Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Ali ima kdo podobne tezave?

Ali ima kdo podobne tezave?

Leo pozdrav vsem!
Pred kratkim sem izvedela za drustvo in sklenila sem,da se oglasim.V preteklih sedmih letih se je tudi meni dogajala ista zgodba,kot vsem vam..Se zdaj mi ni jasno, kako vse to prezivimo, verjetno zato, ker ni druge izbire.Rada bi vprasala, ce ima kdo enake tezave, kot jaz.V zgornjem predelu hrbtenice mi preskakujejo vsi sklepi,prav tako ramenski sklepi, vse skupaj pa krasno boli.Diagnoze mi pravzaprav niso postavili, po zadnjem pregledu pri ortopedu mi je le ta povedal, da sodim v skupino ljudi, ki ima genetsko slabe vezi.Bolijo me tudi ostali sklepi in razne misice,najhujse je v predelu lopatic.Zdravil ne jemljem, ker je potem se slabse, tudi k zdravnikom vec ne hodim, ker se mi potem poslabsa psihicno stanje, ne razumem njihovega indolentnega odnosa in arogance, da o neskoncnem cakanju po cakalnicah sploh ne govorim.Od zdravnikov bi clovek pricakoval, da bodo ze iz profesionalne radovednosti morda poskusili pomagati cloveku v stiski.Nic od tega, obcutek imas, da si jim v breme, simulant, ki noce delati v najboljsem primeru pa zivcna razvalina, ki si bolecine seje po telesu in si noce pomagati.
Tudi alternative se vec ne grem, ker sem zmetala na kupe denarja,ucinka pa nobenega.Pravzaprav cakam na cudez in medtem nekako zivim. Imam se eno vprasanje:se mi samo zdi ali res fibromialgija prizadene pretezno zenske?Nobenih moskih imen nisem zasledila na forumu.Upam,da vas nisem spravila v slabo voljo s svojim jamranjem.Vse dobro vam želim.

Ali ste si ogledali rezultate ankete, ki smo jo izvedli med bolniki?
Tukaj:

Na dolgotrajne bolezenske težave se človek lahko začne duševno odzivati s prevladujočim nezaupanjem, pretirano usmerjenostjo v minus, resignacijo … ipd., kar v ničemer ne prispeva h konstruktivnemu reševanju problema.
Poskusite preusmeriti svojo bolečino v pozitivno smer, ne čakajte na čudež, temveč aktivno pristopite k spopadu s situacijo! (Ali vam lahko kaj pomagajo vsebine tukaj: … ?)

Vključite se v skupino za samopomoč in sodelujte z nami na forumu.

Lepo vas pozdravljam
Veronika

Hvala za spodbudne besede in spletne strani.Rezultati ankete pa niso preveč optimisticni, kajne?Sama bolj sodim med izogibovalce problemom,vec ko vem o fibromialgiji,manj me zanima, kaksne katastrofe me se cakajo.Kot,da ni bilo ze zdavnaj dovolj boleicin za tri zivljenja.Obcudujem tiste, ki zmorete poleg lastnih tezav se skrbeti za druge.Mogoče je moje pocutje posledica izoliranosti-v vseh teh letih se nisem spoznala nikogar, ki bi imel podobne tezave, zato bi vas prosila za naslov mariborskega drustva za samopomoc, ce obstaja.Ne manjka mi namrec moci za boj z boleznijo,manjka mi moci za spopadanje z nasim zdravstvom.Hvala se enkrat in lep pozdrav.

Lep pozdrav!

Draga ga.Livija!

Tudi v Mariboru nas je kar nekaj bolnikov, vendar imamo probleme s prostorom srečanja. Že v februarju smo dali vlogo za nov prostor (starega smo izgubili zaradi spremembe namembnosti) in kljub raznim obljubam in zavlačevanju so nas po treh mesecih zavrnili oziroma lahko dobimo prostor samo proti plačilu kot vsi drugi. Tako smo spet na začetku. Lahko pa me kontaktirate na mobi 031-747-949. Saj na žalost seda bolj kontaktiramo preko telefona.

Prosim pa vse ostale bolnike iz mariborskega območja za pomoč in ideje za nov prostor, kjer bi se lahko ponovno srečevali.

Vesna

To, da pomagaš drugim ti daje voljo in energijo, pa še zelo pomaga če misli preusmeriš izven sebe – na druge.Poskusite tudi vi preusmerit misli na kaj lepega.

“OVIRO SPREMENI V PRILOŽNOST!!”

Lep pozdrav Bojana

New Report

Close