Najdi forum

ali je dovoljeno?

Zanima me, ali je pri zdravljenju kandidjaze, dovoljeno jesti pomaranče, grenivke, limone, jabolka in banane? Hvala in lp.

Po dieti za zatiranje kandide ne smeš jesti nobenega sladkorja. Lahko piješ limonin sok. Vendar bi se kljub temu pozdravil, če bi jedel samo sadje in zelenjavo, ker bi si okrepil imunski sisem. Na začetku bi se ti stanje za nekaj tednov verjetno, oz. skoraj sigurno poslabšalo.

Emina

Če prav razumem je, razen limon, vse sadje prepovedano? V bistvu vse vsebuje sladkorje…

Prepovedano je vse, kar predstavlja hrano za to glivico. To pa je:
– sladkor
– bela moka
– vsa fermentirana hrana in pijača (sir, črni čaj itd.)
– alkohol (posebno pivo in vino)
– kvas in gobe (ker so tudi same glive)
– sladko sadje
– arašidi

Omejiti je treba:
– sadje
– mleko (dovoljeno je sojino mleko, seveda brez sladkorja)

Korenasto zelenjavo in krompir je treba olupiti.
Na postani hrani so lahko glivice in plesni, še preden to zavohamo ali okusimo.

Hrana proti kandidi:
– česen
– naravni jogurt
– ekstra deviško olivno olje
– svetlinovo olje
– lactobacillus acidophilus
– kapronska kislina

Emina

Jaz sem si jo tako pozdravil! 🙂 Vseeno pa bi ti odsvetoval banane, če pa že, pa jih kupi nekaj dni prej in jih imej doma/v pisarni nekaj časa, da “spikajo” (dobijo črne pike). So veliko lažje prebavljive, saj je dosti južnega sadja pobranega dobesedno čisto zelenega in počasi “dozoreva” med transportom. Ko boš kandidazo odpravil, bodo tudi prebavila bistveno lažje prebavila sladko sadje. Alkohol, rafinirani sladkorji, težke beljkakovine (meso, sir, gobe (so dosti slabše od sira)), pekovski izdelki z belim kruhom in bližnjimi sorodniki na čelu, ipd … so katastrofa.

Dovoljeno pa je vse. Kadit, pit, kavica, žvečilni, hamburgerji in cocacola, pa tudu s cigareto v roki “fanatičnemu” vegetarijancu razlagati, da vegetarijanstvo ni dobro za zdravje, ali pa s cigaretami v rokah obirati “pokvarjene” zdravnike – vse je dovoljeno. Nihče ti nič ne more. In ja, vse sem že doživel.

Pozdravljena

Dovoljeno je kislo sadje, kivi, ananas, limona, prekuhana jabolka kisla, toda jaz bi se na začetku diete prvih par tednov raje izogibala tudi temu!

LP

Graciela

New Report

Close