Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Ali je možno?

Ali je možno?

Imam eno vprašanje!

Ali je po postopku IVF lahko izvenmaternična nosečnost ali ne? Glede na to, da ti zarodke vstavijo direktno v maternico se zdi nemogoče!
Ali katera kaj ve o tem?

Ja Bianca pravijo,da je možno na žalost.Zarodki lahko “zaidejo”,če je pa to odvisno od poteka transferja, pa nevem.
katja

% izvenmaternicnih je baje enkrat visji po IVF-u.
vir: dr. Zorn, na predavanju

ni možno -sama sem tudi v tem postopku in mi je to zagotovljeno

Drage ženskice
Kaj se ne spomnete, da je bilo pred parimi meseci ena ženska na IVF-ju in, da je zanosila izvenmaterično. Saj je pisala na forum in ni vedela ali bi tožila gin. ali kaj naj dela itd. Potem več ne vem kaj se je dogajalo, ker se več ni oglasila na forum. Tako, da je vse možno.

LP, Doroteja

Uuu, a imaš pisno zagotovilo? To bi bilo zanimivo videti… Ne vem, kako ti lahko kdo kaj takega zagotovi, saj je po logiki stvari pri IVF možna tudi izvenmaternična nosečnost!

No seveda se moram javit glede na to, da sem jaz pred nekaj meseci imela izvenmaternično po IVF postopku z zamrznjenimi. Se zgodi. Sicer zelo redko tko da rajši ne mislit na to. Priporočam pa vsem, ki imate vse sumljive znake … rjav izcedek, nizek ß HCG, mogoče celo bolečine na eni strani, naj vam raje večkrat izmerijo ß HCG… ker …. če ima človek smolo …

V glavnem… res ni fajn občutek ko se ti v 4. poskusu IVF končno pokažeta dve črtici, prvič v življenju, in ti sestra reče… “noseči ste”..
Potem se pa v 8. tednu izkaže da ne na pravem mestu.

velik sreče!!!

No tukaj potrjuje naja, da je vse možno. No se pa potem nisem zmotila, da je bila ena na IVF. in, da je zanosila izvenmaterično na kar se zelo slabo sliši. Zanelašč sem vprašala mojega gin. ali je mogoče po IVF-ju zanositi izvenmaterično in odgovor je bil ne gospa ne. Ko sem mu povedala, da sem slišala, da je ena tako zanosila je ostal brez besed. No tako se lahko vse zgodi, čudeži tudi.

Lp, Doroteja

Ne vem, kako lahko g. zagotovi, da to ni možno. Oplojeno jajčece se pri ugnezditvi premika in lahko zbriše ven iz maternice. Leta 1997, ko sem ležala v stari porodnišnici, je bila ob meni pacientka, ki so ji na IVF vstavili 3 (takrat še) oplojene celice in so se vsi trije nekam izgubili. Fora je v tem, da je ženska imela samo štrclje od jajcevodov in med operacijo so našli samo 2 pobegla zarodka.
Tudi meni so dejali, da je izvenmaternična nosečnost pri IVF možna, sicer veliko manj pogosto, kot pri spontani zanositvi.
Lep pozdrav!
Eva

New Report

Close