Najdi forum

Ali ga naj zapustim??

Pozdravljeni!

S partnerjem se poznava okrog 2 leti in pol, od tega hodiva 1 leto in pol ter ziviva skupaj leto dni. Na zacetku sva se super razumela,niti v sanjah mi ni prislo na misel, da se clovek lahko tako spremeni kot se je on. Malo preden sva zazivela skupaj se je spremenil za 360stopinj.

Postal je hladen do mene, nikamor ni več hotel iti z menoj……..skratka nenormalna sprememba. Boter tej spremembi je bilo morje, ki smo ga preziveli skupaj s prijatelji-njegovi in moji prijatelji. Ker je tik pred odhodom z morja prislo do konflikta med mano in njegovim kolegom mi je zabical kako se to obnasam in da nisem prav ravnala. Skratka v tej kočljivi situaciji je podržal z njegovim kolegom ……posledica tega vsega na koncu je bila tudi ta da mi je rekel da zaradi tega zdaj dolgo več ne bo šel na morje …in tako se je zgodilo letos……ni hotel iti zato sem dopust prezivela brez njega……..skratka vse mora biti po njegovo..tako pri izbiri pohištva in vsega v stanovanju…..to je groza.

In včeraj sem mu dopoldan omenila da naju moja prijateljica vabi na pijaco…mi je odgovoril, da se bova se kasneje pomenila…..ko je prisel cas da bi rabla it, pa ni sel, ker se je on med tem casom zmenil s svojimi kolegi……in to se ni zgodilo prvic…nekoc sva se veliko druzila s to kolegico in njenim fantom, zdaj pa naenkrat noče več nikamor z mano. A si predstavljate kako se počutim ko moram kamorkoli sama……..na pijačo s prijateljico in njenim fantom kar sama, ker pač njemu ni za iti, vedno si nekaj zmišljuje……ali pa na primer ko je kje kak koncert noče iti z mano, ko je pa koncert ki se njemu zdi dober pa bi on rad da grem z njim in ponavadi sem tudi šla sedaj pa mu nekako dajem “kontra” in mu tudi dam vedeti da ne grem z njim ker tudi on noče iti nikamor z mano.

A se mi že meša ali je to moje ravnanje upravičeno. Skratka non stop se kregava zaradi malenkosti,…zadnje časa samo dviguje glas ko ga kaj normalno vprašam………dela se kot da je ful pameten in da jaz nimam pojma o ničemer……….ne vem več kako naj se spoprimem s to težavo…..mislim da mi moči pohaja, ne želim več živeti tako………ne vem kaj naj naredim., ALI GA NAJ ZAPUSTIM????Ali mi lahko kdo kaj svetuje,???? morda je imel kdo kako podobno situacijo…………

Hvaležna vam bom za vsak, še tako majhen nasvet!

Lp, neodločena

Pozdravljena Zvezdana

Lepo, da ste se oglasili. Res ste se znašli sredi partnerskega odnosa, ki po takem principu nima skupne prihodnosti.
To kar počne vaš fant je čustveno izsiljevanje in psihično nasilje. Nima nobene pravice, da se tako obnaša do vas. Tudi, če takrat v sporu z njegovim prijateljem niste imeli prav, to ni nobeno opravičilo za njegovo obnašanje. Partnerski odnos bi moral temeljiti na medsebojenem spoštovanju, medsebojni podpori in skupnem odločanju, vaš fant pa ravna ravno nasprotno od tega.
Za vsem skupaj verjetno tiči globlji razlog kot je zgolj prepir z njegovim prijateljem. Poiskati je treba pravi razlog zakaj se je tako spremenil ali pa je morda to njegov pravi obraz, ki ga na začetku ni pokazal.
Predlagamo vam, da se čimprej pogovorite z njim. Mu poveste kaj čutite, kaj vas moti in povprašate zakaj se tako obnaša in kakšna so sploh njegova čustva do vas. V kolikor po pogovoru ne bosta našla skupne rešitve, je bolje, da greste svojo pot, preden se stvari še bolj ne zakomplicirajo.

Pa veliko sreče in lep pozdrav,
Tanja in Bogdan

Odgovor na tvoje vprašanje: DA

Seveda. Nič ne čakaj. Ne premišljuj, pač pa le odidi. Prav gotovo te nekje čaka nekdo, ki bo bolj razumevajoč.

Oj vidim, da nisem edina ki se ji dogaja kaj takega!Verjemi, da je bolje da se neha vse skupaj kot pa da trpiš v nedogled in ga prenašaš saj bo sčasoma le še slabše, lahko poskusiš z pogovorom na lep način, če obstaja ta verjetnost, drugače te pa gotovo nekje čaka še kdo drug, ki ima kaj skupnega in ki te bo sprejel takšno kot si kajti to je nesebična ljubezen, dajanje in še 1x dajanje.

Tudi jaz mislim, da če nimata skupnih interesov, skupnih prijateljev in skupnih dejavnosti, je bolje, da se razideta.
Dobro, da sta nekaj časa živela skupaj, da si spoznala njegov pravi značaj. Nekatere so namreč tako naivne, da se prehitro poročijo in imajo otroke, potem je vse zelo zakomplicirano. Tako se pa vidva lahko razideta brez večjih komplikacij.

Veliko sreče v prihodnosti (z drugim partnerjem)!

New Report

Close