčerajšnjim sem opravila nosečniški test (sicer eden izmed cenenih) in je pokazal negativen rezultat. Je vseeno mogoče, da sem noseča?

Za odgovore se že vnaprej iskreno zahvaljujem :)…

Seveda je možno, ponovi test čez 2 dni.

Dan jaz imam en majhen problem tudi sama. Stara sem sicer sele 15 in sem imela nezasciten odnos. Fantu ni prislo vame to vem. Ampak menstruacija mi zamuja ze 5 dni kar me zelo skrbi. Nisem opravila nikakrsnega testa nosecnosti. Kaj naj naredim? Ali je moznost da zanosim ceprav mu ni prislo vame?

je možno.
Pojdi po test.

Ne morem verjet kakšne klanfate tu gor. Vsi znaki ki jih opisujo so lahko nosečniški, ampak v tem primeru bi test to že pokazal. Za avtorico: Po moje ti psiha dela 100 na uro, noseča pa nisi.

okrog 15.9 sem imela s fantom nezasciten spolni odnos a mu ni prislo vame. potem sem 22.9 imela normalno menstruacijo,trajala je 5 dni,brez kaksnih posebnosti. danes smo 5.1 zdaj pa od takrat ze nimam menstruacije. vmes nisem imela nobenim spolnih odnosov. ali je mozno da sem nosecaa? na telesu ni nobenih velikih sprememb nisem se zredila, nobenih bolecih, obcutljivih prsi ali cesar druega kar bi opazila. prejsni mesec sem naredila test a je bil negativen, test sem kupila v drogeriji a ga nisem opravila zjutraj kot je priporoceno. a saj bi vseeno moral biti kar zanesljiv mar ne? zdaj imam 1teden zelodcne tezave od od 28.12 kot bekaksna teza v zelodcu, in ta me boli vsaj zdi se mi da je zelodec. nevem ali bi to lahko bil kakrsen koli znak kot slabost, saj sem pod simptome nosecnosti brala slabost(te nimam), obcutek teze v zelodcu..stara sem 16let in pred tem sem imela menstruacijo kar redno, mogoce kaksen mesecni odklon najvec in to ze priblizno 3leta. aja ubistvu sem imela spolni nodnos se za novileto vendar to po vsej verjetnosti ni razlog za nic tukaj napisanega. kaj mislite da je,ali je moznost da bi bila lahko.noseca?

upam na cimhitrejsi odgovor, hvala!

Če si imela prej redne menstruacije, zdaj pa že je 3 mesece ni, ti priporočam obisk ginekologa. Prav, da si naredila test in si zdaj lahko bolj mirna. Testi so kar zanesljivi, niso pa 100%. Popolnoma zanesljiv je šele ultrazvok pri ginekologu po nekaj tednih nosčnosti (ko se že kaj vidi na UZ). Ni nujno, da je vzrok za izostanek menstruacije nosečnost, lahko so kakšne hormonske težave, lahko začasno izgubiš menstruacijo, če na hitro veliko shujšaš, če si zelo pod stresom, možno je tudi čisto psihološko (če se npr. zelo bojiš ali pa zelo želiš nosečnosti) ipd.
Če boš šla prvič h ginekologu (čeprav upam, da si že bila pri njem, ker si že imela spolne odnose!), se ne boj, to je pač eden od zdravnikov.
Srečno!

Če si imela prej redne menstruacije, zdaj pa že je 3 mesece ni, ti priporočam obisk ginekologa. Prav, da si naredila test in si zdaj lahko bolj mirna. Testi so kar zanesljivi, niso pa 100%. Popolnoma zanesljiv je šele ultrazvok pri ginekologu po nekaj tednih nosčnosti (ko se že kaj vidi na UZ). Ni nujno, da je vzrok za izostanek menstruacije nosečnost, lahko so kakšne hormonske težave, lahko začasno izgubiš menstruacijo, če na hitro veliko shujšaš, če si zelo pod stresom, možno je tudi čisto psihološko (če se npr. zelo bojiš ali pa zelo želiš nosečnosti) ipd.
Če boš šla prvič h ginekologu (čeprav upam, da si že bila pri njem, ker si že imela spolne odnose!), se ne boj, to je pač eden od zdravnikov.
Srečno!

Najlepsa hvala za odgovor, izgubila ali pridobila nisem teze, mogoce je res kaj podzavestnega strahu, ali pa stres zaradi sole ter vsega. Najbrs je res najbolje da se ze ta teden narocim k ginekologu, hvala in lep pozdrav! 🙂

Pozdravljeni!

Stara sem 21let.Jedla sem KT približno leto in pol.Zato sem se odločila da naredim malo pavze s KT.Zadnjo sem vzela 24.12.,čez 4dni sem dobila M,ki je trajala skoraj 1teden.S fantom sva imela spolne odnose zadnja dva dneva M,ko je bila že šibka,prišlo mu je vame(vse skupaj mu je 3x prišlo vame)potem po M sva seksala še 2x vendar ga je dal ven preden mu je prišlo.Zanima me kakšne so možnosti da bi vseeno zanosila?kljub temu da je šele prvi mesec brez KT.Ima še katera podobno izkušnjo?
Najlepša hvala za odgovore.

Odvisno od tega, kdaj v ciklusu imaš ovulacijo, vsekakor so pa proti koncu menstruacije že plodni dnevi (ker semenčice v ugodnih pogojih lahko preživijo tudi do 5 dni). Torej, če si ne želita otrok, tega ne počnita več. Če se nameravata zaščititi s tako imenovano metodo varnih dni, se pa res dobro izobrazi in poduči o tem.

Pozdravljeni!

Zanima me, če je zanositev možna 5 dni pred menstruacijo?

Hvala in LP!

Vse nosečnice ne smete pozabiti na telovadbo! Tukaj je odličen članek Telovadba za nosečnice

Pozdravljeni

zanima me če obstaja kakšna možnost da sem noseča. od odnosa do sedaj sem imela redno dve menstruaciji, zadnja pa mi je zamujala 4 dni, trebuh imam povečan, dostikrat tudi povečan apetit, test je bil negativen, ali je to samo posledica stresa oz. psihe?

hvala za odgovor

Če si imela že dve menstruaciji, takšni kot ponavadi in je bil test negativen, najbrž nisi.Če pa si dvakrat malo krvavela ali imela rjav izcedek, pa še enkrat zjutraj s prvom urinom opravi test nosečnosti.

Povečan apetit in večji trebuh pa tako ali tako sovpadata…

Pozdravljeni!

Zanima me, če je zanositev možna 5 dni pred menstruacijo?
Hvala za odgovor

spelchi67, 5 dni pred M ni možna zanositev, saj nastopi ovulacija predvidoma 14dni pred menstruacijo..zanositev je pa možna samo v času ovulacije.

Kako pa je s krvnim testom za nosečnost? Se moraš nujno najaviti pri zdravniku da ti da napotnico ali greš lahko direktno v laboratorij? pa koliko časa traja da dobiš rezultate?
Hvala

Ovulacija ni nujno 14. dan ciklusa. Včasih se zgodi prej, včasih kasneje. Če si imela spolni odnos 5 dni pred pričakovano menstruacijo in le-te ni bilo, naredi test. Če pa je menstruacija prišla, potem pa nisi noseča.

Brez napotnice kot samoplačnica, ponavadi rezultat še isti dan.

New Report

Close