Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ali je možno?

ali je možno?

Pozdravljeni!

Čeprav imam že enega otroka in sem mislala, da je drugič lažje zdaj vidim da so skrbi popolnoma enake in se zato spet obračam na vas. Moja punči, 13.7. bo stara 3 mes.se še vedno napenja čez cel dan in tišči rokice v obraz, pred kakanjem je to še bolj izrazito in takrat tudi noče jesti, lovi dudko jo spušča, večkrat se ji tudi zaleti, poje min. cca.600ml, glede na kilažo ki je cca. 6100 kg, pa vendar napreduje. No sedaj pa sem opazila, da se veliko tudi zateguje, sploh ker se napenja in tudi poliva. Zategovanje pomeni, da se cela dvigne in sicer če jo držiim v naročju se dvigne v sedeč položaj. Pri tem glavico že lepo drži, le še včasih mao pomiga sem ter tja, prav tako se včasih v lupinici izteguje. Kravice pase normalno kar pomeni, da ritke ne dviguje, glavico sicer še ne dvigne gor ampak jo drži nakako zravnano s trupom na vzpodudo se potrudi in pogleda gor. Rokice ima že lepo razprte, že tudi prijema igrače in se vali na bok, enkrat pa se je že prevalina tudi na trebušček. Skrbi me predvsem zategovanje saj zgleda kot da bo glih kar že sama sedela in zbežala in proti jutru ko se zbuja in prdi rokice in nogice potegne k sebi ob tem napenja mišice in jih natos spet sprosti. A lahko gre za hipertonijo? ali pa je to zategovanje, posledica napenjanj in bolečin v trebušču? V kifelj se nikoli ne zvija, ko jo odlgamo v košek se le zategne. Sicer tudi z nogicami lepo miga in ko spi je sproščena.

Hvala za odgovor in prijeten dan.

Zategovanje imenujemo pretirano iztegovanje nazaj. Le to je nepravilno gibanje, če pa otrok sili naprej, v polsedeč položaj, pa tega ne štejemo za nepravilnost.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala lepa, še eno kratko vprašanje, ali je seme v blatu zalivančka normalen pojav?

Če mislite kot nekakšna sesirjena zrnca, potem je to normalno.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Zgledajo točno tako kot semena od paprike le da niso bela ampak rumeno zelena, odvisno od barve blata.

Verjetno je nekaj povsem normalnega za dojenega otroka.

ni dojena

Kljub temu.

New Report

Close