Ali bioresonanca ne deluje-pomoč prosim!!!
Pozdravljeni!
Se ena mamica alergika. Nasa deklica ima 9 mesecev. Pred 4 meseci so se začele prve tezave, atopični dermatitis. Testi niso pokazali nič.
Bioresonančni testi so pokazali alergijo na jajca, poživila, račje perje, lateks, kancerogene snovi, pršica, cepivo (tuberkuloza).
Takoj smo začeli z zdravljenjem (prvič pol ure, zdaj enkrat na teden po 50 min). Najprej pršica, nato poživila, nato kancerogene snovi.
Problem pa je v tem, da vsakič, ko pridemo tja pokaže nove alergije (jabolka, grah, meso, bučke, korenček, proso, paradižnik, krompir, marelice, hruške, ….). In najbrz se na marsikaj, a vse hrane ne nosim seboj (ki jo tudi sama jem, ker dojim)!
zelo sem vesela, da deklico pred vsako terapijo stestirajo, tako, da vsaj vem pri cem sem, in kaj moramo odstranit iz prehrane. V vsako terapijo se potem vključijo ti novi alergeni in zato je tega iz terapije v terapijo več. Zgodi se tudi, da nekaj pozdravimo (npr. sadje) in je potem en teden v redu potem pa spet narobe (kljub zelo pocasnem uvajanju po navodilih terapevtke).
Zadnji teden se nam je kao “porušilo” vso sadje (tudi tisto, ki ga nisem jedla ne jaz, ne punčka) in spet smo ga morali zdravit.
Tako se mi zdi, da nikamor ne pridemo, četudi je na začetku terapevtka rekla, da je alergenov malo in da ne bo probem, zdaj pa je ze prava zmeda. Enkrat je nekaj OK, potem več ni, potem zdravimo in potem je spet OK, in potem spet več ni?????
Malo sem začela dvomit v vso zadevo. Naprimer hišni prah zdravimo ze 5 terapij, pa ni nekega učinka. Vzorec prahu je potem sicer OK, a vsakič ko prinesem novega zraven, je tisti novi narobe, ne glede nato, da je vzet iz istega mesta v stanovanju (vsakič iz nočne omarce in okvirja otroške posteljice).
Še najbolj pa me skrbi to, da npr. da nam uspe vse kao pozdravit, kaj ko bomo nehali s terapijami, se bodo pojavljale nove “stare” alergije, bomo hodli na terpaije se dve leti, dokler ne bodo same izzvenele. Prej bomo bankrotirali!!!
Ne vem, najbrz se motim, prosim povejte mi svoje izkusnje!!!!
Hvala!
Tina
draga mamica, tudi pri nas je nekaj časa bilo tako in sem se ful žrla pa sekirala, ker sem pač mislila da bo to s terapijo hitro gotovo in bomo lahko kmalu vse jedli, pa ni bilo tako. npr:najprej smo dali stran pšenico in uporabljali piro, potem je bila pol leta spet kr flekasta pa sem mislila da v vrtecu spet ne pazijo, pa sem sumila neko drugo hrano, potem sem pašla spet na bicom testiranje pa je bila alergična na piro,…in tako sto stvari in alergenov. Opazila pa sem da dokler hodimo na terapijo je vse ok, potem pa so spet spremembe na koži. Potem sem se pa odločila, da se bom pač izogibala čemu se moram ob večjem poslabšanju pa grem na testiranje. mislim da je velik faktor tudi materino sekiranje. sprijaznila sem se tudi s tem, da se mora otrok tudi sam borit in da potrebuje čas. če pogledam za nazaj-sedaj je moja punčka stara skoraj 3 leta in dobi flekce še samo po kolenih in za njimi pa po rokicah in včasih po vratu. glede na to da je bila pa 2 leti v ranah in ni bilo bele kože po telesu niti toliko kot ima sedaj flekcov je napredek super. edino rada bi še našla kakšno naravno mazilo za blažitev teh AD flekcev. tako, upam da vam bo to malo v tolažbo. vem da je hudo, ampak malo izprežite in naredite tudi kaj za sebe-kakšna meditacija, sproščanje in posledično bo tudi otroku boljše. srečno in pogumno naprej vam želim!
Hvala za odgovor! Res se najbrz prevec sekiram, predvsem zato, ker je glavna hrana moje deklice riz in mleko, vse ostalo je nezanesljivo, in mi je hudo, ko srecujem mamice, ki svojim dojenckom v tej starosti lahko ponudijo ze skoraj vse. Ko bi imeli vsaj fiksno dijeto, ok jajca, mleko, sadje, ne pa enkrat to, drugic drugo… po eni strani, hvala bogu za bioresonanco, da vsaj vem, kaj nam povzroca tezave, po drugi strani pa se cutim ze kar odvisna od tega vedenja…
Kaj pa ostali, same pozitivne izkušne???
ma ja, meni je bilo ful hudo, ko so druge mamice “normalno” živele s svojimi malčki, potem sem pa spoznala, da naša hči je zdravo, neumetno hrano, seveda tako kot pri vas z mnogo omejitvami, ampak ne konzumira barvil, konzervanskov, smokijev, bonbonov, ki so strup in povzročajo gnilobo zob, kasneje pa tudi debelost, ki je v tem času velik broblem otrok. pa ful me je jezilo ko so govoril kako je uboga,…dolgo sem rabla da sem se skuliralia glede tega.sedaj pa res vidim da bolje da tisto kar pač je je kvalitetno,sčasoma sem osvojila tudi razne recepte za peciva,…skratka pogumno naprej, to izkušnjo moramo očitno imeti.
Pozdravljeni, popolnoma vas razumem, ker imamo 3 leta staro hčerko z istim problemom, atopični dermatitis. Res je, da se glas tistih, kjer je motoda BICOM bila uspešna, sliši daleč, vendar pri tako drastični dieti pri majhnih otrocih, ki jih ta metoda zahteva, ponavadi v tistem obdobju res ni znakov alergij. Mi smo bili na testiranju pri dr. Medvedu (Atomske toplice) in je naši hčerki pokazalo, da je alergična na prav vse, lahko bi naštel stvari, na katere ni.
Za nadaljnje zdravljenje se potem zaenkrat še nismo odločili, tudi zaradi res zelo visokega finančnega zneska (plus bivanje v Atomskih toplicah za 3 tedne), vse skupaj se nam je zdelo predvsem profitno naravnano, ob tem tudi prodajajo še neko napravo za tuširanje, ki jo je potrebno kupiti (stane 100.000 sit), če pa vse skupaj ne zmoreš, je pa tvoj problem, si pač otrok ne zasluži tega zdravljenja. Ob tem smo se pogovarjali z več starši, ki so šli skozi to metodo in izkušnje so take, da se alergije čez nekaj časa ponavadi ponovijo. Sicer testi pokažejo, da so to alergije na druge stvari, ampak to je lahko samo opravičilo za neuspešno zdravljenje, tako gre pač lahko v neskončnost-to smo pozdravili, sedaj se je pokazalo, da je otrok alergičen še na nekaj drugega…. Mislim, da zdravljenje z magnetno resonanco ni tako uspešno kot se prikazuje. V nasprotnem bi namreč alergologi ne imeli kaj delati, pa ni videti tako. Magnetna resonanca se veliko uporablja v medicini, vendar predvsem za slikanje in to ravno zato, ker nima nobenega dokazanega vpliva na celice. Kako se potem lahko zdravi z njo?
Vem, kako je staršem težko pri otrocih s takšno kronično boleznijo. Pri nas imamo obdobja, ko več noči zaporedoma ne spimo niti 1 uro, ker se hčerka stalno zbuja oziroma se praska med spanjem in to pač ne moremo dopustiti in jo nosimo, da se umiri. Starši, ki to ne dajo skoz, to ne morejo razumeti, ob tem pa se ti otrok smili. Ob tem testi uradne medicine ne pokažejo, da bi bila hčerka na kaj alergična. Pazimo, da se zdravo prehranjuje, kakšne drastične diete pa ne prakticiramo.
Poskusili smo z zdravljenjem z homeopatijo in stanje se počasi izboljušuje. Kožica je lepša (prej je bila čisto koprivasta), ni pa še pozdravljena. Vendar pa je napredek in bomo s tem načinom alternativnega zdravljenja še nadaljevali. Poskušamo pa hčerko čim manj mazati z hormonskimi kremami, ki so nam jo predpisali na Dermatološki kliniki, Elidel pa ji čisto nič ne pomaga.
Hvala za odgovor, vsaka izkusnja nam zelo pomaga. In ravno za to gre, da vsi bioresonanco samo hvalijo, ampak prisotna je sele nekaj let, kar malo dvomim, da cez leta (10, 20 let) ne bodo ugotovili, kako v bistvu deluje ali ne deluje. Upam samo, da nima kaksnih stranskih ucinkov (kot npr. cepiva in kontracepcijske tablete, ki so na zacetku uporabe veljale za zelo varne).
Mi se hodimo na terapije, ker mi je po vsem kar smo ze placali skoda nehat in me zanima, ce bo zdravljenje res uspesno. zaenkrat je se vedno zmeda, nazadnje ni pokazalo vec nobene alergije ne na sadje, zelenjavo, jajca, ampak se je pojavila alergija na ribe, glivice in na vse epitelije (dlaka zivali, perje). V glavnem, na koncu bomo iz par alergij imeli in zdravili vse, upam samo, da ne se na cvetni prah in mleko.
vesela sem samo, da ima nasa miska lepo kozo, ker vsaj vemo, na kaj mora imeti dijeto. Upam pa, da se bodo alergije pozdravile oziroma izzvenele z leti.
LP in veliko moci in volje ob premagovanju tezav
Tina
Pozdravljena, Muc!
Želela bi predstaviti tudi moje izkušnje. Opažam, po forumu in tudi v vrtcu, da ima težavo s kožo zelo veliko otrok.
Moji hčerki so se pojavile srbeče lise pri dveh letih. Po treh letih je malo bolje.
Klasični alergološki testi niso pokazali težav.
Smo pa začeli splahovati perilo s kisom.
Hčerko vsaj 2x na teden kopamo v vodi, ki ji dodamo sol s Sečovelj, ker smo ugotovili, da se je poleti na morju koža zelo popravila.
Če je koža (večinoma po nogah) res zelo suha, jo tudi mažemo s kremami, samo ne s tistimi hormonskimi, ki so pravi strup.
Na splošno se izogibamo vsem E-jem, tudi ne tako škodljivim, če se le da.
A v vrtcu jejo hrenovke in podobno hrano, bonbone in podobno nezdravo hrano dobiva od “prijaznih” tetk ali na rojstnodnevnih zabavah. Temu se nikakor ne da izogniti, pazim pa, da je tega res čim manj.