Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Starejši so modrejši ali daš pol hiše ali pa nas ne vidiš več!

ali daš pol hiše ali pa nas ne vidiš več!

pogosto je pri iskanju rešitve bolj pomembno, kako postaviti pravo vprašanje kot sam odgovor. Torej vprašanje se lahko glasi tudi: Kaj sem naredila pri svoji vzgoji narobe, da me sedaj sin, kljub temu, da je dobro situiran, izsiljuje za prepis svojega premoženja? Zakaj ima občutek, da mora to dobiti? Zakaj me tako boli, da ne vidim vnukov, za sina mi je pa očitno vseeno?[/quote]

Zakaj bi pa morali vedno kriviti sebe? Določene stvari niso vedno odvisne od nas. Lahko nudiš otroku najboljšo vzgojo, pa bodo druge življenjske okoliščine prinesle preobrate, da bo nekdo deloval kontra, kot je bil učen. Tako da si z valjenjem krivde nase ne delaš nikakršne usluge.
Verjetno pa tej osebi ni ravno vseeno za sina. Je pa seveda bolj boleče glede vnukov, saj v končni fazi oni niso krivi za situacijo, ki je nastala med staršem in otrokom in so zaradi tega prikrajšani, prav tako starš.
Tako ti pravo vprašanje nič ne pomaga, če ostaneš brez odgovora.[/quote]

Če bi si pa ta sin ustvaril družino 500 km stran, bi pa tale gospa čisto v redu živela a ne, čeprav bi redko videla vnuke in ji ne bi mogel sin kositi trave okoli hiše.

Nikoli nisem imela otrok zato, da bi mi na stara leta kosili travo okoli hiše. Ja, je pa lepo, če se to zgodi. Gotovo si zafrustrirana snaha, ki komaj gledaš svojo taščo in najbrž jo ne moreš videti tudi če je čisto tiho.Otroci so takšni kot njihovi starši. Če vidijo lep odnos sin-mati-snaha, bo rasel v prijetnem ambijentu in užival ob razvajanju babice medtem ko sin kosi travo. Če bi ti vedela, seveda če si dobra žena, da ti tašča ne more vzeti moža, če si spoštljiva do svoje tašče, bi ti bilo življenje veliko lažje. Ja, če pa je sin daleč od doma, se starši sprijaznijo tudi s tem in so veseli kadar jih pač vidijo.Tudi snahe so veseli, če je vzgojila vnuka v prijaznosti do starih staršev. Kaj misliš?

Zakaj bi pa morali vedno kriviti sebe? Določene stvari niso vedno odvisne od nas. Lahko nudiš otroku najboljšo vzgojo, pa bodo druge življenjske okoliščine prinesle preobrate, da bo nekdo deloval kontra, kot je bil učen. Tako da si z valjenjem krivde nase ne delaš nikakršne usluge.
Verjetno pa tej osebi ni ravno vseeno za sina. Je pa seveda bolj boleče glede vnukov, saj v končni fazi oni niso krivi za situacijo, ki je nastala med staršem in otrokom in so zaradi tega prikrajšani, prav tako starš.
Tako ti pravo vprašanje nič ne pomaga, če ostaneš brez odgovora.[/quote]

Če bi si pa ta sin ustvaril družino 500 km stran, bi pa tale gospa čisto v redu živela a ne, čeprav bi redko videla vnuke in ji ne bi mogel sin kositi trave okoli hiše.[/quote]

Je čisto druga stvar, če bi bil daleč stran in ob tem tudi ne bi bilo omejitev. Tu je pa omejitev, ne glede živi ona. In je point v tem, da če ne prepiše hiše, ne bo videla vnukov. In ni niti tista trava okrog hiše toliko boleča, kot je povedala zgoraj. Ampak vnuki.

Ampak opažam, da si malo napeta, zato pač, mnenje sem podala, oni bodo pa tudi naredili, kot se bodo odločili. Mnenj ima kar nekaj in če ji bo kaj prav prišlo, bo še toliko lažje, da se bo lahko odločila. Ti pa lahko še naprej teraš s travo menda.

pravzaprav imam s taščami kar srečo, ni treba vedno misliti, da snaha ne more razumeti tašče in obratno. odgovor si pa tako že sama dala, konec koncev sama trdim isto. Otroci so takšni kot njihovi starši – torej je sin od tele gospe tak kot ona sama.

Eno zanimivo branje za pogled še z druge plati…

Leta 1984 so imela gospodinjstva, ki jih vodijo ljudje starejši od 65 let 10-krat večje neto premoženje v primerjavi s povprečnim neto premoženjem gospodinjstev, ki ga vodijo mlajši od 35 let. Toda sedaj se je razlika povečala na 47 proti 1, kar je največja razlika v premoženju, ki je bila med tema dvema starostnima skupinama kadarkoli zabeležena.
Neto vrednost premoženja se izračunava kot vsota sredstev gospodinjstva (kot npr. nepremičnina, avto, prihranki in pokojninski računi) odšteti pa so dolgovi (hipoteke, avtomobilska in študijska posojila ter dolgovi na kreditnih karticah).

Vir:
http://www.problog.si/Home/entryid/225/Razlika-v-premozenju-med-mlado-in-starejso-generacijo-se-povecuje.aspx

Jaz sem mlada, pa hiše ne bi prepisovala na mlade. Delam v nepremičninah in zgrozile bi se kaj vse sem že videla. Tudi moja starša ne prepišeta imetja na nas. Zakaj bi ga? Edino kar sem ga prosila je bilo, da mi pusti del hiše in ne napiše cele na brata. Ker on ne zna z denarjem, jaz pa bi tudi rada imela kam za it, če do česa pride. Če ne pa bodo tam moji otroci. Ko je imetje enkrat prepisano se ga lahko obremeni s krediti in kaj hitro se naredi, da ostaneš brez hiše.
Glede tašč 🙂 sem se nasmejala, da tam ko imajo hčere ni težav, tiste ki imajo sinove pa imajo težave.. 🙂 No jaz sem hčera in snaha 🙂 Naša mami res nima težav, tašča pa samo če si jih naredi. 🙂 NIkoli nisem odrekla vnukov babicam – ne eni ne drugi. Trudim se, da jih vidita čim več – ker jima je to v interesu (Če bi jih s tem obremenjevala seveda ne bi silila). Tudi kuham, perem, likam sama 🙂 pa sem vseeno slišala od tašče in tasta, da sem grozna tamlada, ker moža ne spustim ven. Pa nič nisem imela s tem- res posesa včasih (ko jaz kuham), večinoma se pa igra z otroki… ampak ne snaha je grda!! 🙂 Pride obdobje ko se super razumemo in pride obdobje, ko ne spregovorimo nič – takrat priznam da tudi otrok ne puščam veliko k njej. Zakaj bi jih, če pa potem otroke šunta proti meni? Neumna pa nisem.
Lahko rečem, da je bila zlata ko sem prišla s porodnišnice, ker mi je pomgala ogromno. Ne vem kako bi bilo brez nje. Sicer bi vskočila tudi moja mami ampak ima dlje do mene.. pa tudi jaz sem se počutila, kot da lahko vse, pa v resnici nisem zmogla (imela sem določene zaplete).
Tako da… če povzamem.. če sta tašča in tast normalna imamo super odnose, vnukinjo vidita kolikor jo hočeta, ne vtikam se v nujno obnašanje z otrokom (razen če ni nevarno za otroka) – jaz takrat rajši grem preč in je to to. Ker mi gre na živce že govorjenje z njo (beri:pačenje), 15 vrst hrane če se zmišljuje itd.. pri meni tega ni, ne bom pa težačila tašči zaradi tega…

jas sem pa presenecen ko berem vase zgodbe od sinov ki ze komaj cakajo da umrete da bi vam hiso ukradli .. Ce mogoce tudi pred smrtjo ..Zato pa bi vam jas svetoval da tiste za katere se ni prekasno morajo testament z mozem narediti .Po testamentu pa je prezivljeni edini lastnik stanovanja =hise ali vse kar se posestva tice …Otroci pa pridejo po drugem kolenu in dobivajo to kar se ostane po vasem izhodom .
Se pravi vi pa imate pravico da prodate ce zelite in se kar drugam odselite .. Sinovi pa imajo lastne roke da delajo namesto da se po vasih kosteh guncajo brez skrbi …Ne pustite se dati ce se ne gre vsi ven pa uporabite silo ce potrebno vse kar vam zakon dovoli vi storite naj si te vrste brezobnezi na asfaltu rit brusijo pa ni treba se za njih skrbeti mladi so in se bojo kar sami dvignili ..
Hudirji samo cakajo kot sakali da vas razkosajo ..V vasem primeru bi pa vse prodal in se znebil posiljalcev .Ter kar drugam bi se oselil ce ga nebi blo mogoce umiriti ..Meni se je tudi nekaj podobnega zgodilo –to je pa tole : po sestnajstih letih brez glasu od moje hcerke ki se je po svoji materi obrnila in z njo drzala .Evo pa mi ona pise -ata hotela bi te znova videti in imeti normalen kontakt z teboj oce-hcerka .Ok jas vse vesel kot butec se sploh ne vprasam ni kako niti zakaj se mi ona pojavi ..takole si tel potem po treh tednih pa se ze srecava 350Km od mojega doma ona je blizu morja …Imeli smo sestanek potem pa na kosilo in popoldne pustim to novo zeno in njenega sina v hotelu ,midva pa greva proti obali malo na sprehod in zvem mnogo stvari kot naprimer da sem placeval prehranino za hcerko moji presnji zeni .. Se pravi da hcerka se ze odselila od nje z svojim fantom ko je se komaj
16 let imela .. se pravi jas sem to placeval za hcerko 300 eu mesecno 4 leta za nic . Hcerka pa tega denarja nigdar ni vidla ok ok super pa se se malo pogovarjava potem se vrneva tam kjer je moja nova zena ostala . pa vidim da to ni pa sploh ni nic vsec da je ta zena z menoj prisla . Drugi dan enako se znova vidimo –pa je ze bolj mrzlo kot stik nic ne de– jemo opoldne in zvecer skupaj v gostilni ob morju in vse kar si zelimo si privoscimo Srecen sem bil kot papez .Zvecer pa je blo vse bolj hladno in sem se zacel zavedati da me ni poklicala kar takole ker ji je oce manjkal –pa ji sploh ni blo vsec da je moja zena z menoj ..Nasvidenje si obljubimo da se kmalu vidimo pa naprej na pot domov ..Prihodnji teden pa skusam jo znova dobiti po telefonu– da se izjasnimo –pa mi rece da mi bo pisala .. in zares po nekaj dnevih dobim eno pismo v katerih mi razlaga da je ona moja hcerka –sik –nisem kar nic vedel da je to res dobro dobro potem pa da je ona moje krvi da moja zena in njen sin (katerega sem se od 18 leta vzgojil ) ni nic pomemben
pa da bi blo dobro da premislim kaj in kako bom to storil z dediscino da naj vse kar na njo napisem …

hum hum ecco zakaj pa je svojega oceta klicala to je njena mama ki jo je misirala da zacne svoje pravice uveljaviti ter naj se javi da jo jas ne pozabim za testament , mojo zelo drago hcerko ki me rada ima . pa mi se rece da bi blo bolje da se ze srecamo znova pa sami brez moje zene ker to pas ni njena rec ..pa sem se ze zacel vprasevati ce pa nima kakih skritih nacrtov za mene .. potem pa se drugo pismo kje pa ze zacne na mojo zeno lajati .potem pa sem ji tel pa nikogar nic ne odgovori — se cele tedne sem bil cisto izgubljen in nesrecen ..
Ko sem pa koncno jasno videl sem bil siguren da za mene ji nic ne gre, temvec hisa ji je disala …Po nekaj casa pa sem ji poslal po sms vse kar sem imel na dusi in ji rekel da me pozabi da mi je komaj 50 let in da ne zelim se se pokopati da racunam se dolgo ostati ziv Da sem srecen z to zeno katera je vse druda kot njena mama –da z menoj sploh nic vec ne racuna –i gotovo .
Po vseh teh dogodkih pa sem se odlocil –cim onemoglost trka pri vratih pa vse prodam in stanovanje najemem –ce je ta moja zena se zmeraj z menoj in me spremi do konca bo vse za njo drugi pa si bojo nos obrisali …pazite si :::otroci pa niso tisti katere smo vzgojili ko so mali bli in luskani ..njihovo okolje in karakteri so se tudi spremenili nekateri bi vam kar golo kozo izgulili iz telesa ..kot zajcu
da bi nas preprazili in se kosti pozrli …Jas nisem nicesar cakal od mame nobene delitve ni blo po smrti mojega oceta vse je v njenih rokah ostalo moje samo veselje pa je blo da jo se zivo vidim ..

New Report

Close