Najdi forum

V zadnjem času opažam, da je oče zelo razdražjiv in vzkipljiv. Ker dela s strankami, je to zelo moteče. Moram pa poudariti, da se to dogaja samo v zadnjem času. Prej je bil vedno prijazen in razumevajoč. Večkrat sem tudi že opazila, da stresa z glavo. To stresanje je nezavedno (on to ne ve oz. ne čuti). V trenutni situaciji se je nemogoče z njem razumsko pogovoriti. Na vsak pogovor odreagira z besednim napadom in vpitjem. Tudi mami misli, da je “čuden”.
Da naj gre z zdravniku, se mu sploh ne upam reči, ker se bojim kako bo odreagiral.
Bi lahko šlo za kakšno bolezen ali pa se je samo spremenil?

najbrž stres in pritisk delata svoje, najboljš, da gre do dohtarja, omen mu, nej gre k zdravniku, da je to mišljeno dobronamerno.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Če stresa z glavo in je razdražljiv, čuden so lahko zgodnji znaki Parkinsonove bolezni. Kako je pa z rokami, se tudi kaj tresejo?

Ja, tudi roke se mu tresejo, a manjkrat kot glava.

Hvala za namig na Parkinsovo bolezen, saj sem razmišljala, pa sem se samo na Alzhajmerjevo spomnila (samo tukaj gre za demenco).

Kako dolgo pa že opažaš stresanje?
Moj oče je začel biti “čuden” poleti, novembra mu je začelo mrtviti prste na rokah, decembra je izgubil spomin, zavedanje, konec decembra je bil v komi in sredi januarja umrl.
CJD.
Dobro opazuj svojega očeta, ne mislite, da je samo “čuden”, poskusite se pogovoriti z njim, da vam odkrije še kaj, kar ga morda muči.
Srečno!

Moj oče je pri 54 letih kazal podobne znake,s tem,da se je še začel narobe oblačit(etikete ven,V izrez ozadaj…),ni in ni mogel zavezat vezalke…Dobil močno vročino,sum na meningitis,opravili CT glave,tumor na možganih.Umrl je v 6 mesecih od postavljene diagnoze.Spravite očeta k zdravniku.LP

Oh madona same črne scenarije ste ji napisale.

Za avtorico…naj gre oče k nevrologu in bodo takoj ugotovili kaj je. Če je Parkinsonova ni konec sveta, dobil bo zdravila, ki mu bodo olajšala- zavirala to bolezen. Pozdravit se jo sicer ne da, lahko se jo pa kar dobro zabremza.

Stesanje opažam že skoraj 2 leti, a kadarkoli sem ga opozorila, je rekel, da je od stresa (ima privat podjetje). Stresanje je čedalje pogostejše. Situacija v podjetju pa se je precaj umirila.
Pred 1 letom je bilo res stresno (recesija). Sedaj pa je prodaja super. Ni ravno nekega posebnega razloga za stres. Razdražjiv in vzkljiv pa je cca. 2 meseca.

Mojemu očetu so se tudi dolgo časa tresle roke, pa smo vedno mislili, da je od preveč kave, cigaret, stresa. Pol je pa 1x padu dol in so ga pregledal in ugotovil Parkinsonovo. Zdaj s to boleznijo živi že 8 let, razen močnega tresenja rok, občasnih problemov z ravnotežjem in občasno razdražljivostjo- depro živi čist normalno. Jemlje pa ta zdravila, ki naj bi zavirala vse to.

Če se nekaj spreminja, se je nekaj sprenilo v njegovem načinu življenja ali v telesu.
Je možno, da je pod zelo velikih stresom – npr. večjem kot prej, ima dolgove, gre podjetju slabo, odnos z mamo je … itd. itd. Kajti če je, stres že kaže na posledice.
Bolezen pravijo vedno opozori nase.
Svetujem ti/vam ,da si/ste pozorna/i na simptome bolezni srca in ožilja, predvsem na morebitne simptome nevroloških bolezni – sploh možganske kapi.
Prepričajte očeta, da gre na pregled.

Tudi jaz se najbolj nagibam k Parkinsovi, če bi bilo kaj drugega ( npr. tumor) bi se verjetno v 2 letih pokazali še kakšni drugi znaki.

Samo nimam pojma kako naj ga k zdravniku spravim. On niti pod razno noče nič o tem slišat.
On je 100% zdrav, tako trdi in se začne razburjat, samo če kaj namignem. Užaljen je potem še 14 dni.

Najbolj me moti pri stikih z stankami, ker to vpliva na dobro ime podjetja. Je pa direktor in lastnik podjetja, tako da mu težko kdo kaj reče.

Moj oče tudi ni hotel za doktorja slišat samo, da si mu omenil je čist pop*****. Ko je pa dol padu se je pa ful prestrašu in od takrat naprej doktorje in nas posluša. So se pa kazali znaki te bolezni tudi nekje cc 2 leti.
Probaj ga nekako spravit k nevrologu. Ali pa pejd do njegovega osebnega zdravnika, povej situacijo in naj mu zdravnik pošlje vabilo pod pretvezo, da gre za preventivni pregled pri njegovih letih. Probaj neko tako varianto.
Če se ne bo zdravil mu lahko bolezen zelo zelo hitro napreduje in potem tudi delat ne bo mogel več.

Kakšne pametne razlage glede teh simptomov nimam, je pa verjetno res kaj nevrološkega in Bacin ti je dala super nasvet, kako očeta spraviti k zdravniku. Vsekakor osebnemu zdravniku povej čimveč simptomov, da bo znal kasneje še kaj povrtati očeta.
Je pa pri moških res tako, da k zdravniku nikakor in da imajo večinoma v glavi, da so super zdravi in fit, kot so bili pri dvajsetih.
Mojega očeta je tako npr. streznilo merjenje kostne mase in je kar hitro obrnil ploščo glede gibanja in prehranjevalnih navad (prej smo se pa lahko z mami metale na trepalnice, pa ni nič pomagalo).

Hvala za nasvet. Bom poiskusila priti do očetovega zdravnika.

New Report

Close