ALI BOM OB ZOB?
Sicer sem že včeraj pisala a se moja tema ni pojavila med ostalimi, zato danes še enkrat. Imam težave z zgornjo enko.
Pred štirinajstimi dnevi me je začela malo boleti (na pritisk). Ker ni bilo zelo hudo nisem vztrajala, da moram takoj na pregled in sem šla čez en teden ko so me naročili (bolečina se je med tem umirila, edino nad zobom me je bolela dlesen). Zobozdravnik me je pregledal in slikal zob. (zob je bil že zdravljen nekje v začetku tega leta ampak pri drugem zobozdravniku, ki pa je šel v pokoj, tako, da sem zdaj šla k novemu). Slika ni pokazala nič posebnega, zobozdravnik pa mi je predpisal eno tekočino za izpiranje ker je sumil na dlesen.
Po tem izpiranju se mi stanje ni izboljšalo. Zob me sicer ni bolel ampak dlesen okrog zoba mi je zasmrdela, potem pa se mi je pojavila še ena bela pika na dlesni nad tem zobom. Prosila sem, če me lahko pregledajo. Zobozdravnik je spet pogledal sliko in ugotovil, da imam belo piko ravno nad enim manjšim odcepom (2mm) od sicer ravnega zobnega kanala. Rekel je, da zna biti, da tisti delček ni bil pozdravljen do konca in da mi bo od zunaj (na dlesni) poskušal sterilizirati z laserjem. Predrl mi je tisto belo piko in mi z laserjem izžgal dlesen tam okrog.
Če bom pa imela težave, da naj se spet oglasim.
Danes je tretji dan ko sem bila tam. Dlesen mi še vedno smrdi in imam neprijeten okus in zadah. Zob se mi zdi nestabilen in ko ugriznem se mi zdi, kot da ni moj.
Ne vem ali naj čaka na 15. oktober ko sem naročena ali naj prej težim, ker se bojim, da se zoba ne bo dalo pozdraviti in da ga bom izgubila.
Zdaj ko so se mi začele pojavljati te težave sem začela povezovati stvari. Ko so mi v začetku leta zob zdravili me je po končanem zdravljenju nekaj časa še bolela dlesen nad zobom. Že celo leto sem imela probleme z slabim zadahom, ki jih nisem sicer imela nikoli ampak do sedaj me ni bolelo nič. Ali je možno, da mi že ves čas nekaj gnije?
Kaj svetujete.
Najlepša hvala in lep pozdrav