Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Ali je kuhinjski pult uničen? Prosim za pomoč!

Ali je kuhinjski pult uničen? Prosim za pomoč!

Upam da sem se obrnil na pravi forum, ker bolj pravega nisem našel. Pri nas doma je prišlo do nezgode v kuhinji in sicer je otrok, ki je bil ravno takrat v naročju in je imel v rokah vilico, to vilico nepričakovano vrgel, tako da se je le ta zapičila direktno v kuhinjski pult (še dobro da ni padla na steklokeramično ploščo), tako da imamo sedaj v pultu 4 majhne luknjice (cca 1-2 mm).

Ker to sedaj grozno kazi celoten pult, prosim vse za pomoč oz. nasvet, ali se sploh da kaj narediti glede tega oz. če se da kako “sanirati to poškodbo” ali bomo morali zaradi tega zamenjati celoten pult (kar pa ni poceni)? Pult je drugače bele oz. bolje rečeno bež (rjavkasto-bele) barve, ter rahlo (kako naj rečem) “štrahast”.

Že vnaprej se najlepše zahvaljujem vsem za pomoč!

s čim se eni obremenjujete…

Frenk….štiri luknjice v pultu. A sploh veš kaj to pomeni? Jaz že nebi mogel živeti s tem.

Nimaš ti luknjice samo v pultu….

Mislim, da ni ovire, da damo gospodu na spodobno vprašanje, spodoben odgovor. Glede obremenjevanja pa, mislim, da ta forum obiskujejo res le tisti, ki iščejo nasvet in ne taki, ki jim je dolgčas. Dandanes ko ima vsak drugi ali tretji končano visoko izobrazbo ali pa še kaj več, nas je pač nekoliko več, ki nismo ravno rokodelskega tipa in zato potrebujemo morda tudi bolj osnovne informacije.

Če torej človek sprašuje po navidezno neumni stvari, ni neumen on, pač pa tisti, ki se mu zdi vprašanje neumno!!

Zdaj pa odgovor:

Kuhinjski pult je gotovo poškodovan. Rešitev (optimalnih ali dokončnih) razen zamenjave pulta z novim ni.

Pred letom dni so mi otroci pomotoma postavili na pult zelo vroč lonec. Rezultat je bil, da se je ultrapas dvignil, razpokal in ponekod zažgal. Ko sem spraševala v hobi programu pri Slovenijalesu, kjer sem kupila pult, so mi rekli, da ni možno dobiti tako širokega ultrapasa, da bi vso poškodbo prekril. Dobijo pa se v barvi pulta ozki trakovi ultrapasa, široki circa 4 cm, ki se jih uporablja za letvice oz. druga mesta, ker je potrebno dodati ultrapas. Morda bi to pomagalo, je pa plast debela dober mm in bo tako vidno odstopal od ostale površine. Sama sem rešila problem tako, da sem kupila samolepilno pralno folijo v barvi pulta in jo prelepila po površini, ki je predstavljala zaključeno enoto. Zdaj ni več grdo, poškodbe se na prvi pogled ne opazi, najlepše pa tudi seveda ni.

Lp

Sade

Sade napisal:

>
> Če torej človek sprašuje po navidezno neumni stvari, ni neumen
> on, pač pa tisti, ki se mu zdi vprašanje neumno!!
>

Se popolnoma strinjam s tabo Sade, nekateri pač nimajo drugega dela, kot da se delajo pametne, v resnici so pa sami neumni!!

Tebi Sade pa najlepša hvala za odgovor in pomoč!!

Krokodil hvala za tvojo ugotovitev, da sem neumen. Saj sem slutil, da z mano ni vse v redu ampak se nisem mogel dokopat bistva. Še enkrat hvala, da si mi prižgal luč.
Zdaj pa še en neumen odgovor. Jaz bi luknjice zakital nato pa z ustrezno barvo izenečil z okolico.

Ostra vilica ali močen otrok? :))).

Pri nas imamo na pultu 2 majhni luknijici. “Zgodili” sta se lani, sem mislila, da bo kaj narobe, pa se do zdaj ni še nič groznega zgodilo, razen to, da če malo bolj pogledaš, vidiš na svetlo rjavem pultu 2 črni luknjici. Sem mislila, da se bo napihnil ali razpokal od vode, pa ni nič.

Če ti bo šlo čez mesec ali dva še vedno na živce, zamenjaj pult.

Dobi se en kit približno tak kot za laminate. Je pa problem urediti barvno usklajenost s ostalim delom pulta. Jaz sem kit za laminate dobil v Balohu v Trzinu. Moj je bukove barve.

V trgovinah tipa Bauhaus imajo v oddelkih z barvami posebne barvne kite, ki so namenjeni krpanju predvsem lesenih stvari. To so zelo majhne ploščice kita, malo večje od kakšne radirke v vseh možnih niansah. Izbereš podobno nianso kot je tvoj pult, zakitaš luknje, pa verjemi da ne bo nihče več videl “napake”, razen če mu je eksplicitno ne pokažeš. Če ne želiš da ti za robom uhaja voda v pult in ga uničuje, pa potegni čez z drobno kapljico prozornega laka, po možnosto bolj redkega, da se lepo vpije po robovih. Če ne gre drugače, si prozorni lak za nohte malo razredči z odstranjevalcem laka….

Vilice pa le čim dlje od otroka, da jih ne bo drugič zapičil v kako oko 🙂

Hvala vsem za pomoč! Dobil sem zelo uporabne nasvete!

Je pa po eni strani res, da se ne gre obremenjevati s takimi, lahko bi rekli “malenkostmi”, vendar je pult skoraj nov, temne luknje v pultu pa se, glede na to, da je pult skoraj bel, zelo opazijo in so tudi moteče! Vsekakor pa otrok nekaj časa ne bo videl vilice (razen plastične)!

Še enkrat hvala za nasvete in lep dan vsem še naprej (pa čeprav deževen)!

New Report

Close