Ali gre lahko na zrak??
Spoštovani,
hčerka stara 15 mesec že približno 2 tedna preboleva nekakšno virozo, najprej prehlad, nato vnetje ušesk, sedaj pa je prišlo tudi na pljučka (pisk, hropenje). Dobila je inhalacije že pri svoji zdravnici in pumpice tudi za domov – 4 x na dan po dva vpiha (Flexitide, Berodual – mislim da sem prav napisala). To je dobila v petek, 9.2.07, v soboto pa se ji je pojavila spet vročina, 37.5, zvečer se je stopnjevala nad 38.5….ker je bil čas za spat sem ji dala svečko in vročine naslednji dan ni bilo. Povečala sem ji tudi dozo vpihov, tako da je pred spanjem dobila po 2 vpiha vsake pumpice.
Tudi nosek je imela kar zamašen in sedaj ji res zelooo izpiram z fiziološko raztopino ter z aspiratorjem povlečem ven, če ima kaj sluzi. Ne vem če ji je to pomagalo, vendar je hčerka končno zadihala dokaj normalno in tud spala je v redu. Prav tako pa se ji je izboljšalo počutje – spet dobrovoljček. Naj še omenim, da ji rinejo vsi štirje kočniki ven in mislim, da jo tudi to muči.
Jutri imamo kontrolo ponovno pri naši pediatrinji.
TOrej kot je že v naslovu me zanima ali grem lahko z njo na zrak, ker je že cel teden zaprta v stanovanju in samo govori pa – pa in kaže na vrata. Sedaj, ko je bila tako boga in bolana res ni šla. Zdaj ko se ji stanje izboljšuje pa me zanima, če jo lahko peljem malo na zrak??
Za vaš odgovor se Vam že v naprej zahvaljujem.
Lep in uspešen dan še naprej,
belči
Pozdravljeni, belči,
če je punčka brez vročine (počakajte še danes, da vidite, kako bo popoldne in proti večeru), potem lahko gre ven.
Flixotide pa dajemo samo 2x dnevno, le ob hudem poslabšanju astme lahko predpišemo na 6 ur.