Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Ali bi se preselili na Portugalsko?

Ali bi se preselili na Portugalsko?

Kot v naslovu. Kam? Zakaj ja/ne glede selitve, ce bi imeli to moznost? (zacasna, stalna)

[attachment=0]porto.jpg[/attachment]

Takoj.
Meni najljubša država v Evropi. V Lizbono. Alfamo! 🙂

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

V turistilno razvit predel. jer je tudi standard dovolj na nivoju. Drugače ješe kar revščina, kjer od turizma ne morejo živeti. Algarve.

Ne! Je lepo! Za videti, doživeti. A je bilo lepo tudi, ko sem se vrnil zopet domov 🙂

Sem enkrat čist za foro gledala to možnost. Zakaj pa ne. Kam točno pa ne vem. Nekam na obalo.

Algarve dobro poznam, pa tudi nekatere ostalo predele. Vedno so + in +.

Da.

Nikakor ne. Sem živela tam, čudovita država za daljše počitnice, tudi vikendice se ne bi branila, ampak za živet … ne. Preslabo urejena sociala, slabo šolstvo, zdravstvo, slabe plače, … Tam se splača živeti le, če imaš veliko denarja. Takrat pa je to lahko raj na zemlji – seveda, če ti je vseeno za vse ostale in zamižiš, ko greš mimo revnih predelov …

Poznam ljudi, ki so živeli tam nekaj časa.. Življenje je tam drago. Se vidi že po tem, da je to draga destinacija, ker so izleti, počitnice tam veliko dražji, kot npr. v Grčiji, Španiji, Tuniziji…

na Madeiro. Ima idealno klimo … pozimi ni mrzlo, poletne temperature pa se nikoli ne dvignejo čez 30 stopinj

Madeira je za pogledat zanimiva, za preživet dopust teden, ali dva , tudi. Za živet tam pa nikakor ne.

Grem pa raje na Kanarce. Tam se vsaj lahko kopas.

Grem pa raje na Kanarce. Tam se vsaj lahko kopas.
[/quote]

Ni čisto res. Na določenih otokih se ne kopa v morju-Atlantik.

Madeira je za pogledat zanimiva, za preživet dopust teden, ali dva , tudi. Za živet tam pa nikakor ne.
[/quote]
pa mi navedi kakšen razlog, zakaj tam ne bi blo za živet .
me prav zanma….

Odvisno od tega, kam bi se selila, s kom (sama, z družino, kot upokojenka), v kakšen življenjski standard in okolje ter koliko bi se mi takšna selitev finančno splačala.

Kot upokojena bi šla z veseljem za nekaj časa (morda tudi za neomejen čas) v Algarve, ker je tam lepo. Morala bi se sicer pozanimati, na kakšnem nivoju so tam zdravstvene storitve. Odvisno bi bilo tudi od tega, kako bi bilo z družino doma (morda vnuki itd.).

S šoloobveznimi otroki ne bi šla, razen če bi se mi zares zelo splačalo (finančno, karierno), oz. če bi šla za krajši čas.

Na splošno je življenjski standard na Portugalskem nižji kot v Sloveniji in se s tega vidika selitev ne splača. Druga plat medalje je, da bolj premožni ljudje lahko tam živijo bolje kot pri nas. Kvaliteta življenja je zelo odvisna od kraja, kamor se seliš. Nekateri predeli so lepši in razvitejši, drugi dosti revnejši.

Kakšno okolje privlači tebe in tvojo družino? V kakšnem okolju se dobro počutite? Le z dobrim premislekom o tem boste lahko vsaj približno ocenili, kako zadovoljni boste s selitvijo.

Mene na primer privlačita dva ekstrema: metropole v razvitem svetu ter primerno razviti in urejeni kraji ob obali z lepo naravo ter brez masovnega turizma. Slednje Portugalska premore, prvega pa po mojem mnenju ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close