Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Ali je avstralski ovčar primeren za našo družino?

Ali je avstralski ovčar primeren za našo družino?

Zdravo, prosila bi za mnenje lastnikov, poznavalcev, rejcev…

Jaz si zelo dolgo želim psa. Takoj ko sem srečala avstralskega ovčarja sem se zaljubila v to pasmo. Starše sem že prepričala (sem najstnica in starejša sestra 2 mlajših bratov). Mami je pasma všeč a ima pomislekeglede delovne pasme, potrebi po gibanju… tudi jaz sem razmišljala o drugih pasmah a vedno se vrnem na avstralca.

Živimo v hiši z zelenico. Pogoj za psa je, da ni v hiši, čeprav si jaz tega ne želim. Bil bi zunaj na ograjenem vrtu v udobni, prostorni uti v senci  (pogojno v kleti ob nevihtah, zelo mrzlem vremenu…). V prvih dneh sem pripravljena spati z njim zunaj. Kupili bi ga ko bi bile poletne počitnice da v prvem mesecu imel bližino. Ko bi bili v šoli in službah bi ko bi bil starejši igral s sosedovo psičko.

Naj poudarim da že več kot 2 meseca vsak dan hodim na sprehode zjutraj, po šoli in zvečer na sprehode, včasih tudi tečem. Z družino imamo radi pohode, sprehode, kolesarjenje in ostale športe. Radi hodimo na izlete. Imam interes psa usmeriti tudi v pasje športe kot agility, flyball… Obožujem tudi trike in vaje poslušnosti. Pri starihstarših imamo kmetijo z živalmi morda bi ga preizkusila tudi v zganjanju živine.

To bi bil naš prvi pes in res si želim avstralskega ovčarja vendar ne želim da je nesrečen in trpi. Sprejela bi tudi kašno drugo pasmo podobno avstralskemu ovčarju (obožujem barvo red merle in rada bi samičko). Seveda stroški niso problem.

Hvala za vse odgovore in pomoč ki mi jo nudite.

Če je v redu da ga imamo bi prosila tudi za seznam vzrediteljev ne samo iz slovenije, če je mogoče. Če pa ni pa prosim za primernejšo pasmo rjave, rdeče oranžkaste barve. Prosim za hitre odgovore.

Hvala

New Report

Close