Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Ali je kaj narobe z živci?

Ali je kaj narobe z živci?

Spoštovani!

Zanimata me dve stvari, ki jih že nekaj časa opažam pri sebi.
1. Ali je normalno, da mi občasno, pri spolnem odnosu, nekako ”ohromi” določen del telesa? Med samim odnosom se mi namreč včasih zgodi, da dobim mravljinčasto zgornjo ustnico oz tak občutek, kot da mi zgornjo ustnico malce zateguje ali pa čutim uripanje živca nad zgornjo ustnico; enkrat se je ta mravljinčavost prenesla še na celo levo lice, na koncu pa sem čutila kako mi utripa še živec pol levim očesom. To se je zgodilo v parih minutah in potem odnosa zaradi mojega strahu, da je nekaj resno narobe z mano, nisva nadaljevala. Stanje se je zelo hitro umirilo. Včasih se mi zgodi, da dobim med odnosom tudi take čudne občutke v nogi, ne znam opisat, kot bi mi noga zaspala, potem pa zopet čutim nekakšno drhtenje. To se mi ne zgodi zmeraj, tako da ne vem od česa je to sploh odvisno in tudi ne zakaj se mi to dogaja. KT ne jemljem. Ti občutki se mi pojavljajo samo pri spolnih odnosih.
Prav tako me zanima ali je normalno, da se mi, tudi samo občasno, potem, ko doživim orgazem, nekako ”zamaši” leva polovica glave? Saj vem da se sliši smešno, ampak občutek je tak, kot da na levo uho malce drugače slišim, vendar še vedno slišim vse…ne vem, kot bi mi nekdo nekaj poveznil čez uho. Prav tako je tisti predel na dotik drugačen, ne boli in nič, samo drugače je. V minuti, dveh se stanje normalizira.
Ali se vam kaj sanja kaj bi to bilo? Včasih me prav pošteno zaskrbi, da me bo kar kap ali kaj podobnega.
2. Pa še zanima me kaj bi bilo po vašem tole: tudi samo občasno, med naporom (sicer sem šporno kar veliko aktivna in s precej kondicije) in to samo kadar kolesarim, se včasih vmes pač malce ustavim in se mi kdaj zazdi, da se mi pogled, kadar recimo dalj časa poskusim gledati določeno točko na mojem telesu, širi in oža…spet ne znam točno opisati, ampak je tako, kot da bi se mi zenica zelo močno krčila pa spet razširila in bi se mi potem točka ki jo gledam v tem ritmu tudi raztezala in krčila. Počutje je takrat vedno v redu, samo potem se zmeraj ustrašim kaj se mi dogaja. Tudi to mine zelo hitro in vedno potem nadaljujem z vožnjo. Ni pravila kdaj se mi to dogaja, vendar res samo kadar kolesarim, pa še to ne zmeraj.

Aja, stara sem 24 let in drugače zdrava, razen manjše mitralne in trikuspidalne insuficience, zaradi katerih pa nimam omejitev.

Se opravičujem za malce zbegano in daljše pisanje. Zelo bi bila hvaležna za kakšen odgovor, ker me včasih res že kar pošteno skrbi.

Najlepša hvala!

Spoštovani!
Malo ugibam, tisti občutki v ušesu bi lahko morda bili povezani s porastom utripa in tlaka, podobno bi lahko veljalo za “motnje vida” ob naporu. Mravljinčenja ob spolnih odnosih pa bi bili lahko povezani tudi s (pre)hitrim dihanjem. Zelo malo verjetno se mi zdi, da bi šlo za bolezen, vsekakor pa ne gre za možgansko kap.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala lepa za tako hiter odgovor.

Vprašala pa bi Vas še, za kakšne bolezni, če že, bi v tem mojem primeru lahko šlo. In ali je po Vašem potreben pregled pri zdravniku?

Najlepša hvala!

Malce narobe sva se razumela… mislil sem, da mi na misel ne pride nobena bolezen, ki bi jo lahko povezal z opisanimi težavami. Obiska pri zdravniku vam seveda ne smem odsvetovati, vprašanje pa je, če bi pregled pokazal kaj posebnega. Če so občutki pri kolesarjenju povezani z večjimi napori, predlagam, da jih povečujete postopoma.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close