Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija ali je možno?

ali je možno?

Lep pozdrav!

Že dalj časa me spremlja neintenziven kašelj, ne kašljam vedno, nimam navalov kašljanja, vendar kadarkoli pa zakašljam, izkašljam izpljunke.
Vsake toliko časa me spremlja tudi pekoče grlo ter rahlo povečane bezgavke, ki pa znajo biti na otip tudi boleče (najbolj izrazito je zvečer).
Včasih čutim tudi kot nekakšno napetost v ušesu oz. od vratu proti ušesu nekje v notranjosti.
Včeraj sem pri umivanju ugotovila, da imam tudi bezgavko pod pazduho rahlo povečano. Vendar moraš biti kar pozoren, da jo zatipaš in me na dotik tisti predel rahlo boli.
Zaradi tega sem pod stresom in vsak možni simtptom obrnem na najslabše.
Pojavilo se mi je tudi srbenje oz. bolj kot nekako srbeče mravlinčenje na koži. Izvidi krvi so super, zravnik je rekel pri pregledu, da gre za prehlad. Prejemala sem tudi antibiotike. Bilo malo boljše in potem kot da bi se spet prehladila. Par dni je bilo vse ok, potem sem spet začela po malem smrkati in takrat se je vse ponovilo. Od bezgavk naprej.

Ali je možno, da je to srebenje (je pa res da imam bolj suho kožo) ter povečane bezgavke le psihičnega izvora, ali je posledica prehlada? Ali bi morala težiti zravniku, da gre za kaj resnega, za kakšnega raka na bezgavkah. Koliko časa bezgavke rabijo, da se pozdravijo? Resme je zelo strah,saj vedno pomislm na to, da bom umrla. Prosim pomagajte mi s kakšnim pametnim nasvetom.

Že vnaprej hvala!

Spoštovani!

Vaše težave so kar kompleksne in široke. Najbolje je vse te težave še enkrat zaupati svojemu osebnemu zdravniku, ki vas bo po njegovi presoji napotil na dodatne preiskave.
Kar se pa tiče povečanih bezgavk po vnetjih, so le te lahko po prebolelem vnetju povečane še nekaj mesecev, neredko ostenejo tipne nekaj let.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Pozdravljeni!

zARADI ZELO DOLGEGA IN MOTEČEGA OBČUTKA NEKAKŠNE SLUZI V GRLU, KI SE NIKAKOR NI DALA IZKAŠLJATI, SEM OBISKALA SVOJO ZDRAVNICO.PREDPISALA MI JE MAKROPEN 400, VENDAR SEDAJ PO DESETIH DNEH PO PRENEHANJU JEMANJA ANTIBIOTIKA OBČUTEK NEKAKŠNE SLUZI OZ. CMOKA V GRLU NI IZGINIL. NA TRENUTKE IMAM OBČUTEK KOT BI ME KDO DRŽAL ZA VRAT OZIROMA DA ME BO KAR ZADUŠILO.15 DNI JEMLJEM TUDI LANZUL ZARADI ZGAGE IN POVRAČANJA HRANE. PRED SEDMIMI LETI SEM BILA NA GASTROSKOPIJI IN SO MI UGOTOVILI REFLUKS VENDAR DO LETOS NISEM IMELA NOBENIH TEŽAV. zGAGA JE ŽE IZGINILA, ALI SO PROBLEMI Z GRLOM LAHKO V POVEZAVI Z REFLUKSOM IN PO KOLIKEM ČASU OB JEMANJU LANZULA NAJ BI TO IZGINILO?SICER SEM STARA 37 LET NIKOLI KADILA NE PIJEM ALKOHOLA NITI GAZIRANIH PIJAČ, NE UŽIVAM KAVE, IMAM PA DELO KI ZAHTEVA NEPRESTANO SEDENJE.PREKOMERNE TEŽE NIMAM.
KRVNI PREGLED IN CRP FAKTOR VSE V REDU,JE PA RES DA ČE ŽE USPEM IZ GRLA KARKOLI IZKAŠLJATI SE VČASIH IZLUŠČI ZA KAKŠEN GRAH VELIK ZELENKAST IZPLJUNEK SICER PA LE BREZBARVNA SLUZ KI SE VLEČE.

SEM ZASKRBLJENA IN PROSIM ZA ODGOVOR. HVALA

Spoštovana!

Glede na vse opisano, sigurno nimate nevarne bolezni. Le sluznica je nadražena (suh zrak, želodčna kislina, glasovna preobremenjenost …), pa se naredi bolj gosta in lepljiva sluz. Neredko so težave povezane s psihično napetostjo, strahom …
Še naprej živite tako zdravo, sprostite se in bo vse v redu.

LP: drIB.

New Report

Close