Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Ali boste ve punce shranile matične celice?

Ali boste ve punce shranile matične celice?

Ojej, no, te pa res hudo hormoni dajejo. Ampak daj jih raje sfiltriraj v kaj pozitivnega, ne pa da bruhaš po virtuali. Aja, če bi me videla v živo, si verjetno ne bi upala.
Sicer pa upam, da boš tako suverena tudi v vseh drugih vidikih starševstva…[/quote]

nič ne bruham. Samo pravim, da nismo vsi zmedeni glede tega, kot praviš ti. Nič ni narobe, če govoriš v svojem imenu – da si ti zmedena, ne da smo vsi. Samo to. Hormoni nimajo nič s to ugotovitvijo. :))[/quote]

No, ja, če že dlakocepimo: Nikjer nisem napisala vsi, uporabila pa sem množino, ker nas je – sodeč po številu tovrstnih vprašanj na raznih forumih – vseeno precej, ki se še nismo odločili in se nam zdi, da je težko priti do objektivnih in zanesljivih informacij. Če je pa tebi vse jasno, pa super zate.

No, no punce, mirno kri… 🙂 To debato sem odprla ravno zato, da bo lahko vsaka povedala svoje mnenje. Mene zanimajo vsi pogledi, ne samo racionalni 🙂

Jaz osebno mislim, da se splača shraniti v zasebno banko (sploh, če imaš več otročičkov), saj imajo tako tvoji malčki prednost v primeru težav. Mislim pa tudi, da bi morala vsaka nosečka, če se ne odloči za zasebno banko, celice darovati v javno.
Ali pa tako – pri prvem jih shraniš zase, pri drugem pa jih daruješ. Win-win 🙂

Tule si pa lahko ogledate blog[/url], kjer je kar precej zbranega o matičnih celicah.

In kdo je “lastnik” tega bloga in kaj ji daje to kredibilnost?

Jaz sem rodila v začetku novembra in shranila popkovnično kri in popkovino v zasebno banko. Dala sem nekaj čez 2000 €, a sem takoj razčistila s tem, ta denar sem odpisala, pozabila in upam, da shranjenega materiala nikoli ne bomo potrebovali. Si ne bi pa nikoli oprostila, če bi moje dete zbolelo in bi mu na ta način lahko pomagali, jaz pa tega ne bi imela.
Skratka naredi tako, da boš ti mirna in potolažena. V javnih bankah te vzorec ne čaka, v zasebni je pa shranjen le za tvojega otroka in bližnje družinske člane, če bi kdo potreboval in bi vzorec ustrezal. Sicer pa itak vsi upamo, da tega nikoli ne bomo rabili.
Srečno pri odločitvi!

Hvala optimistka 1 🙂

Topsy, kdo je “lastnik” ne vem, vendar je pri člankih je naveden vir. Jaz vsako informacijo vsaj dvakrat preverim, sploh če je pomembna.
Sicer pa “Topsy”, zakaj nisi podpisan/a s pravim imenom in v tvojem profilu ne piše kaj več o tebi. Glede na to, da si moderator, neke vrste razsodnik 🙂 Kaj daje tvoji presoji o tem kaj je primerno in kaj ne, kredibilnost?
Pa brez zamere. Pravim samo, da je v vsakem primeru potrebna dobra mera zdrave kmečke pameti in da tako ali tako nikogaršnja beseda zame ni suho zlato.

Ravno zato, ker potral nima vidnega lastnika, je zame njegova kredibilnost vprašljiva. Tudi jaz lahko odprem svoj blog kot Micka Kovačeva, nanj pa dajem podpisane članke, ki jih seveda izberem tako, kot je meni prav. Če je to blog ene od bank, naj bo to označeno. Če je to blog javne banke, ki je na ZTM, tudi.

Sploh pa od kod tebi ideja, da sem moderator. Če te moti srček, si ga s članstvom pridobiš tudi ti. A te odgovori dr. Tanč tudi motijo, ker ni podpisana z imenom in priimkom? Pošlji mi zasebno sporočilo, pa se ti bom prestavila. Če bom želela, da greš na moj blog, ti bom povedala moje polno ime. Res ne vem, zakaj bi tukaj veselni Sloveniji razlagala, kdo sem. Tudi ti ji ne.

Tudi jaz sem iskala “lastnika” tega bloga o matičnih celicah in ga nisem našla. Glede na način predstavljanja teme in pisanja, je ta blog prikrito oglaševanje ene izmed firm za shranjevanje matičnih celic v zasebnih bankah. Dodelan PR, kar si seveda farmacevtske firme lahko privoščijo.

Ker imam sama izkušnje iz prodaje, ne verjamem “nič”. Večinoma je prodaja, še posebej v farmaciji, nič drugega kot manipulacija ljudi, da se jih prepriča, da nekaj rabijo, v resnici pa tega sploh ne rabijo.

Shranjevanje v javni banki pa ni oglaševano, kajneda? Ker ni dobička, je “le” javni interes.

🙂 Topsy, mene nič ne MOTI. Tebe očitno motim jaz, glede na to, da si mi posredovala cel kup navodil kaj in kako naj naredim.

Ni mi jasno zakaj si tako nastrojena. Namen tega foruma je klepetanje, podajanje mnenj, mišljenj laikov (za razliko od moderiranih forumov). Si niti ne umišljam, da sem strokovnjak na tem področju. In strinjam se, da je na netu cel kup informacij, med njimi tudi oglaševanja. In nič ne gre jemati za suho zlato. Nikogar ne silim brat mojih postov in linkov in če ti niso všeč, ker se ne strinjam s tabo, jih ne beri. Ostalim pa pusti, da počemo po svoji volji. Se ti to ne zdi edino pošteno?

Imaš prav glede srčka, sem mislila, da je znak za moderatorja. Pozabi tisti del mojega komentarja

No, in zdaj se je debata res ustavila. In se je zgubil namen foruma.
Punce kar debatirajte naprej, obljubim, da sem jaz zaključila s komentiranjem drugih stvari 🙂
Raje se vrnimo na temo.

Zdravo.
Mene pa zanima, če sem vas prav razumela:
če spraviš matične celice svojega otročka v javno banko je to zastonj, vendar niso “tvoje”,
če pa spraviš v zasebno, si njihov lastnik, vendar moraš za to plačati cca. 2.000 (ne glede na banko)?

Ja prav si razumela.

Ja, to je rdeča nit 🙂

Vidim, da se vas je veliko odločilo za javno banko. Zakaj pa? Razen, da je zastonj 🙂 seveda.

Glej odgovore zgoraj. Drugače pa velja, da jih nisem imela namena shranjevat in tega tudi nismo naredili dvakrat. Kot člevok iz naravoslovja ne verjemem, da bi v primeru, da bi moj otrok celice potreboval le-te tudi ne imele genskega zapisa za to bolezen. Seveda pa je veliko večja verjetnost, da bodo naše celice zdrave in bodo komu lahko pomagale. Ker pa je verjetnost ujemanja majhna, se še vedno lahko zgodi, da nas bodo počakale.

In zato raje, kot da jih zavržem, dam v javno banko.

Na kratko in jedrnato: javna banka = splošno dobro, zasebna banka = dobro tvoje bebe 🙂

Podrobneje o razlikah med javno in zasebno banko, pa si lahko prebereš tudi tukaj.

In kdo je lastnik tega bloga? Je kje jasno razviden? Seveda ne! Ravno to je namen, da se resnični ustvarjalec, ki MASTNO PLAČUJE ustvarjanje tega bloga SKRIJE. In je videti kredibilen, kajneda?

Lastnik tega bloga je ena od farmacevtskih firm, ki namenoma ustvarja blog s “skritim” lastništvom iz zato vsak mesec odšteva mastne denarje. Jaz ne vem, katera farmacevtska firma je to, sem pa toliko v biznisu PR, da iz vesolja vidim, kdaj je nekaj od pristnega uporabnika in kdaj je PLAČANO. In tole je plačano.

Se strinjam oziroma poglej moj odgovor malo višje. Če stran dobro pogledaš, na njen nikljer ni omenjen ne lastnik ne moderator. Je pa gor slikica od dr. Pušenjaka in eden od njegovih odgovorov, za katerega sumim tudi, da zanj ni dal avtorizacije.

Ampak “vsak po svoje boga moli”…..

To je brezveze. Jaz nisem dala. V zasebno banko, pa da še plačam ko žuti..potem pa je to itak le za par let (dokler je otrok) in ne za večne čase.
Razen v javno banko lahko daš, če si že pri volji. Čudim se le, da to porodnišnice avtomatsko ne vzamejo.

New Report

Close