ali duhovi obstajajo?
Zdravo jaz sem mela večkrat bližnje srečanje z duhovi resno vam pravim s tem se ni za igrat. Od tretjega razreda dalje so se mi začele dogajat čudne stvari in vsako leto je bilo hujše. Z sestrično sma se mogle skupaj borit proti temu ker je tud ona videla da je v naši stari hiši strašilo sprva ni verjela ko pa je prišla k meni na počitnice pa je videla da govorim resnico.
Spomnim se da neko noč ko sem šla spat sem mela eno najhujšo srečanje ker se mi je po dolgem mučenju dih le prikazal. Bilo je tako. Mama pa mlajša sestrica sta me spremili spat v mojo sobo nato sta odšli spat in ata je spal in doli je deda spal. Vem da sem se vlegla in ležala sem komaj minutko ko me je nekaj vdarlo po glavi vedno pa sem se do vratu pokrila samo lasi pa zgornji del glave sem mela ven pa mela sem prižgano malo lučko drugače nisem mogla zaspat ker sem skozi mela občutek da je nekdo polek. In ko me je tisto vdarlo po glavi sem prenehala dihat in mokra sem bila cela nisem upala dihat čez nekaj min sem pogledala ven in na stolu sem videla sedet moškega ki je mel dolge črne lase temne oči da se beloočnica no videla in črni star plašč smejal se mi je. Od strahu se nisem mogla premaknit in niti kričat ko sem ga videla sem bila trda ko kamen. Jaz sem videla in doživela ogromno stvari zato verjamem v duhove ker nekaj mora bit.
No zdaj bom pa naredil konec tem oslarijam. Verjetno verjamete tudi v Dedka Mraza, Božička, Miklavža itd. Taka svet preproščina veje in teh vprašanj, kot bi bili vsi “nadudlani” populističnih razlak Katoliške cerkve, ki je tudi Najvišjemu kar pripisala človeško podobo z razlago definicije iz Geneze, da je Bog ustvaril človeka po lastni podobi.Stvari so mnogo bolj zahtevne in razumsko oddaljene nekomu, ki se ni nikoli z njimi ukvarjal, zato je bilo potrebno ustvarjati bližnjice do razlag in s tem ne odbijati ljudi od “vere”, posredno pa ne od cerkve in zlasti ne od dajanja materialnih koristi cerkvi, ki je, pravzaprav, njen edini namen.
Obstajajo duše, obstajajo tudi duše, ki nočejo oditi v svetlobo in zaživeti nove inkarnacije, obstajajo angeli, ki so neke vrste sli Najvišjega. To je pa tudi vse. Šele, ko dvignemo svojo zavest, seveda z Njegovim dovoljenjem, nam je dovoljeno videti nekatere od teh “skrivnosti” in o njih ne govorimo. Vsakemu je mogoče to doseči, a bližnjic tu ni. Vse ostalo je populizem, ugibanje in opurtunistično “nakladanje”.
Ne nazadnje je modro tudi prisluhniti našim nevrologom in nevrofiziologom, ki razlagajo procese sanj in blodnje v pol-budnem stanju, ko možgani delujejo drugače. Nikakor pa ne gre teha razumeti v smislu “duhov in demonov”.
vrjamem v duhove ker me ponoci nekaj
skozi strasi in sm tudi hude case prezivela z ukvarjanjem
z duhovi in sem se se enkrat lotil da izvem ali sile
res obstajajo
po mojem duhovi obstajajo, sam imam že z tem veliko izkušenj, in vam lahko samo nekaj povem manj veste o duhovih bolše je
Ne udeležujem se tehle razprav, domnevanj in nakladanj, ker se mi to zdi izguba časa, zato vas prosim za opravičilo. Morda pa vseeno lahko skušam usmeriti tok razmišljanja.
Vsako živo bitje ima več teles ali drugače, vsako telo ima več plasti. Kot recimo čebula. To, kar vidimo, je naše fizično bitje. Ob nje pa je še mnogo nevidnih “plasti” ( ga. Vera Čertalič jih prevaja, kot ovoje ). V osnovi ločimo SNOVNO TELO od ASTRALNEGA TELESA in KAVZALNEGA TELESA. Samo ASTRALNO TELO pa ločimo še na “ovoje” ali “plasti” – PRANIČNI OVOJ, UMSKI OVOJ in INTELEKTUALNI OVOJ. Snovno telo ima samo en ovoj – SNOVNI OVOJ ( Bhagavatgita, II-22 ), kot tudi Kavzalno telo, ki ima samo OVOJ BLAŽENOSTI in si ga lahko predstavljamo, kot seme ( v primeru čebule ) – Karana Sharira. Za potrebe tega foruma ni potrebna sedaj razlaga vseh teles ali ovojev. Pomembno je, da se zavedamo našega energetskega telesa. Energija je neuničljiva ( tudi po Einsteinu ) in zato energetsko telo “biva” tudi po smrti fizičnega telesa. Energetskega telesa ne smemo zamenjevati z dušo ( ki v principu nima življenske nergije, dokler se ne spoji s komplementarno dušo in preseli v Nirvano, kjer pa življenska energija spet ni več potrebna – po Kabali ).
Ljudje s posebnimi sposobnostmi lahko zaznavajo energetska telesa in to večkrat, v svoji nevednosti, zamenjujejo oz. razlagajo s pojmom “duh”. Pojem “duh” pa opisuje dušo, ki ni zaznavna, torej popolnoma napačno tolmačenje. Dušo samo le redko lahko opazimo, recimo prilepljeno na Auro ( le-ta energetsko izčrpava človeka, ker noče oditi v Svetlobo in ponovno inkarnacijo ). Ta problem odpravljamo s transformacijo po HAtmara _ Merkava metodi ali z regresoterapijo ( po Ravnjaku ). Energetsko telo je v svoji osnovi sama, čista in popolna ENERGIJA, ne del Energije ( primerjava – Krišna in Luna v skodelici vode ), torej sama Najvišja Entiteta. Le-ta je v svojem bistvu že popolna – ergo pozitivna v vseh svojih intencijah.
Iz tega sledi, da je kakršen koli strah pred “duhovi” popolnoma nepotreben, iracionalen in celo škodljiv. Pospremimo raje to energetsko telo, na poti k svojemu Bistvu, v miru in spoštovanju, brez strahu in slabega razpoloženja, saj nam je prav to Bistvo poklonilo sposobnost zaznave evergetskega telesa. Z molitvijo, ponavljanjem mantre ali svoje afirmacije se mu zahvalimo za prisotnost in se mu poklonimo. Vsaka drugačna reakcija je popolnioma nepotrebna.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Ta forum je, razen za kakšna res tehtna sporočila, zaprt in kar je bilo povedati na to temo, je povedano.
A M E N
Ali verjamete v duhove? Da
Ali verjamete v oddajo haunting na discovery channel? Ne
Ali se da duhove priklicati? Mogoče
Kako bi jih priklical? Nevem, samo ti odsvetujem, ker vsi k majo zdravo pamet tega rajš ne počnejo.
Sicer je moje mnenje, da če upoštevamo kvantno mehaniko so duhovi pač mi vsi v določenih časovnih momentih, počnemo pa različne stvari… še zmer ti pa kakršno kol klicanje duhov odsvetujem, če ne zarad drugih zadev, zarad tvoje psihe
mene pa sam to zanima, pač me s prjatlcam hočmo prklicat duhove in me res zanima če je res tko kukr opisujete. Pa če lahko prkličeš prou unga duha k ga hočeš. Npr mojo mami. A je res tok grozn in tvegan?? Prosm če bo kdo napisal mi mi naj pove čim več. O vsh teh stvari.
Mislim, da bi nastopile težave predvsem zaradi tega, ker duhovi ne razumejo “cmokavzarske” slovenščine. Najprej bi bilo potrebno učenje knjižnega jezika, v katerem se tu, kulturno, pogovarjamo med seboj.
Dober dan, g. Igor!
Samo zanima me, zakaj ste tako prepričani, da duhovi ne obstajajo? Zanimajo me samo tista dejstva… Tudi jaz v to (skoraj) ne verjamem več, prebrala sem tudi že marsikatero razlago (ideomotorični odziv ipd.) o tem, kar ljudje smatrajo kot duhove in o tem, da ljudje vidijo to kar pričakujejo. Ampak zanima me vaše mnenje. Oziroma me bega to, ker za vse filme o duhovih pravijo, da temeljijo na resničnih dogodkih.
Pa še nekaj drugega. Prebrala sem si knjgo Celestinska prerokba. Predvsem me zanima tisto o energiji. Včasih se mi zazdi, če dolgo časa gledam nek živ objekt (drevo, človeka), vidim okrog njega tanek bel sloj… A je to ta energija, ki jo opisujejo v knjigi? In še o intuiciji-ali ste vi odprti za to intuicijo? Kaj pa če človek ni odprt za to, a si lahko kako pomaga, da bo bolj odprt?
Lep pozdrav!;-)
Čeprav sem tole temo že zdavnaj zaprl, ker se o “duhovih” pač ne da pogovarjat ne tem nivoju, nas še vedno oblegate s svojimi prispevki, ki pašejo vse kam drugam, kot na resen forum, kot je MON. Torej, na tem nivoju o duhovih ne bomo….
O povezovanju Celestinske prerekbe in soja avre človeka ali drugega telesa verjetno tudi ne gre izgubljati besed. Energija, ki jo omenja Celestinska prerokba, je Bog, v vsej svoji veličini in j v vsakem od nas, pa tudi v vsakem martinčku in v vsaki travici. Morda razmišljaš v tej smeri….
Intuicije je sposoben vsakdo. Vendar je potrebna določena mera sprostitve in koncentracije, da bi bili lahko dovzetni zanjo. Ljudje, ki pravijo, da nimajo intuicije, imajo običajno probleme z AJNA ČAKRO ( čelna čakra ). Aktiviranje te čakre prinese še mnoge druge prednosti, ne samo prebujajnje sposobnosti intuicije.
Nič ne pomaga, da zaprem forum, Z duhovi me nadlegijete še naprej. Duhovi so prispodoba za nekaj, kar je izven dosega običajnega dojemanja človeka, zato prepustite to tistim, ki se s temukvarjajo-. in so tiho, kot pravi Vučko. loody Mary pa seveda obstaja. V vsakem boljšem baru jo dobiš – mešanica vodke in paradižnikovega soka z dodatkom, po želji, kakšne ostrejše začimbe….
Koliko Bloody Mary coctailov si pa morala spiti, da si se umirila?
Pojdi na google, napiši Zajednica molitva i riječ.
V Zagrebu je namreč Tomislav Tvančič (profesor, rektor…) Tudi znanstveno podkrepil dejanje, kot jo je imenoval Hagioterapija. Slednja metoda se ukvarja , raziskuje z duhovno dimenzijo človeka, ki je po Božjem posredovanju prežeta v vsak najmanjši kotiček človeka. Odkriva, kako je človek Duhovna duša… Tam si preberi kaj več.
Že zdavnaj sem nehal objavljati prispevke na to temo in treba bo odpreti novo. Tale D.P.-jev prispevek pa le objavljam.
nobenega nism spila…
samo zanima me če resnična(duh) bloody mary obstaja???
in ponoči imam občutek da me nekaj v sobi straši..mi lahko nekdo odgovori na moja vprašanja
Bloody Mary izhaja iz družine, v kateri so tudi Sneguljčica, Dedek Mraz, Božiček, palčki, Teta Pehta, Bedanc, Kekec, Jagababa itd. itd. – torej vse osebe iz folklore vzhoda, narodne in ponarodele. V naših mislih celo lahko postanejo resnične, vendar to ni prava resničnost, ker se z njo ukvarjajo psihiatri….. Torej proč s takšnimi mislimi in tudi Bloody Mary bo izginila. Morda vseeno zadržiš Dedka Mraza….
Strah je naraven pojav ali stanje, imenovano “anksiozno stanje”. Nastaja iz različnih vzrokov, največkrat pa je plod depresivnih motenj. V organizmu povzroča resne reakcije, povezane z delovanje nadledvičnih žlez in celim sistemom odzivanja na adrenalinski šok. V začetni fazi je zdravljenje askioznosti še enostavno, prav tako, kot zdravljenje depresivnih stanj. Ko pa človek takšna stanja “posvoji”, ga obvladajo in iz tega se rojevajo globje motnje, ki so dosti težje obvladljive. Zaradi strahu priporočam posvet pri strokovnjaku – v našem sistemu je to običajno psihiater.
Žal mi je, da ti moram odgovoriti na tako neposreden način, vendar se mi zdi tvoja motnja resna in, kot takšna, zahteva tudi resno obravnavo.
Forum je zaprt za komentiranje.