Ali imam probleme s ščitnico, kam se obrniti
Pozdravljeni vsi, nujno prosim potrebujem nasvet, ker stanje postaja neugodno za dnevno funkcijo. Čeprav sem imela sedaj en mesec mir okoli tega, je danes ponovno udarilo, saj sem tik pred ciklusom.
Obstaja namreč sum težav s ščitnico, stara sem 46 let. Da sem poslovno konstantno pod stresom je dejstvo, saj rešujem krizni primer in tudi kadar sem prosta, sem v zvezi s tem nezadovoljna. Bila sem rekreativna športnica, zdaj pa že 5 let le redko športam. Dopoldan sem prezaspana, ob večerih, ko se vrnem iz dela pa nimam energije. Težo imam enako enkrat 3 kg več, drugič 3 manj. Sladkarijam se izogibam in belemu kruhu. Vse jedi z bele moke res le obcasno.
Navajam podrobnejši opis težav, da se opredelite. Upam, da je na forumu tudi kakšen zdravnik.
Simptome akutne opažam po fazah, 3 leta. Manjše dele tega pa nekje 10 let nazaj.
Pojavijo se nekaj dni (cca 3 dni) pred menstruacijo ali med ovulacijo.
Opis težav:
Dopoldan popijem kavo doma ali dve, nato po odvajanju blata, se mi trebuh napihne in nato se sprožijo mravljinci, iz dlani se znojim, sili me na bruhanje, čutim nezmožnost za koncentracijo, tresem se rahlo, dobim zamegljen pogled in po kosilu mi postane boljše, to so simptomi padca kr. sladkorja, ki se pojavijo po odvajanju blata, ko napihne trebuh. Posledično (nekajkrat, 12x letno, ne vedno) občutim povišan srčni utrip, pritisk v malih možganih (kortizol??), do te meje, da sem mnogokrat (ravno danes) panično pobegnila domov ležati, saj sem doživljala, kot da bom izgubila zavest sredi hoje, vožnje ali v trgovskem centru, zato mi je obisk trgovskih centrov nočna mora in ne radost. Prav gotovo bi od panike, res izgubila zavest, v kolikor nisem prišla pravočasno domov v posteljo. ali pa vsaj pojest kosilo, vendar tako omotičen z nabijanjem srca težko počakaš na jed sploh če si sam in te je strah ali se boš onesvestil.
Pri večkratnem obisku osebne zdravnice, so po laboratorijskih izvidih, delovanje ščitnice opredelili v mejah normale. Tudi drugi in jetrni testi niso pokazali nič dramatičnega razen madeža na jetrih, ki pa se ni večal, pri ponovni kontroli čez 3 mesece. Žolčnik ima nekoliko anomalije pa vseeno nič kritičnega.
Ginekološko menda tudi ni vzrok, glede da niso obakrat v letih 2015 in 2016, ničesar odkrili z UZ.
Sem pa imela operacijo endometrioze 2011 leta vendar se naj ne bi povrnila, več bi odkrili le, če bi me laporaskopsko operirali in podrobneje pregledali s kamero, UZ, ne pokaže bolezni.
Ker nisem več prenašala teh obupnih slabosti in nezmožnosti preživeti pogosto normalno delovni dan, sem se obrnila na alternativno medicino 2016 leta, kjer preko pregleda šarenice zaznavajo spremembe v telesu. Tam sem dobila izpis, da bi mi naj nevšečnosti povzročala povečana ščitnica na levi strani. Sprožilec pa je pretiran stres. Naj še omenim, da to zaznavam spomladi, jeseni in morda 1x do 2x pozimi. Traja pa nekje 4 dni.
Vsekakor je vredno priti na jasno ali je nagaja ščitnica ali ne.
Prosim za odgovor,
Pojdite na samoplacniski pregled krvi, izmerijo naj vam T3, T4 ter protitelesa! Osebni zdravnik zal pregleda samo TSH in za njega je to zal dovolj..
Forum je zaprt za komentiranje.