Najdi forum

Ali je katera od Vas tudi taka?

Pozdravljeni!

Imam težavo, katera me iz dneva v dan bolj izčrpava. In mojega partnerja tudi. Naj vam povem, da imam strašno potrpežljivega in ljubečega partnerja, a kaj, ko pa sem jaz neznosna.
Sem namreč posesivno, nenormalno, preseženo čez vse meje; LJUBOSUMNA. Moj fant mi nikoli ne da pravega povoda za ljubosumje, a jaz vzroke vidim povsod.

Te izpade sem dobila po 6 mesecih najinega začetka, ko sva se preselila v skupno gospodinjstvo. Pobesnela sem že, ko sva se sprehajala po ulici, pa je 300 m od naju prečkala cesto še kar lepa ženska. Čeprav je on gledal v tisto smer (ni pa rečeno, da je lepo žensko sploh opazil), sem bila prepričana, da jo je požiral z očmi. Tako imam nenehno občutek, da kontroliram, v katero smer gleda, merim njegov pogled, kam je usmerjen, Bog ne daj pa, da srečava kako znano ali neznano dekle, ki je privlačna. Začnem z obtožbami, kot npr. Te privlači?, Si jo želiš?, Se ti zdi seksi?… in podobne bedarije. Ni tip človeka, ki bi bulil za ženskami, ampak mene moti že sama misel, da jih pač vidi. Seveda, ko ga začne obtoževati, da ga druge privlačijo, postane užaljen, ker kot on pravi, tega sploh ne misli.

Sem že na koncu z močmi, rada bi prenehala z vsem tem sranjem.., ampak kjub obljubam, da ne bom več takšna, se ne moram zadržati. Pod nadzorom imam celo filme, ki jih gleda. Da ja ne bi prišlo do kakšne scene, v kateri bi lepa igralka nosila ozko majico z velikim dekoltejem ali mini krilo. Očitam mu, da ga vzburjajo porniči (čeprav mene vzburjajo glih tako), ne samo scene, ampak sem besna, ker v večini nastopajo seksi deklice (če ne bi, kdo za vraga bi pa sploh gledal take fime, a ne?). In tako začnem z obtožbami, da bi imel rajo tisto punco s televizije, kakor mene…ipd. Obup!

Svoj višek sem dosegla na srečanju s prijateljico, katero sva srečala na sprehodu z najinimi prijatelji. Ko nas je zagledala, sem stekla k njej, da bi jo pozdravila. V trenutku sem postala besna, ko sem opazila, da je zelo seksi oblečena, za nama pa je moj partner, ki jo je tudi VIDEL. Vrnila sem se k njemu in ga udarila pred njegovimi prijatelji pod rebra, da se je začel zvijati od bolečine. Sploh ne vem, ali je mojo prijateljico gledal, ali je ni, dovolj mi je bilo, da je bila v njegovem vidnem spektru.

Ljubim svojega fanta, ne bi ga menjala za nič na svetu, on ljubi mene, ampak če bo šlo tako naprej, bo kmalu vsega konec. Tega se zavedam. Ampak si ne morem pomagati. Zakaj? Primož, svetuj mi, prosim!

Moram pa reči, da je moj fant krasen človek. Ljubi me, pa ne zato, ker pač reče, ampak ker mi to dokazuje vsak dan sproti. Začel je hoditi z mano, čeprav imam otroka iz prejšnje zveze, pa še mlajših let je od mene. Z otrokom se ukvarja bolj, kot bi se lahko njegov pravi oče, ima ga rad, ga carta, se igra, ga razvaja 100 na uro, ponoči se brez mene zbudi in ga da lulat na kahlico… kakorkoli, zame je edini. Tudi ko imava tihe dneve in res po cel dan ne govorim z njim (ker je verjetno zjutraj pogledal kako blondinko), se zvečer ali pa že eno uro po dogodku stisne k meni, me boža in mi govori, da me ljubi. Ponoči, ko spim, me velikokrat poljublja po hrbtu, po nogah, po zadnjici. Najin seks je čudovit, zadovolji me vsakokrat, povprečno pa seksava dvakrat na dan, vsak dan, čeprav sva skupaj že več kot leto dni. Že to bi mi lahko dalo mislit, da se me res želi, saj je skoraj vedno on pobudnik za seks, pa še zmeraj si želi seksat ob luči ali pri belem dnevu, kot sam pravi, da me vidi, kako sem lepa.

Pa mogoče glih zato, ker takega človeka ne želim izgubiti, se mi po mislih začnejo pojavljati čudna vprašanja, s katerimi gnjavim sebe, predvsem pa njega.

A verjemite mi, ne morem si pomagati! Poiskusila sem se zadržati, a sem skoraj eksplodirala! Kaj naj storim? Mojemu fantu verjamem in zaupam 100%, vem, da me ne bi prevaral. Morda pa enostavno ne morem sprejeti, da me ima kdo resnično rad! Kaj pravite?

Lep pozdrav od Pikice!

Pikica,

tukaj boš imela tudi ogromno dogovorv. IN vsi bodo podobni temu kar si že sama ugotovila, nakako takole:
Pravzaprav bi lahko opisal tvoj problem z eno besedo – Obup. ja obup tako kot sama praviš. Vse veš, kaj je narobe, pa si pač ne mroeš pomagati. Zanima me ali mu tudi ti iskazuješ ljubezen, na kakršenkoli način. Lahko bi pisal in pisal, vendar bo najbolje,d a sem zelo kratek:
Če bo šlo še tako naprej, ga boš zagotovo izgubila, kajti ljudje se moramo ravno tako filati z energijo in očitno je, da jo ima sedanji partner ogromno, nihče pa ni “memento mori” rabimo, čas tudi zase, vedno ko je človek tako nizko z energijo, se mu prebudi tista nezavedna žilica po preživetju in takrat naredimo vse, samo zato da preživimo in se znova napolnimo in največkrat se to pokaže tako, da ne moremo več dajati energije nekomu in zato oddidemo.

Napisala si idealno razmerje ženske z enim otrokom, ki jo je moški sprejel 110 % in vse to bi rada zapravila z ljubosumjem. Če ga ne moreš odpraviti, zagotovo potrebuješ strokovno pomoč, najbolj pa zato, da obdržiš tega partnerja, kajti takšnega kot si ga opisala ti, da ga imaš, ne bo več.
Zato se začni truditi, pa nikar ne misli, da te bo razneslo.
Kjer je volja, tam je pot.

Če pa ti povem kaj o ljubosumnosti je pa tako. Vsakdo je sem pa tja ljubosumen, tudi jaz, ampak to je le dokaz, da nam ni vseeno, nikoli pa ne smemo omejevati partnerja, da dela tisto kar hoče, ne glede na to s kom je in kam gre. Zaupanje je nujno potrebno za uspešno razmerje. Čim pa je ljubosumje poleg, pa pomeni, da tudi zaupanja ni, praviš, da mu 100% zaupaš, ampak kljub temu si ljubosumna.

Kako lahko začneta reševati to težavo, za začetek mu pokaži kako ga imaš rada in mu pokjaži svoje pismo, ki si nam ga napisala. Potem pa mu razloži, da bi se tega rada rešila, ker ga resnično ljubiš. Pogovarjajte se o tem, nikar ne drži v sebi, prav tako pa se on ne sme izogibati tistim dogodkom, ki bi izvali tvojo ljubosumnost.
Ljubosumna, bi lahko bila kvečjemu takrat, kadar bi njega imela kakšna druga, sedaj ko pa ga imaš ti, si lahko samo ponosna in pri tem zelo pomaga nenehna sugestija, dopovedovanje, da si najbolj srečna na svetu, ker imaš najbolj čudovitega partnerja in ko pride situacija, obrni misli in si reci, poglej ona pa nima tako dobrega kot jaz. Nikar ne pomisli, ali je ona dobra ali ne, temveč, kako imaš ti dobrega partnerja.
Od tebe je odvisno ali boš rekla na pol natočenemu kozarcu, da je pol poln ali pol prazen.
Še nekrat povem, ko sem bral tvoje pismo, sem si rekel, le kaj nam je ljudem, da ne znamo ceniti tistega kar imamo in ugotovimo šele takrat ko to izgubimo.
Zato je sedaj čas, da se potrudimo in začnemo ceniti tisto kar imamo sedaj, ne to kar je bilo niti to kar bo, ampak to kar imamo sedaj. Kaj nas briga preteklost, kaj nas briga prihodnost, danes in ta trenutek je lep in čudovit.

Potrudi se in vsak dan se trudi, da izkoreniniš, kajti tisto je vse samo v tvoji glavi.
Aurobindo je lepo rekel:
ČE JE TVOJ CILJ VELIK, TOVJA SREDSTVA PA MAJHNA, KLJUB TEMU DELUJ, ZAKAJ SAMO Z DELOVANJEM SE TI LAHKO POVEČAJO.

Primož

Nekje sem prebrala, da ljubosumneži zahtevajo, da jih imajo partnerji radi na njihov način. Iz tvojega posta pa razberem, da te partner pravzaprav ima rad na tvoj način.Torej, drugo bi lahko pomislila, kakšno mnenje imaš o sebi. Če nisi prepričana v lastno samopodobo, te od znotraj gloda strah, ki te onemogoča biti ženska. Poišči to žensko v sebi, morda s strokovno pomočjo, vendar ne odlašaj.

Draga Pikica,
Enako se mi je dogajalo, dokler nisva po 4 letih šla narazen. Bila sem BOLNA od ljubosumja in ljubila sem ga brezmejno. Trpljenje ob odhodu nepopisno. Takrat sem resnično občutila, da srce resnično boli.

Zdaj imam že 15 let drugega in sem srečno poročena. Že od začetka niti sledi o ljubosumju, dlje ko sva skupaj, boljše se imava. Ne vem, kako je to mogoče, tak preobrat ?

Tebi želim vse najboljše in ti res ne znam svetovati. Iz lastnih izkušenj vem, da najbolj trpiš ti.

Prosim ne delaj tega, imaš zlatega fanta. Vem, da ti je hudo in da se ne znaš zadržati, zato ti priporočam, da res poskusiš s kakšnim strokovnjakom saj se sama dobro zavedaš situacije in ne moreš si sama pomagati. Partner ti svojo ljubezen izkazuje na 1001 način a očitno tebi ni dovolj, da bi bila tvoja ljubosumnost manjša.

Zakaj te moti lepo oblečena prijateljica, tudi ti se tako obleči! Imej se rada, za tvojega partnerja si najlepša, druge zanj ne obstajajo. pa če se bo v kopalkah sprehajala po mestu in imela idealne mere 90-60-90, boš ti zagotovo bolj všeč, saj te pozna in te ljubi z napakami vred. TO MU JE PRI TEBI VŠEČ!!!!

Povej mu, da ga ljubiš in priporočam ti da mu o ljubosumnosti še zaenkrat ne razlagaš ker bo vedno pazil, da bo to naredil tako in spet ono tako. Kontrolirati se bo pričel in to ga bo izčrpavalo. Zaenkrat še ne, če pa se stanje ne bo popravilo pa se mu zaupaj.

Pozdravljena Pikica!

Izhajam iz stališča, da smo si ljudje različni (in ravno to je največji okras našega planeta) in da zato ni nekega recepta, po katerem bi lahko delovali oz. svetovali. Lahko ti opišem le, kako sem se jaz lotila te zadeve.

Tudi jaz sem bila že bolestno ljubosumana, ne toliko kot ti, pa vendar toliko, da me je to ubijalo. Kar na enkrat je bil svet temačen, jaz pa neprestano slabe volje, zadirčna, nergaška, mrkogleda… Če to pogledaš od daleč, potem natanko vidiš, da ti primanjkuje ‘sonca’, veselja, humorja… Ko sem to doumela (veš, pa to sploh ni bilo lahko), sem se zavestno odločila in trdno sklenila, da bom vsak moj ljubosumni izbruh (kajti, ne ga imeti, se ne da kontrolirati) komentirala v čim bolj humorni obliki. Ej, to je ‘hudičevo’ delo. Zaposli ti možgane, ko iščeš pameten stavek, ki bo povedal to kar čutiš, ne bo užalil partnerja istočasno pa mora biti še iskriv in humoren. Pa še veliko domišljije je bilo potrebno vključiti v to, saj se nisem želela ponavljati. Rezultat tega je bil, da je mož odreagiral vedno z nasmeškom na ustih in z dobro voljo ter razložil vse in pomiril moje duhove. Vsi ti pogovori so bili ‘svetli’, kar me je vleklo ven iz moje turobnosti. In svet je postajal svetlejši, sončen in dolge sence ljubosumja so se skrajševale in skrajševale.

Že res, da se tu pa tam prikrade še kakšen sum pa spet stopim na prežo, toda to se pojavlja vedno manjkrat in zmeraj manj časa me ta ljubosumnost ‘drži’. Kakor koli že, življenje gre svojo pot naprej in naj le gre, dokler je lepo. Zakaj bi se obremenjevali s ‘ČE-ji’, ko nam je pa lahko tako lepo. Če pa nas tam nekje v prihodnosti čaka slaba novica, pa naj.

Želim ti, da tudi ti najdeš pot iz svojega pekla in vidiš kako lep je svet.

P.S. Vsa tista lepa dekleta so lepa in lepoto je potrebno občudovati. Če jo občuduješ ti, zakaj je ne bi tudi tvoj partner. Tudi lepo sliko občudujemo… Prav tako je moških veliko lepih, a ne, tudi ti jih vidiš, ampak ne glede na lepoto obstaja zate le eden sam.

Joj pikica, kot bi brala svoje pismo pred letom dni ali še malo več. Ljubosumna sem bila na vse, kar je šlo mimo mojega in je bilo ženskega spola. V glavi sem bila prava režiserka raznoraznih spletk in prevar. Pa je bilo vse skupaj samo meni v škodo. Trpinčila sem se, predvsem sebe, njega tudi zraven.Pa vse skupaj je bilo čisto brez podlage.Čeprav moram reči, da imam še zdaj včasih kakšne prebliske, pa se poskusim prepričati, da ni tako, da mu zaupam in tudi mu.
Ne trpinči sebe, še manj pa njega. Resno, to je huda stvar, vem. mogoče si imela kakšno slabo izkušnjo pred njim, pa si zato takšna, pa niso vsi enaki. Niti najmanj. Poskusi se osvoboditi, veliko lažje in lepše ti bo, obema. Lep dan ti želim.

Iz srca hvala lepa vsem!

Res upam, da bi mi uspelo, čeprav bo potrebnega veliko truda in samokontrole. Zavedam se, da problem tiči v meni, v moji nesamozavesti.

Obljubim, da bom delala na temu, ampak brez pomoči težko.

Resnična hvala vsem!

Lep pozdrav od Pikice!

Jaz bi te počila nazaj in to bi bilo tudi zadnjič, da bi me videla od spredaj. Samo še odhajati bi me videla.
Če veš, da imaš problem, ga začni reševati s pomočjo strokovnjaka.

Draga Pikica!
NUJNO poišči pomoč, predno bo prepozno! Če se bo to nadavljevalo bosta odšla narazen – slaba tolažba ampak verjemi mi. Sama sem bila ista, tako dolgo, dokler iz samih obtožb proti njemu nisem izgubila vso ljubezen do njega. Potem sem ga sprejemala kot nekaj samoumevnega in stvar se je obrnila – ljubosumen brez povoda je postal on. Vem kako zgleda ena stran – ti, ki si ljubosumna in si ne moreš pomagat – napadaš brez osnove – verjemi, da še tako prekleto vem, spravljala sem ga v solze, se mu opravičevala ampak, si nisem mogla pomagat, vem kako je ko je drugo ljubosumen, ko te obsoja….Groza…Zgubila sem toliko živcev, da sem zapadla v depresijo se šla zdravit njega pa videt nisem več mogla!
To je bolestna ljubosumnost in sama si ne boš mogla pomagat – nisem si mogla ne jaz ne on in mislim, da po vsem tem kar si napisala si tudi ti neboš molga – edino kar boš naredila uničila boš tako lepo vezo.
Pojdi po pomoč – to ti polagam na srce!

Vso srečo!

To kar ti navajas je pa ze hudoooooo…pikica vzemi se v roke!!!!
To kar ti delas svojemu partnerju (pa ne vem kako te lahko sploh se gleda!!!), je nezaslisano…….. spremeniti moras nacin razmisljanja, ne pa da se nekaj zadrzujes….ceprav ti svetujem, da se oglasis pri strokovnjaku, ki ti bo znal pomagati.
Zelim, da cimprej resis zadevo!!!!!!! Srecno.

Ja, čimprej!!! Ne odlašaj, ne išči izgovorov, ne išči odgovorov, ki jih ne moreš najti… Enostavno pamet v roke in proč z ljubosumjem.

Sem videla že preveč zvez, ki so razpadle na tak način….

Ugrizni se v jezik, ko ti kaj takega pade na pamet. Predvsem pa vztrajno, ne pričakuj rezultatov takoj, ampak v enem letu bi ti sigurno moralo uspeti!

LP

Jaz ti lahko rečem le to, da imaš problem s pomanjkanjem samozavesti, bogsiga vedi zakaj, in pa drugič, kot vem, ljubosumje in nezaupanje v drugo osebo delno temelji tudi na osnovi lastnega početja. Hočem povedati le to, da če ti greš kdaj s kolegicami ven, v mesto na kavico, ali na splošno se družiš z njimi, mimo pa gre en fejst dedc, kaj ga ne bi opzaila, ga pogledala????? Jaz ga, vendar veš kaj si rečem (6 let imam fanta in 4 leta staro hčer): Mater vredi zgleda, samo jaz imam doma še bolj fejst dedca. To pomisli vsakokrat ko bo vredi bejba šla mimo, saj faca in štel ni vse, dopovej si da si ti naj naj (pa da ti ne bo v glavo stoplo), in dokler ga imaš, boš ga cartala,….Vsekakor pa se dosti pogovarjaj z njim!!! NE ZADRŽUJ SE, NA LEP NAČIN MU POVEJ KAJ TE MUČI, NE PA KO TE ŽE MUČI, GA PA RUKNEŠ POD REBRA. Punca samo enkrat, no mogoče dvakrat boš to storila, pa bo katera druga srečna ob poljubih na zadnjico.

Ženska skuliraj se! Malo se vživi v svojega partnerja in si predstavljaj, če bi on tebi to počenjal. Po moje bi ga že zdavnaj skenslala. Jaz bi te 100% – Življenje je prekratko, da bi prenašal takšno beybo! Hoho, da me udari pred prijatelji in zaradi take brezveznosti. Ne glede kako te ljubim, te naženem 100/h. Ne razumem, kako lahko to ta tvoj tip prenaša?? Če je pa še on kaka copata, pol sta pa ravno za skupaj. Res se še bolj zamisli – delaš samo škodo s tem.
Drugač pa očitno ne znaš uživati v svoji sreči. Žalostno. Še enkrat si preberi prvi stavek in si poišči strokovno pomoč, dokler te tvoj “dragi” res kam ne pošlje.

draga pika!

imam prijateljico,ki je ista kot ti,izgubila je vse,danes je sama nesrečna,zagrenjena …….vse kar ena ženska nebi nikoli smela biti!Ne dovoli si tega,vse je v tvoji glavi ti si najmočnejša in če se ti zdi da si ne moreš pomagati kot si napisala skupaj poiščita pomoč.

veliko sreče tiu želim

Aj aj Pika!

Serješ ga. No, naj ti povem, da ti očitno obupno primanjkuje samozavesti. Jaz sem bila včasih polovico tako huda kot ti (glih tepla ga nisem in mu težila za vsako babo, ki jo je pogledal).
Mislim, da moraš prvo kot prvo nujno prebrat kakšno knjigo o razlikah med spoloma, da ti bo bolj jasno zakaj tipi gledajo za ženskami.
Naj pa te “razveselim”, da se ne bo nikoli spremenil. Poskušaj ga že enkrat sprejeti kot moškega. Vedno bo gledal in na svetu bo vedno veliiiiikooo lepih in lepših žensk od tebe. A zavedaj se – na koncu si ti tista s katero gre domov, gre z njo spat, jo boža… in žal boš s takšnim vedenjem tudi ti tista, ki ga bo prislilia, da ti bo rekel zbogom. Premisli, če se splača.
Če vidiš lepo žensko, obrni se stran in ne glej če jo on gleda, isto je s televizijo. Poglej stran, pojdi na WC… polno izgovorov imaš, da ne gledaš tisto kar boli.
Baj d vej – a si škorpijonka?

New Report

Close