ali imate na majhnih vrtičkih freze?
Niti freza, niti štihanje.
Frezali smo le enkrat, pa so šle vse gliste, zemlja pa mrtva in korenine plevelov razsekaš na tisoče koščkov, kar ima za posledico več plevela.
Biovrtnarim: kompostiram vse odpadke in plevel, v jeseni pa s to maso pokrijem cel vrt. Spomladi je zemlja rahla, polna življenja, le prerahljam in sadim, sejem. Se odlično obnese in ima mnoge prednosti, priporočam kako knjižico o biovrtnarjenju.
Tudi poleti pokrivam tla okrog rasltin s travo in plevelom, posebno paradižnik to obožuje. Je treba tudi manj zalivat
Če koga zanima, sem biovrtnarjenje bolj podrobno opisala že v enem postu.
http://med.over.net/phorum/read.php?f=61&i=3883&t=3882#reply_3883
Pa uspešno vrtnarjenje,
Miranda
Se mi zdi da je frezanje malo goljufanje. Tam kjer jaz obdelujem površine se najprej orje in potem freza. Ne vem kako je lahko frezanje brez oranja ok.
Kako se gnoji? Sej mora bit večina rastlin ožganih.
In se mi zdi da obračanje ni brezveze.
Po moje frezanje ni bistveno drugačno, kot če bi malo z motiko prekopal. Vsej kar se gnojenja in obračanja tiče.
Poleg tega, kdo za male površino kupuje mehanizacijo. Že pri velikih se ne splača ne vem kako. Za 800€ se da, brez da je treba delati, dobiti kar nekaj zelenjave na tržnici. Tu sta pa še bencin in vzdrževanje.
Pa še to. Bojite se za svoje telo. Mislim da vam štihanje vrtička ali dveh nebo škodilo. Razen če ste res tako slabi, da vaš že vsak napor “položi”. Potem je itak čas da se malo zamislite. Glede na to, da pišete na forum predvidevam, da niste neke none in nonoti.
Če pa že ne to, pa raj sosedovem mulcu stisnite 20€, pa boste imeli narejeno kakor je treba. Pa še to je pomoje opravičeno samo v primeru kakšne bolezni.